گزارش و گفتگو
۱۴۰۰/۱۰/۲۲          تحقق شهر هوشمند یک نياز ضروري

شهر هوشمند به شهري گفته مي‌ شود كه براساس آخرين نظريه‌ هاي تكامل يافته مديريت شهري بر پايه فناوري اطلاعات و ارتباطات، داري شش معيار اصلي حكمروايي هوشمند، شهروند هوشمند، محيط زندگي هوشمند، اقتصاد هوشمند، حمل و نقل هوشمند و انرژي هوشمند باشد.

در واقع شهر هوشمند منطقه اي شهري است كه از انواع مختلف سنسورهاي الكترونيكي براي جمع ‌آوري اطلاعات و تحليل آن ‌ها استفاده مي ‌كند كه اين اطلاعات براي مديريت دارايي ‌ها و منابع شهري كارآمد است.

اين پروسه شامل اطلاعات جمع ‌آوري شده از شهروندان، دستگاه ‌ها و منابع شهري است كه پردازش و تجزيه و تحليل مي‌ شود تا به نظارت و مديريت ترافيك و حمل و نقل، سيستم، نيروگاه، آب، تأمين شبكه هاي، زباله، مديريت، قانون اجراي سيستم ‌هاي اطلاعاتي و مدارس و كتابخانه‌ ها و بيمارستان ‌ها و ديگر خدمات اجتماعي كمك كند.

تكنولوژي شهر هوشمند اجازه مي ‌دهد تا مسوولان يك شهر با جامعه و زيرساخت‌ هاي شهري و نظارت بر آنچه اتفاق مي ‌افتد و آنچه در حال تحول است، تعامل مستقيم پيدا كنند.

به نظر مي رسد شهر هوشمند شيوه اي براي توسعه شهر پايدار است. اين امكان وجود دارد كه با پيمودن راهي طولاني و با استفاده از روش هاي سنتي به شهري پايدار رسيد اما به هر حال راه كارهاي مبتني بر تكنولوژي كه بخشي تفكر شهر هوشمند است اجتناب نا پذير است.

به اين ترتيب شهر هوشمند همان اهداف شهر پايدار را خواهد داشت و با هم در يك مسير طي طريق خواهند كرد.

در زمان حاضر برخي شهرها به‌ طور فعال در حال حركت به سمت اجرايي كردن تدابير هوشمندسازي هستند.

اما اين نكته را نبايد فراموش كرد كه شهرهاي هوشمند از همان ابتدا اينگونه نبودند و براي نيل به شهر هوشمند ابتدا بايد زمينه هاي تحقق شهر الكترونيك فراهم شده و اشياء و المان هاي شهري به اينترنت اشيا مجهز شود.

شهردار ارومیه گفت: از شرکت های استارت آپ که بتواند قسمتی از امورات روزمره مدیریت شهری را شفاف و یاری‌گر آن در دستیابی به اهداف باشد استقبال می کنیم.

به گزارش نای قلم، دکتر حسین مهدی زاده امروز در مراسم افتتاحیه اولین رویداد استارت‌آپی شهر هوشمند که در سالن آمفی تئاتر شهید سلیمانی برگزار شد، با اشاره به ضرورت حرکت به سمت مدیریت الکترونیک شهری، بر ایجاد پایگاه داده های اطلاعاتی را در این خصوص تاکید کرد.

 وی گفت: باید یک سری کمیته های اطلاعاتی داشته باشیم و این کمیته ها در داخل یک نرم افزارها و سیستم هایی بارگذاری شود تا داده های آن به کمک مدیریت شهری آمده و جهت توسعه شهر را به ما نشان دهند.

شهردار ارومیه اظهار داشت: شهرداری در حوزه خدمات رسانی به شهروندان، قریب به ۴۰۰ نوع خدمات ارایه می دهد که با استفاده از فن آوری اطلاعات در این حوزه می توان کمک شایانی به شهر و شهروندان کرد.

وی به موضوع آلودگی هوا و ضرورت تلاش برای کنترل و کاهش آن نیز اشاره و تاکید کرد: با استفاده از خدمات الکترونیک می توان میزان تردد شهروندان را در شهر کاهش و کاهش آلودگی هوا را رقم زد.

شهردار ارومیه بیان کرد: لازم است که خدمات بهینه، ارزان و بهنگام به شهروندان ارایه داده شود و در این راستا، ورود استارت‌آپ ها و شتاب دهنده‌ها جهت تحقق این مهم  بسیار بااهمیت است.

وی افزود: ورود استارتاپ ها منجر به کارآفرینی و ایجاد اشتغال و کمک به مدیریت شهری جهت شفاف سازی و دستیابی به اهداف نهایی و آن ارایه خدمات بهنگام، برخط و جدید به شهروندان است.

 شهردار ارومیه حرکت به سمت شهر هوشمند را یک نیاز دانست و گفت: اگر هر مدیریت شهری به دور از این نیاز حرکت کند در یک مقطع از غافله عقب می ماند.

وی با اشاره به مدیریت هزینه ها در شهر، بیان کرد: در حال حاضر تمام شهرهای کشور  با مشکلات مالی مواجه هستند که حرکت به سمت شهر هوشمند منجر به مدیریت هزینه های شهری می شود‌.

شهردار ارومیه با اشاره به عدالت اجتماعی، ابراز کرد: حرکت به سمت شهر هوشمند، منجر به دستیابی متوازن و عادلانه به اطلاعات می شود، اطلاعاتی که به صورت مساوی در چارچوپ قواعد خاصی قابل دسترس همه است و با تحقق این مهم بسیاری از مسایل رانتی حذف می شود.

وی با بیان اینکه امروز باید نظریه ها و طرح های هوشمندسازی عملیاتی شود اعلام کرد که هر شرکت استارتاپی و شتاب دهنده که بتواند قسمتی از امورات روزمره مدیریت شهری را شفاف و یاریگر آن در دستیابی به اهداف باشد استقبال می کنیم.

کد خبرنگار: 983126

انتهای پیام/





ارسال نظرات






 
برای دسترسی به آرشیو بخش گفتگو و گزارش اینجا کلیک کنید
 
درباره ما تماس با ما
طراحی و اجرا