جامعه و شهروند 1399/08/22 |
![]() |
پيشگيري از کرونا در نانوايي |
در روزهاي شيوع کرونا نکات بهداشتي زيادي براي جلوگيري از انتقال اين ويروس از سوي متخصصان گفته ميشود؛ يکي از اين توصيهها درباره خريد نان، و الزاماتي است که بايد توسط مردم و نانواييها رعايت شود، از همينرو رعايت نکات زير براي پيگيري از ابتلا به کرونا يا انتقال بيماري در نانواييها ضروري است: فاصلهگذاري اجتماعي و رعايت بهداشت در نانوايي. از لحظه خروج از منزل تا بازگشت به منزل حتما ماسک بزنيم. در صورتيکه بيماري زمينهاي (مانند بيماري قلبيوعروقي، فشارخون، ديابت، بيماريهاي تنفسي و ...) و يا نقص ايمني (شيمي درماني، پيوند اعضا و ...) داريم حتيالمقدور از رفتن به نانوايي خودداري کنيم. در هنگام داشتن علائم سرماخوردگي مانند تب، سرفه، گلودرد و يا تنگينفس از رفتن به نانوايي خودداري کنيم. در صورت مواجه با فردي از کارکنان نانوايي که علائم سرماخوردگي مانند سرفه و يا ساير علائم تنفسي دارد، به متصدي و مديريت آن جا اطلاع دهيم. مواجهه چهرهبهچهره با کارکنان نانوايي را کاهش دهيم. از ورود به داخل نانوايي خودداري کنيم. مگر آنکه نانوايي فضايي با احتساب رعايت فاصله يک متر حداکثر براي پنج نفر را داشته باشد. در صف نانوايي فاصله حداقل يکمتر را رعايت کنيم و در صورت وجود خطکشي، در نقاط و محلهاي تعيين شده بايستيم. در هنگام سرفه و عطسه دهان و بيني خود را بپوشانيم و دستمال استفاده شده را بلافاصله در سطل زباله در دار بيندازيم. در صورتيکه دستمال وجود نداشت از قسمت داخلي آرنج موقع سرفه و عطسه استفاده کنيم. توجه کنيم نانوايي تهويه مناسب داشته باشد و هواي تازه در جريان باشد (بهعنوان مثال استفاده از تهويه طبيعي با بازکردن در و پنجره ها و تعويض مرتب هوا.) استعمال دخانيات در محيط نانوايي ممنوع است. توجه کنيم که کارگران در نانوايي مجهز به وسايل حفاظت فردي مانند دستکش، ماسک و لباس کار مناسب باشند. از نانوا خواهش کنيم نان را با انبر بر روي سفره يا پارچه قرار دهد. از آبخوري و يا آبسردکن در محيط نانوايي استفاده نکنيم. توجه کنيم که نان فانتزي و محلي در واحد صنفي بهصورت کامل با روکش قابل روئيت پوشيده شده باشد. متصدي، مدير يا مالک نانوايي موظف است يک جعبه دستمال کاغذي بهمنظور استفاده شاغلان و مشتريان در کنار دستگاه کارتخوان محل صنفي قرار دهد. قبل از دستزدن به نان، اگر دستان آلوده شده است از يک ضدعفوني کننده دست استفاده کنيم. اجازه ندهيم نان در نانوايي خنک شود. بهتر است نان را داغ داغ در سفره و يا پارچه نان قرار داده و ببنديم. اگرچه نان کمي نرم ميشود اما اين روش براي سلامتي مهمتر است. از چاقو، کاتر، برس و ساير وسايل مشترک در نانوايي استفاده نکنيم. سفره و يا پارچه نان را روي پيشخوان و ميز نانوايي قرار ندهيم. از پرداخت وجه نقد خودداري کنيم و پرداخت ترجيحا بهصورت آنلاين و يا استفاده از اپها و يا کارتخوان باشد و صرفا خودمان انجام دهيم. به محض ورود به خانه، اول دستها را بشوييم، سپس به سراغ نان برويم. البته دقت کنيم پشت سفره و يا پارچه نان به نان نخورد و بعداز هر بار نانوايي رفتن، سفره و يا پارچه نان را بشوييم. تنها راه اطمينان از آلودهنبودن نان حرارتدادن مجدد آن درمنزل قبل از مصرف است. نان کارخانهاي بدون دخالت دست توليد و بسته بندي ميشود اما براي اطمينان بعداز خريد، کيسه روي آن را بشوييم و نان را قبل از مصرف در فر، تابه گرم، مايکروفر و يا تستر حرارت دهيم. براي اعلام و گزارش عدم رعايت نکات بهداشتي در نانواييها با شماره تلفن 190 «سامانه پاسخگويي شکايات وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکي» تماس بگيريم. انتهای پیام/ |