اخبار
کد خبر : 7664 ۱۳۹۸/۰۲/۱۶   ۲۰:۰۹:۲۳

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی آذربایجان غربی خبر داد؛
افزایش 540 درصدی مسمومیت با قارچ در استان

 

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی آذربایجان غربی از افزایش 540 درصدی مسمومیت با قارچ در استان نسبت به زمان مشابه سال قبل خبر داد.

به گزارش نای قلم، باقر بهرامی در گفتگویی اظهار داشت: تعداد مسمومان با قارچ سال گذشته پنج نفر بود که متاسفانه امسال این تعداد به 32 نفر رسیده است.

وی ابراز امیدواری کرد که با اطلاع رسانی شایسته و آگاه سازی مردم بتوان آمار این مسمومیت را در استان به حداقل ممکن برسانیم .

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی استان از هموطنان خواست که با توجه به فصل بهار و بارندگی‎های اخیر و رشد انواع قارچ‎ها در طبیعت و بنا به دستورالعمل ابلاغی وزارت بهداشت از سازمان اورژانس کشور هشدارهای زیر را جدی بگیرند.

- از مصرف قارچ هاي خود رو در طبیعت به ویژه قارچ هایی که در کنار تنه درختان (به ویژه درختان خشک شده) می رویند و يا قارچ هاي جمع آوري شده توسط افراد عادي و يا قارچ هايي كه به صورت فله اي با منشا نامشخص عرضه مي شوند، خودداري كنيد. تنها قارچ هايي را كه توسط مراكز مجاز و در بسته بندي هاي داراي مجوزهاي سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت، درمان و پزشكي هستند، مصرف کنید.

-شناسايي انواع خوراكي قارچ از انواع سمي تنها بر اساس خصوصيات ظاهري مانند شكل، رنگ، بو، قوام و مزه مشكل بوده و توسط متخصصان و كارشناسان مجرب قارچ شناسي و گياه شناسي امكان پذير است. بنابراين به توصيه هاي برخي از افراد در تشخيص انواع سمي از انواع خوراكي قارچ به هیچوجه توجه نكنيد.

-مصرف قارچ ها توسط پرندگان و ساير جانوران اهلي و وحشي نشان دهنده غيرسمي بودن قارچ  براي انسان نیست.

- برخي از روش ها و معيارهاي سنتي مانند تغيير رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ، يا وجود حشرات دراطراف قارچ و محل رويش قارچ، معيار علمي متقن و صحيحي براي تشخيص عدم سميت قارچ در همه موارد نيست.

-هرگز قارچ ها را به صورت خام و به مقدار زياد مصرف نكنيد.

- برخي از سموم موجود در قارچ های سمی، مقاوم به گرما بوده و فرآيندهاي آماه سازي غذا مانند كباب كردن، آب پز كردن، سرخ كردن و یا بخار پز كردن قادر به تخريب كامل مواد سمي موجود در قارچ نیست.

- در صورت بروز علايم و نشانه هاي گوارشي (تهوع، استفراغ و اسهال) به صورت تاخيري (۱۲-۴ ساعت پس از مصرف خوراكي قارچ)، هر چه سريعتر بيمار را به مركز درماني تخصصي سم شناسي باليني و مسموميت ها منتقل كنيد. در مواردی که علائم گوارشی به صورت تاخیری (با فاصله بیش از شش ساعت از مصرف قارچ) رخ دهد این دسته از قارچ ها سمیت به مراتب بیشتری دارند و علت اصلی نارسایی حاد کبدی و مرگ تعدادی از هموطنانمان در سال های گذشته نیز همین مسئله بوده است.

- انتقال سريع بيمار مسموم به يك مركز درماني تخصصي مسموميت ها، امكان درمان موفقيت آميز را افزايش مي دهد و هر گونه تاخير در اين امر سبب افزايش احتمال شكست درمان و حتي مرگ بيمار مي شود. بنابراين با مشاهده علايم و نشانه هاي باليني اوليه به ويژه از نوع تاخيري در فردي با سابقه  مصرف خوراكي قارچ از هرگونه خوددرماني و درمان علامتي پرهيز نموده و بيمار را در اسرع وقت به بيمارستان منتقل کنید.

-در صورت امكان نمونه باقي مانده قارچ مصرف شده توسط بيمار را براي شناسايي و ارایه به كادر پزشكي، به همراه داشته باشيد.

انتهای پیام/


نمایش نظرات
 




ارسال نظرات






 
 
درباره ما تماس با ما
طراحی و اجرا