اخبار
کد خبر : 9679 ۱۳۹۹/۰۱/۰۶   ۱۶:۳۰:۴۵

یادداشت؛
نکاتی پیرامون مدیریت بحران کرونا در دو وجه اجتماعی و حاکمیتی

 

مدیریت بحران ویروس کرونا در ستادی که با حضور تمام مسئولان تشکیل شده به صورت کاملا جدی پیگیری می شود و همه اعضای ستاد به دور از هرگونه تفکر سیاسی، بحران را «ملی» تلقی نموده و فقط به فکر همکاری برای حل و فصل این وضعیت هستند و این مهم نشان می دهد که می توان جامعه را با همدلی مدیریت کرد و این موضوع بسیار نویدبخش است. اما در این میان چند نکته حائز اهمیت است که متاسفانه دو وجه اجتماعی و حاکمیتی دارد.

نکته اول عدم جدی گرفته شدن میزان خطر این ویروس از سوی بخشی از مردم و دوم، عدم قطع زنجیره ابتلا با کم نکردن ترددهای غیرضروری کارمندان ادارات دولتی و خصوصی است که خود می تواند منجر به افزایش میزان مبتلایان شود.

طبق آمارهای روزانه همچنان روند این بیماری صعودی است و به گفته متخصصان تا زمانی که حداقل 14 روز مداوم ناقلان در خانه خود نمانند این زنجیره قطع نمی شود و بحران به جایی می رسد که امکان عدم پاسخگویی سیستم بیمارستانی را می تواند در بر داشته باشد.

شاید دولت در خصوص تعطیل نکردن ادارات در ایام تعطیلی سال جدید تدابیر و دلایلی قانع کننده داشته باشند اما بهتر این است که برای یکبار تجربه چینی ها در قرنطینه را تکرار کرده و فقط مراکز بسیار ضروری تامین مواد غذایی و دارویی باز باشند و برای خرید از این مراکز فقط یک نفر از اعضای خانواده با رعایت کلیه تمهیدات پزشکی مورد نظر وزارت بهداشت حضور پیدا کند و سیاستی وضع شود تا حضور غیرضروری مردم در پارک ها و مراکزی که از لحاظ ازدحام خطرناک تلقی می شوند تا مدت 14 روز غیرقانونی باشد. این امر می تواند مانع از افزایش مبتلایان شده و بیش از هرچیز به کادر مظلوم و خسته پزشکی کمک کند تا این شرافتمندان نیز به خانواده خود برسند و اندکی استراحت کرده تا غم از دست رفتن عده ای از هموطنان جلوی چشمشان از فکر و یادشان پاک شود.

مسئله دوم این است که این روزها در شبکه های اجتماعی کلیپ های مختلف از تجمع عده ای از طلاب، روحانیون و افرادی منتشر می شود که نسبت به تدابیر مطرح شده بی توجه هستند که پس از حمله عده ای خودسر بودند به درب حرم حضرت معصومه (س) باز هم موجبات ناراحتی مردم را  فراهم کردند.  کمی از این مسئله نگذشته کلیپی از یک روحانی منتشر شد که وارد بیمارستان شده و علم پزشکی را به چالش می کشد و مایعی را که از لحاظ شیمیایی می تواند خطر کشندگی برای ریه فرد مبتلا داشته باشد بر روی دهان افراد می گذارد. از قوه قضاییه محترم که در دوران تصدی رییس جدید تا کنون در برخی موارد عملکرد نسبتا خوب و قابل قبولی داشته انتظار می رود تا همانگونه که با این روحانی برخورد شد، با اخلالگران دیگر هم برخورد قاطعی صورت گیرد تا مردم فکر نکنند برخی افراد هر کاری که می خواهند می توانند بکنند و قانون را به چالش بکشند چراکه قانون، «خودی» و «غیرخودی» نباید داشته باشد.

مهدی شاه میرزا

انتهای پیام/


نمایش نظرات
 




ارسال نظرات






 
 
درباره ما تماس با ما
طراحی و اجرا