اخبار
کد خبر : 999 ۱۳۹۴/۰۸/۲۳   

آغاز بیست و‌سومین دوره هفته کتاب؛ مهمترین اتفاق فرهنگی

* در شش ماهه نخست امسال به 99 کتاب مجوز چاپ داده شده است

کتاب از دیرباز، حافظ و احیا کننده تفکر و اندیشه های والا و منبع عظیمی بوده است که طالبان علم، اندیشه و حقیقت را سیراب نموده، ارزیابی شرایط و امکانات موجود فرهنگی مبین این نکته است که امروزه کتاب می تواند به عنوان یک وسیله مطمئن و کارآمد در بهینه سازی فضای فرهنگی جامعه مورد استفاده قرار گیرد.

به گزارش نای قلم، کتاب و کتابخوانی با هر موضوع از آن جهت بسیار باارزش، فایده و حرمت معنوی دارد که اندیشه ورزان، ادبا و ... و مولفان لحظه ها، روزها و سال های عمر خود را با تحمل شکیبایی صرف پژوهش و مکاشفات و نوشتن کرده و می کنند تا از نتیجه کارشان در قالب کتاب برای دانایی از رموز حیات و معارف انسانی در بستر تحولات فکری و بهره مندی از دانش و خرد در متن زندگانی برخوردار شویم.

در این بین هفته کتاب یک اتفاق مهم فرهنگی با محور کتاب است که همه ساله با هدف ترویج کتاب و کتابخوانی، تقویت نشر و... برگزار می‌شود و تا به امروز بیست و دو دوره از آن با موفقیت برگزار شده است.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی امروز در جمع خبرنگاران گفت: در شش ماه امسال 33 هزار عنوان کتاب به مراکز علمی و مراکز و نهاد‌های مختلف اهدا شده است.

حجت الاسلام محمدباقر کریمی اظهار کرد: در راستای حمایت از ناشران استان سال گذشته 91 عنوان کتاب به ارزش ریالی 80 میلیون تومان خریداری شده است.

به گفته وی همچنین سال گذشته 18 نفر از پدیدآورندگان کتاب اعم از نویسندگان، مولفان و مترجمان تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی درآمده اند.

کریمی در ارتباط با ممیزی کتاب نیز گفت: سال گذشته به 270 عنوان کتاب در سه بخش فارسی، ترکی و کردی مجوز چاپ داده شده که از این تعداد 201 مورد به چاپ رسیده است و در شش ماهه نخست امسال نیز به 99 کتاب مجوز چاپ داده شده که 69 مورد آن منتشر شده است.

وی تصریح کرد: مجوز کتاب به زبان فارسی در تهران، قم و تبریز،  به زبان ترکی در تبریز و کردی در کردستان صادر می شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با بیان اینکه به مناسبت هفته کتاب در تمام شهرستان ها نمایشگاه کتاب برگزار می شود، ادامه داد: در هفته کتاب نمایشگاهی با حضور 50 ناشر و 10 هزار عنوان کتاب در محل دائمی نمایشگاه‌‌های فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌ غربی در ارومیه برگزار می‌شود.

وی اظهار داشت: این کتاب‌ها با تخفیف 10 تا 30 درصدی در اختیار علاقه‌مندان به کتاب و کتابخوانی قرار می‌گیرد.

به گفته کریمی جشن امضا، دیدار با نویسندگان معلول استانی، تجلیل از کتابداران، ناشران و فعالان عرصه کتاب، اهداء کتاب، برگزاری جشنواره روستاهای دوستدار کتاب، برگزاری جشنواره پایتخت کتاب ایران و رونمایی از برخی از کتاب‌های ناشران استانی از دیگر برنامه‌های هفته کتاب در استان است.

وی در ارتباط با سرانه مطالعه در استان نیز گفت: تاکنون تحقیقات علمی در این زمینه صورت نگرفته است براین اساس آمار دقیقی در این زمینه وجود ندارد.

این واقعیتی انکارناپذیر است که جامعه‌ جهاني‌ هر روز در پرتو تحولات‌ جديد، تكنولوژي‌ مدرن‌ و روزآمدي‌ را به‌ جامعه‌ ارائه‌ مي‌دهد و در اين‌ ميان‌ اگر كسي‌ از دانش‌ و فن‌ و تكنيك‌ روز عقب‌ بماند هيچ‌ فرصت‌ جبراني‌ براي‌ سال هاي‌ از دست‌ رفته‌ ندارد و در نتيجه‌ در بسياري‌ از مسائل‌ همگام‌ و هماهنگ‌ با ديگر افراد جامعه‌ نخواهد بود. بسياري‌ از افراد جامعه‌ با آن‌ دقت‌ و وضوح‌ لازم‌ اين‌ عوامل‌ را متوجه‌ نشده‌اند و اگر بخواهيم‌ جامعه‌اي‌ پيشرو داشته‌ باشيم‌ و هر روز فاصله‌ ما از نظر تمدن‌ و تكنولوژي‌ با جوامع‌ پيشرفته‌ بيشتر نشود و همچنين‌ اگر بخواهيم‌ از نظر فرهنگي‌ جامعه‌اي‌ بهنجار داشته‌ باشيم، يعني‌ جامعه‌اي‌ كه‌ بتواند از يك‌ تاريخ‌ و فرهنگ‌ غني‌ و عظيم‌ حمايت‌ كند بايد براي‌ اهميت‌ و ارزش‌ دادن‌ افراد به‌ كتاب‌ و مطالعه‌ عميقاً در انديشه‌ بود و وسيعاً برنامه‌ريزي‌ كرد، زيرا ما چه‌ بخواهيم‌ چه‌ نخواهيم‌ تكنيك‌ و دانش‌ و فناوري‌ روز به‌ ما ديكته‌ خواهد شد. پس‌ جامعه‌ بايد وسايل‌ ارتقا و زمينه‌هاي‌ ايجاد آن‌ را فراهم‌ كند.

انتهای پیام/


نمایش نظرات
 




ارسال نظرات






 
 
درباره ما تماس با ما
طراحی و اجرا