اقتصاد و مردم 1399/10/22 |
![]() |
اجرای طرح ممنوعیت عرضه تخممرغ فلهای از بهمن ماه |
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام آذربایجان غربی از اجرای طرح ممنوعیت عرضه تخممرغ فلهای از بهمن ماه در سراسر کشور خبر داد. به گزارش نای قلم، یحیی خلیلی امروز در گفتگوی خبری اظهار کرد: طبق اعلام سازمان دامپزشکی کشور با مهیا شدن شرایط، اقدام لازم براساس مفاد سند برنامه ملی ارتقا کیفیت بهداشتی و تضمین سلامت تخممرغ صورت میپذیرد. وی افزود: اجرای طرح ممنوعیت عرضه تخممرغ فلهای در استانها طبق دستورالعمل ارسالی در مقطع زمانی فعلی واحدهای پرورش طیور صنعتی تخمگذار به صورت ایجابی بوده و اجباری در این زمینه وجود ندارد. خلیلی اضافه کرد: شرکت پشتیبانی امور دام استان برای حمایت از مرغداران استان، تولید مازاد آنها را به صورت منجمد شرینگ پک شده خریداری میکند. وی با بیان اینکه در حال حاضر به دلیل افزایش تقاضای مصرف تخممرغ، قیمتها افزایش یافته است، گفت: هزینههای بستهبندی و حواشی ایجاد شده برای این موضوع طبیعتا سبب افزایش قیمت تخممرغ میشود که این امر باعث فشار مضاعف بر روی مصرفکنندگان میشود. خلیلی با بیان اینکه مصرف تخم مرغ به دو مقطع شش ماهه اول و شش ماهه دوم در طول سال تقسیم بندی میشود، تصریح کرد: مصرف تخم مرغ معمولا در فصل تابستان کاهش پیدا میکند، اما بالعکس در شش ماهه دوم بهخصوص سه ماهه آخر سال مصرف تخممرغ سیر صعودی پیدا میکند. مدیر امورطیور سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به علت تمایل و تقاضا برای مصرف تخم مرغ در کشور یادآور شد: افزایش قیمت گوشت قرمز و سایر فرآوردههای پروتئینی سبب افزایش تمایل مصرف کنندگان به سمت تخم مرغ میشود و چون تخم مرغ به عنوان مهمترین منبع پروتئینی ارزان قیمت و سهل الوصول به عنوان یک غذای کامل است، در نتیجه تمایل به مصرف و تقاضا بین مردم در این زمینه بالا می رود. خلیلی با بیان اینکه صنعت مرغداری کشور به دو خط تولید گوشت مرغ و خط تولید تخم مرغ تقسیم بندی شده است، اظهار کرد: این دو خط تولید به دلیل مسائل امنیتی-زیستی و عوامل تاثیرگذار و بیماری و ... از نظر عملکرد همسو با یکدیگر نیستند و اگر در منطقه ای واحدهای تخمگذار بیشتر توسعه یابد، معمولا توسعه واحد های گوشت مرغ را محدود میکند. وی ادامه داد: طول دوره پرورش و تولید واحدهای تخمگذار بسته به شرایط تولید بین ۱۸ تا ۲۴ ماه بوده و این در حالی است که طول دوره پرورش واحد های گوشتی بین 40 تا 45 روز است. خلیلی با بیان اینکه در آذربایجان غربی خط تولید گوشت مرغ بیشتر ظرفیتسازی و توسعه یافته تا خط تولید تخم مرغ، افزود: در استان پهنه تولید گوشت مرغ در همه بخشها از جمله واحدهای اجداد خط مادری، واحدهای مرغ مادرگوشتی، واحدهای گوشتی، کشتارگاهها، کارخانجات جوجهکشی، واحدهای خوراک دام و طیور و غیره بسترسازی شده است. مدیرامور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان اظهار کرد: ظرفیت واحدهای تخمگذار استان بیش از یک میلیون و ۱۵٠ هزار قطعه در یک دوره است که ۳۵ درصد از مصرف استان توسط این واحدها تامین میشود و مابقی مصرف تخممرغ استان از استانهای همجوار از جمله استان آذربایجان شرقی تامین میشود. کد خبرنگار: 983126 انتهای پیام/ |