اقتصاد و مردم 1399/05/28 |
![]() |
آغاز برداشت انگور از باغهای آذربایجان غربی |
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی با اشاره به آغاز برداشت انگور از باغهای این استان گفت: پیشبینی میشود میزان تولید انگور از باغهای استان 13 درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته باشد. به گزارش نای قلم، رسول جلیلی در گفتگویی افزود: پیشبینی تولید این محصول طی سالجاری در استان افزون بر 265 هزار تن است. وی گفت: سطح زیرکشت باغات انگور استان 21 هزار و 808 هکتار بوده و شهرستان ارومیه رتبه اول را از نظر سطح زیر کشت این محصول داراست. رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی بیان کرد: باغات بارور انگور استان 20 هزار و 795 هکتار بوده و به 2 صورت دیم و آبی هستند و از مجموع 265 هزار تن انگور تولیدی در استان، 244 هزار و 601 تن به صورت آبی و بقیه به صورت دیم برداشت می شود. وی اظهار کرد: شهرهای عمده تولید کننده نیز ارومیه، میاندوآب، نقده، سردشت، پیرانشهر، مهاباد، اشنویه و شاهیندژ است وعمده باغات دیم انگور در شهرستانهای سردشت و پیرانشهر قرار گرفتهاند. وی با بیان اینکه بخشی از انگور تولیدی استان سالانه به کشورهای همسایه صادر میشود، اضافه کرد: عمدتا بیش از ۳۰ رقم انگور در استان تولید میشود که از جمله آنها میتوان به سفید کشمشی، قرمز کشمشی، تبرزه سفید و قرمز، ریش بابا، حسینی، خلیلی، لعل بیدانه و قزل اوزوم اشاره کرد. جلیلی گفت: به تازگی ارقام خارجی از جمله فلیم، ترکمن و سایر ارقام در برخی نقاط در حال توسعه است. رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی با اشاره به اینکه از برگ مو و هسته این میوه بهشتی برای تهیه غذا و روغنگیری استفاده میشود، گفت: انگور به صورت دوشاب (شیره)، کشمش، سبزه، آبمیوه، سرکه و غوره در صنایع تبدیلی مورد مصرف قرار میگیرد. وی اضافه کرد: زمان برداشت انگور از برحسب ارقام و مناطق استان از اوایل شهریور ماه تا اواخر مهرماه است. رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی ادامه داد: از کل محصول تولیدی 60 درصد به صورت تازه خوری در استان و سایر نقاط کشور مصرف شده، مقداری نیز صادر شده و بقیه در صنایع تبدیلی به صورت آب میوه، کشمش و شیره انگور فراوری میشود. جلیلی تاکید کرد: طرح فراز (ایستاده) باغات انگور عمدتا در شهرستانهای ارومیه، میاندوآب و نقده توسعه یافته است و حدود هفت هزار و 500 هکتار از باغات استان را شامل می شود. انتهای پیام/ |