اخبار
کد خبر : 9199 ۱۳۹۸/۱۰/۲۳   ۲۱:۰۳:۳۹

با صدور بخشنامه‌ای؛
قیمت خرید تضمینی برق تولیدی افزایش یافت

 

مدیر دفتر تحقیقات و تولید پراکنده شرکت توزیع نیروی برق آذربایجان غربی گفت: با ابلاغ وزیر نیرو قیمت خرید تضمینی برق از نیروگاه‌های تولید پراکنده افزایش یافته و بر این اساس توجیه اقتصادی ساخت این نیروگاه‌ها افزایش یافته است.

به گزارش نای قلم، ساسان حسنی درباره خبر افزایش نرخ خرید تضمینی برق از تولیدکنندگان پراکنده و نیروگاه‌های کوچک مقیاس در گفتگویی اظهار کرد: وزیر نیرو با صدور بخشنامه‌ای ضوابط جدید خرید تضمینی برق از نیروگاه‌های تولیدپراکنده و تجدیدپذیر را ابلاغ کرد.

وی افزود: این ابلاغیه به سازمان انرژی‌های تجدید پذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) ابلاغ شده و این سازمان به منظور حداکثرسازی ضریب تحقق مزایای تولید برق از منابع تجدیدپذیر و نیز افزایش رقابت پذیری در زنجیره صنعت برق تجدیدپذیر، نرخ خرید هر کیلووات برق از نیروگاه‌های خورشیدی با ظرفیت زیر ۲۰ کیلووات را از ۸۰۰ به ۱۰۴۰ تومان افزایش داد.

مدیر دفتر تحقیقات و تولید پراکنده شرکت توزیع نیروی برق آذربایجان غربی بیان کرد: تعرفه خرید انرژی‌های خورشیدی نسبت به قبل ۳۰ درصد افزایش یافته است که با این اتفاق نیروگاه‌های زیر ۱۰۰ کیلووات توجیه‌پذیری بیشتری برای سرمایه گذاری دارند که با این حالت بازگشت سرمایه آن‌ها از پنج تا شش سال به سه تا چهار سال می‌رسد که این موضوع مشارکت مردم را در سرمایه گذاری این پروژه‌ها افزایش می‌دهد.

حسنی درباره نرخ خرید تضمینی سایر نوع‌های تولیدپراکنده و نیروگاه‌های کوچک مقیاس برق را بر اساس جدول ابلاغی وزارت نیرو اعلام و تصریح کرد: بر اساس ابلاغ جدید وزیر نیرو نرخ خرید تضمینی نیروگاه‌های زیست توده در کلانشهرها و شهرهای ساحلی تا ۲ برابر قابل افزایش است.

وی خاطرنشان کرد: سقف ظرفیت مولدهای مختص مشترکین مشروط بر رعایت ملاحظات فنی و حفاظتی اتصال به شبکه تا دو برابر ظرفیت انشعاب افزایش می‌یابد و مشترکینی که بخشی از این ظرفیت را به بهره‌برداری رسانده‌اند می‌توانند طی قرارداد جداگانه نسبت به احداث ظرفیت‌های جدید اقدام کنند، به عبارت دیگر مشترکین خانگی حداکثر تا ۱۰ کیلووات به ازای هر اشتراک امکان راه‌اندازی نیروگاه خورشیدی را دارند

مدیر دفتر تحقیقات و تولید پراکنده شرکت توزیع نیروی برق آذربایجان غربی اشاره کرد: با توجه به همجواری آذربایجان غربی با سه کشور امکان ساخت و راه‌اندازی نیروگاه‌های برق با هدف صادرات، دارای توجیه و قابل توجه است؛ نیروگاه‌های تجدیدپذیری که برای صادرات برق به خارج از کشور احداث شده‌اند در صورت درخواست، می‌توانند طبق آئین‌نامه اجرایی ماده ۶۱ قانون اصلاح الگوی مصرف، برق خود را به ساتبا بفروشند که در این صورت ضروری است تا مجوز صادرات صادره مورد ابطال قرار گیرد.

حسنی عنوان کرد: نرخ پایه قراردادهایی که پیش از این مصوبه مبادله شده‌اند در صورت درخواست سرمایه‌گذار، می‌تواند به ارقام جداول فوق‌الذکر تغییر کند و چنانچه نیروگاه مورد نظر با ظرفیت کامل به بهره‌برداری رسیده باشد شروع اعمال نرخ پایه جدید و زمان مبنای فرمول تعدیل، از تاریخ مبادله الحاقیه برقرار خواهد بود. همچنین برای نیروگاه‌هایی که با ظرفیت کامل به بهره‌برداری نرسیده‌اند، زمان مبنای فرمول تعدیل از تاریخ شروع بهره‌برداری با ظرفیت کامل خواهد بود.

انتهای پیام/


نمایش نظرات
 




ارسال نظرات






 
 
درباره ما تماس با ما
طراحی و اجرا