گزارش و گفتگو
۱۳۹۸/۰۴/۱۸          سازمان غذا و دارو دستور جمع‌آوری لوزارتان از بازار را صادر کرد

نماینده مردم میاندوآب، شاهین دژ و تکاب در مجلس شورای اسلامی در مورد انتشار اخباری مبنی بر سرطانزا بودن لوزارتان، گفت: سازمان غذا و دارو دستور جمع‌آوری لوزارتان از بازار را صادر کرده است.

به گزارش نای قلم، همایون هاشمی در گفتگویی اظهار کرد: تولیدکنندگان با قید فوریت از پخش‌کننده‌ها خواسته‌اند که این دارو را جمع‌آوری کنند.

رئیس فراکسیون غذا و دارو مجلس، با تایید عوارض مخرب داروی لوزارتان تولید داخلی تاکید کرد که باید این دارو با قید فوریت از سطح بازار جمع‌آوری شود.

وی تصریح کرد: متاسفانه بعد از بررسی‌های صورت گرفته در آزمایشگاه‌های معتبر داخلی وابسته به سازمان غذا و دارو و آزمایشگاه‌های سایر کشورها، مواد اولیه مورد استفاده برای تولید لوزارتان در داخل مورد تایید نبود، چراکه اثر نامطلوبی روی بیماران دارد.

هاشمی تصریح کرد: بروز این قبیل اتفاقات در سطح ملی طبیعی است، اما نحوه برخورد با آن مهم است، چرا که باید به سرعت از سطح بازار جمع‌آوری شده و در رابطه با خطر ناشی از مصرف این قبیل داروهای آسیب‌رسان اطلاع‌رسانی شود تا مشکلات ناشی از مصرف آن در سطح جامعه به حداقل برسد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: البته به لحاظ آرمانی نباید این مورد در پروسه تولید دارو وجود داشته باشد، اما در مورد این دارو در اروپا و آمریکا هم دستور جمع‌آوری آن را دادند، چرا که مطالعات در رابطه با عوارض این دارو به درستی صورت نگرفته بود.

وی اظهار کرد: آنچه مسلم است مدیران صنعت غذا و دارو در شرایط تحریم تلاش می‌کنند تا بهترین خدمات را به مردم ارائه دهند، اما تاثیر تحریم بر بازار دارو غیر قابل انکار است، هر چند غذا و دارو در لیست تحریم قرار ندارند، اما نبود همکاری از سوی بانک‌های جهانی مشکلاتی را در حوزه واردات دارو و مواد اولیه تولید آن برای جابجایی منابع مالی مورد نیاز ایجاد کرده است که می‌طلبد سازمان غذا و دارو را همراهی کنیم تا به وظایف قانونی خود عمل کند، ضمن اینکه ما نیز بر اساس وظایف ذاتی که برعهده داریم در کنار حمایت از آنها در جهت تحقق مطالبات عمومی توسط مسئولان این بخش تذکر خواهیم داد.

این نماینده مردم در مجلس دهم، در خصوص کمبود سفازولین در بازار، خاطرنشان کرد: این موضوع را از طریق وزیر بهداشت و درمان و رئیس سازمان غذا و دارو پیگیری کردم که به این نکته اشاره کردند که بخشی از این مشکل به کمبود این دارو در سطح جهان مرتبط است، اما در داخل هم تولید سفازولین محدود بوده و در سبد فوریتی قرار گرفته است، ضمن اینکه برای تولید آن دو بار فراخوان دادند، ولی شرکت‌های منتخب نتوانستند در این زمینه به تعهدات خود عمل کنند.

رئیس فراکسیون غذا و دارو مجلس شورای اسلامی، یادآورشد: به تازگی یکی از شرکت‌های عام‌المنفعه وابسته به نهادهای حمایتی مجوز لازم برای تولید سفازولین را دریافت کرده است و امیدوارم به زودی بخشی از این کمبود را جبران کنند.

انتهای پیام/





ارسال نظرات






 
برای دسترسی به آرشیو بخش گفتگو و گزارش اینجا کلیک کنید
 
درباره ما تماس با ما
طراحی و اجرا