جامعه و شهروند

1394/08/23

مصرف آب در بخش کشاورزی حوزه آبریز دریاچه ارومیه کاهش یابد

* باید به سمت انتقال آب با لوله از محل تامین تا ورودی مزرعه استفاده کنیم تا هدررفت آب کاهش یابد

نماینده مجری طرح احیای دریاچه ارومیه تاکید کرد: مصرف آب در بخش کشاورزی حوزه آبریز دریاچه ارومیه باید از هر طریق ممکن کاهش یابد.

به گزارش نای قلم، هادی بهادری در جلسه پایش پروژه های اجرایی برای احیای دریاچه ارومیه که با حضور نماینده مجری طرح احیای دریاچه ارومیه و نمایندگان ستاد احیای دریاچه ارومیه در دستگاه های اجرایی برگزار شد، اظهار کرد از سازمان جهاد کشاورزی خواست در همه زمین های کشاورزی سیستم آبیاری تحت فشار و نوین به اجرا درآید.

وی همچنین با اشاره به طرح انتقال آب ازطریق کانال های کشاورزی نیز گفت: تا حد امکان باید به سمت انتقال آب با لوله از محل تامین تا ورودی مزرعه استفاده کنیم تا هدررفت آب نیز کاهش یابد.

بهادری با اشاره به تبعات ناشی از خشک شدن دریاچه ارومیه نیز خاطرنشان کرد: سرمایه گذاری های فعلی برای کاهش مصرف آب در حوضه آبریز دریاچه ارومیه در مقابل رقم های بالای هزینه تبعات خشک شدن دریاچه ارومیه بسیار ناچیز است.

وی همچنین خواستار اولویت بندی دشت های حوضه آبریز دریاچه ارومیه بر اساس ضرورت برای اجرای طرح های انتقال آب و سیستم های آبیاری تحت فشار و نوین شد.

همچنین در این جلسه تصمیماتی برای اجرای شبکه های زهکشی و انتقال آب پایاب سدها و دشت زرینه در میاندوآب گرفته شد و مقرر شد تا به صورت بلوک بندی این دشت نسبت به اجرای شبکه انتقال آب و زهکشی زمین های کشاورزی و همچنین تجهیز این زمین ها به سیستم آبیاری تحت فشار اقدام شود.

دشت زرینه با وجود بیش از ۶۵ هزار هکتار زمین های کشاورزی و باغی در مسیر دو رودخانه اصلی زرینه رود و سیمینه رود از جمله دشت هایی است که برای تولید محصولات زراعی و باغی، مصرف بسیار بالای آب در حوضه آبخیز دریاچه ارومیه را به خود اختصاص داده است و باید با اجرای طرح های انتقال آب از سد ها و تجهیز زمین های کشاورزی به سیستم های آبیای نوین کشاورزی و همچنین مدیریت چاه های آب مجاز و غیر مجاز حفر شده در این منطقه که بالغ بر ۲۰ هزار حلقه می باشد، راندمان آبیاری در این منطقه به ۷۰ درصد افزایش یافته و مصرف آب نیز ۴۰ درصد کاهش یابد.

انتهای پیام/



دانلود فایل word