اخبار
کد خبر : 8982 ۱۳۹۸/۰۹/۲۰   ۲۰:۵۹:۱۳

امروز برگزار شد؛
اختتامیه دومین جایزه کتاب سال آذربایجان غربی/ هم‌مرزی می تواند زمینه تبادل فرهنگی فراهم کند

 

اختتامیه دومین جایزه کتاب سال استان آذربایجان غربی با حضور مدیرعامل موسسه خانه کتاب، جمعی از مسئولان استانی و نیز مولفان، مترجمان، پژوهشگران و اهالی قلم این استان در سالن اجتماعات خانه مطبوعات ارومیه برگزار شد.

به گزارش نای قلم، در این مراسم اسماعیل موسوی برگزیده حوزه شعر، مجید خلیل‌زاده منتخب حوزه تاریخ و جغرافیا، کاظم بدر برگزیده بخش محیط زیست و عزیزه ولیانی برگزیده حوزه مستند نگاری مورد تجلیل قرار گرفتند.

همچنین محمد حسنی و سهیلا احمدی در بخش آموزش، بیت الله جعفری و بهنام مهدی نژاد درحوزه شعر و سعید پیش‌بین و سعید دارانیا در حوزه علوم خاص و رشته ریاضیات شایسته تقدیر شدند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی در این مراسم گفت: هدف از برگزاری این دوره حمایت و تشویق مؤلفان، مترجمان و ناشران متعهد و ارتقای فرهنگ جامعه اسلامی، حفظ استقلال و هویت فرهنگ است.

حجت‌الاسلام و المسلمین ناصر خدایاری اظهار کرد: پس از ارزیابی دقیق و علمی هر اثر توسط حداقل دو نفر از داوران، چهار عنوان کتاب به عنوان برگزیده و چهار عنوان کتاب شایسته تقدیر شناخته شد.

وی تصریح کرد: آثار رسیده به دبیرخانه برای داوری به خانه کتاب جمهوری اسلامی ایران در تهران ارسال شد و پس از سه مرحله داوری توسط ۳۷ نفر از داوران برجسته کشوری، آثار برگزیده معرفی شدند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان افزود: هدف از برگزاری این دوره حمایت و تشویق مؤلفان، مترجمان و ناشران متعهد و ارتقای فرهنگ جامعه اسلامی، حفظ استقلال و هویت فرهنگ است.

مدیرعامل خانه کتاب ایران هم در این مراسم با اشاره به فرهنگ و ادب غنی آذربایجان‌غربی گفت: این استان چهارراه تمدن و فرهنگ با وجود اقوام و پیروان ادیان و مذاهب مختلف است.

نیکنام حسینی‌پور افزود: از آغاز انقلاب تاکنون بیش از سه هزار عنوان کتاب در آذربایجان غربی چاپ شده است.

وی اضافه کرد: آذربایجان غربی نویسندگان به نام و بی‌شماری نظیر آیت‌الله قرشی، صدری افشار، حسن انوری، عباس زریاب خویی، مفتون امینی را در خود جای داده که هرکدام در حوزه قرآن، شعر و ادبیات و دیگر حوزه ها آثار ارزنده‌ای ارائه کرده‌اند.

به گفته حسینی‌پور، مرزی بودن استان از دیگر ظرفیت‌های فرهنگی آذربایجان غربی است که این هم‌مرزی می تواند با کشورهای همسایه به‌ویژه با کشور ترکیه زمینه تبادل فرهنگی گسترده را فراهم کند.

مدیرعامل خانه کتاب ایران سپس به وضعیت انتشار کتاب در کشور اشاره کرد و ادامه داد: از آغاز سال جاری تاکنون با وجود مشکل کاغذ و کمبود مواد اولیه بیش از ۶۴هزار عنوان کتاب در کشور چاپ شده است.

حسینی‌پور اذعان کرد: سالانه در کشور ۱۰۰هزار عنوان کتاب در رشته ها و موضوعات مختلف چاپ می شود.

مدیرعامل خانه کتاب ایران به جایگاه کتاب و فرهنگ مطالعه اشاره کرد و ادامه داد: برای افزایش سرانه مطالعه کتاب باید ترویج فرهنگ مطالعه با سوق دادن کودکان به سمت مطالعه آغاز شود.

حسینی پور در عین حال اظهار کرد: بیشتر کتب چاپ شده در سال های اخیر در ایران در حوزه ادبیات، کودک وعلوم کاربردی است.

گزارش دیگری حاکیست، مدیرعامل خانه کتاب با آیت الله سید علی اکبر قریشی دیدار کرد.

وی، آیت الله سید علی اکبر قریشی را از ذخایر ارزشمند کشور دانست و گفت: شما فقط متعلق به استان آذربایجان غربی نیستید بلکه متعلق به کشور ایران اسلامی هستید.

مدیرعامل خانه کتاب با بیان اینکه در ایران در طول سال بالای 100 هزار عنوان کتاب چاپ می‌شود، گفت: اوایل انقلاب در ایران 700 عنوان کتاب چاپ می‌شد و این از برکات نظام  مقدس جمهوری اسلامی ایران و شخصیت‌هایی مانند شماست که دست به قلم هستید.  تعدادی از این کتاب‌های چاپی در حوزه دینی و علوم قرآنی هستند؛ در طول سال 97 و 98 نزدیک به 15 هزار عنوان کتاب در حوزه دینی در صنعت نشر کشور چاپ شده است.

حسینی پور ادامه داد: زکات علم نشر آن است که شما آن را انجام دادید و بعد از این وظیفه ما و دیگران است که از علم، دانش، اندوخته و آثار شما  استفاده کنیم چرا که هیچ چیز حتی تکنولوژی‌های جدیدی که گسترده شده جای کتاب را نمی‌گیرد.

آیت الله سید علی اکبر قریشی نیز در این دیدار با بیان خاطراتی از دوران تفسیر قرآن گفت: ما حدود 10 نفری بویدم که هر روز ساعت  10 در منزل یکی حاضر می شدیم و بحث های تفسیر را پی می گرفتیم و این جریان تقریبا حدود 20 سال ادامه داشت و حالتی در من به وجود آورد که از مطالعه و نوشتن سیر نمی شدم این باعث شد کتاب‌هایی بنوسیم.

وی در ادامه به بیان خاطرات نوشتن کتابی در مورد صحیفه سجادیه اشاره کرد و گفت: هنگام نوشتن این کتاب تردیدی در من ایجاد شد که این کتاب برای کسانی لازم است که اهل تحقیق باشند. ماه رمضان سال1385 بود که بعد از  نماز صبح به خانه برگشتم خوابیدم. خواب دیدم در مدینه هستم و می‌خواهم  به محضر امام سجاد (ع) برسم. یک روز رفتم گفتند مقدور نیست روز بعد اجازه ورود به من دادند. سلام کردم و دست امام را بوسیدم امام پرسیدند کتاب را چه نام گذاشته اید؟ گفتم  فعلا نامی نگذاشته‌ام. نسخه‌ای که ما می‌نوشتیم تصحیح  مرحوم مرعشی بود و نسخه های دیگری هم بودند که الفاظی از امام در آن‌ها بود اما اختلاف‌هایی در آن‌ها وجود داشت. در خواب از امام پرسیدم که کدام درست است. اما ناگهان از خواب بیدار شدم و گفتم قلم و کاغذ را برایم بیاورید و هر چه در این مقداری که در ذهنم مانده بود نوشتم.

آیت الله سید علی اکبر قریشی در پایان گفت: ما اگر موفق باشیم هر پنج نماز را  با جماعت بخوانیم بهترین توفیق است. نماز جماعت اگر به 11 نفر رسید ثوابش بی  پایان است حتی خود ملک هم نمی‌تواند حساب آن را ثواب را بکند.

آیت الله سید علی‌اکبر قریشی در سال ۱۳۰۷ در بناب در خانواده مذهبی دیده به جهان گشود. ایشان در مدت هشت سال تحصیل در حوزه قم از محضر اساتیدی چون آیت الله بروجردی، آیت الله سلطانی و آیت الله مجاهدی تلمذ کرد و در سایه مجاهدت‌های علمی خود در سال ۱۳۷۵ بعنوان محقق نمونه سال کشور انتخاب شد. آیت الله اکبر قرشی در سال ۹۰ نیز به پاس صرف عمر خود در تدریس و تفسیر قرآن کریم و تالیف کتب متعدد در حوزه دین، به دریافت نشان درجه یک پژوهش مفتخر شد. این عالم فرزانه بیش از نیم قرن عمر با برکت خود را صرف تألیف بیش از ۵۰ عنوان کتاب در حوزه قرآن و عترت کرده است.

انتهای پیام/


نمایش نظرات
 




ارسال نظرات






 
 
درباره ما تماس با ما
طراحی و اجرا