دانش و بینش

1399/08/27

روال عادی زندگی در زمستان سال آینده

 

حالا که مهم‌ترین محصول شرکت‌های دارویی در راه مقابله با کرونا کشف شده، پیش‌بینی‌ها از بازگشت روال زندگی به حالت عادی از زمستان سال بعد حکایت دارد.

یکی از سازندگان واکسن شرکت فایزر ابراز امیدواری کرده که در تابستان آینده، تأثیر واکسن دیده شود و در زمستان زندگی به شیوه معمول خود بازگردد. پروفسور اوگور شاهین، از بنیان‌گذاران شرکت آلمانی بایوان‌تک و یکی از سازندگان واکسن، گفته که واکسن جدید باعث کاهش تعداد مبتلایان در زمستان پیش‌رو خواهد شد.

حدود ۴۳ هزار نفر در مرحله آزمایشی واکسنی شرکت کرده‌اند که این دو شرکت تهیه می‌کنند. فایزر مدعی شده که نتایج به‌دست‌آمده از آزمایش‌های این واکسن نشان می‌دهد که این واکسن حدود ۹۰ درصد کارایی دارد.

 پروفسور شاهین به بی‌بی‌سی گفته که امیدوار است این واکسن باعث جلوگیری از ابتلای گروه گسترده‌ای به کرونا شود. همچنین او گفت واکسن باعث کاهش علائم بیماری در دیگرانی می‌شود که به صورت کامل ایمن نشده‌اند.

واکسن شرکت فایزر در شش کشور جهان آزمایش شده است. این واکسن دو مرحله دارد که به فاصله سه هفته از هم به افراد تزریق می‌شود. کشورهای زیادی از حالا سفارش خرید این واکسن را داده‌اند. اما به نظر می‌رسد هنوز یکی، دو ماه زمان لازم است تا کشورها، واکسن‌های سفارشی خود را بگیرند. پروفسور شاهین گفته که امیدوار است تا فروردین سال آینده ۳۰۰ میلیون دوز از این واکسن به سراسر جهان ارسال شود و تازه از آن زمان است که می‌توان تأثیر واکسن را دید. میشل رابرتز، سردبیر بخش سلامت بی‌بی‌سی، معتقد است که باید به چند نکته مهم درباره اخبار مربوط به واکسن کرونا توجه کرد. اول اینکه هنوز مشخص نیست مقام‌های بهداشت جهانی عملکرد این واکسن را تأیید می‌کنند یا نه. مسئله دوم این است که هنوز اطلاعاتی منتشر نشده که نشان دهد این واکسن بر سالمندان هم مؤثر است یا نه. هرچه باشد، آنها بیشتر از بقیه گروه‌های سنی در خطر این بیماری هستند. نکته سوم این است که مشخص نیست کسانی که واکسن به آنها تزریق می‌شود، آیا همچنان ناقل ویروس به دیگران می‌توانند باشند یا خیر. نکته چهارمی که هنوز درباره این واکسن مشخص نیست، این است که آیا این واکسن احتیاج به تزریق سالانه دارد یا فقط یک بار استفاده از آن کافی است تا فرد در تمام عمر نسبت به این بیماری ایمن شود. آقای شاهین هم به نظر می‌رسد که پاسخ مشخصی برای این سؤال‌ها ندارد. او گفته چند هفته‌ای طول می‌کشد تا بتوانند برای این سؤال‌ها، پاسخی داشته باشند. او گفته بعضی از افراد که در آزمایش این واکسن حضور داشتند، عوارض جانبی داشته‌اند. مثلا درد در ناحیه تزریق و تب. اما عوارض جانبی به حدی نبوده که آنها بخواهند آزمایش را متوقف کنند. به جز واکسنی که این دو شرکت در حال ساخت آن هستند، 10 شرکت دیگر هم واکسن‌هایی درست کرده‌اند که در مرحله آزمایش هستند.

کد خبرنگار: 983125

انتهای پیام/شرق



دانلود فایل word