اخبار
کد خبر : 7573 ۱۳۹۸/۰۲/۰۴   ۲۱:۳۷:۰۹

مدیر شهرک‌های کشاورزی آذربایجان‌‌غربی:
50 درصد بهره‌برداران کشاورزی استان کم‌سواد یا بی‌سواد

 

مدیر شهرک‌های کشاورزی آذربایجان‌‌غربی گفت: 50 درصد بهره‌برداران کشاورزی استان کم‌سواد یا بی‌سواد هستند.

به گزارش نای قلم، سعید جفایی در جلسه ستاد توسعه شهرک های کشاورزی استان اظهار داشت: پایین بودن سطح سواد بهره‌برداران کشاورزی نشان می‌دهد که برای انتقال فناوری و کشاورزی پیشرفته به کشاورزان که گلخانه نیز یکی از این مباحث است، باید بیش از پیش تلاش شود.

وی افزود: بیشتر بهره‌برداران کشاورزی استان جمعیت بالای 40 سال هستند که انتقال کشاورزی پیشرفته و فناوری روز دنیا به آنها با مشکل مواجه است چون از یک سو بحث کم‌سوادی و از سوی دیگر بحث سن و سال در این موضوع مطرح است که به عنوان عوامل محدودکننده در استان خودنمایی می‌کند.

مدیر شهرک‌های کشاورزی آذربایجان‌‌غربی اضافه کرد: هم‌اکنون بهره‌برداران فعال در عرصه واحدهای گلخانه‌ای استان هشت هزار و 500 نفر بوده و به عبارتی 4.1 درصد بهره‌برداران استان در حوزه سبزی، صیفی و گلخانه‌ای فعال هستند.

وی با اشاره به اینکه بهره‌برداران مستقیم کشاورزی در کل کشور هم‌اکنون چهار میلیون و 324 هزار نفر هستند، افزود: سهم استان نیز 208 هزار و 82 نفر بوده یعنی پنج درصد بهره‌برداران کشور در آذربایجان‌غربی فعالیت کشاورزی انجام می‌دهند.

جفایی تصریح کرد: مدیر شهرک‌های کشاورزی آذربایجان‌‌غربی با بیان اینکه در حال حاضر ۹ شهرک کشاورزی در استان وجود دارد، اضافه کرد: این شهرک ها شامل ۸ شهرک گلخانه ای در سطح ۴۷۷ هکتار و یک شهرک شیلاتی در سطح ۳.۲ هکتار است و یک شهرک گلخانه ای بخش خصوصی در سطح 16 هکتاراست.

وی گفت: 8 درصد شهرک های گلخانه ای در کشور در استان قرار گرفته است که 18 درصد جمعیت شاغل در واحدهای گلخانه ای کشور در این واحدها به صورت مستقیم مشغول به کار هستند.

جفایی با اشاره به اینکه تا اوایل سال 97 تعداد 110 واحد گلخانه‌ای در استان با 34 هکتار وجود داشت بیان کرد: 73 واحد آن در قالب تولید سبزی و صیفی در بیش از 25 هکتار و تولید پنج هزار و 100 تن محصول خیار و گوجه، 23 واحد مربوط به تولید گل و گیاهان زینتی با پنج و نیم هکتار و بیش از دو و نیم میلیون شاخه گل و گل رز شاخه بریده بوده و هم اکنون کشور روسیه بهترین بازار مصرف استان را دارد.

مدیر شهرک‌های کشاورزی آذربایجان‌‌غربی اظهار کرد: از سوی دیگر پنج واحد گلخانه‌ای توت‌فرنگی با ظرفیت تولید 85 تن، شش واحد گلخانه‌ای تولید نهال با پوشش.1.6 هکتار و ظرفیت تولید سالانه یک میلیون اصله نهال، سه واحد تولید گیاهان دارویی با سقف بیش از 65 هکتار وبا ظرفیت تولید 100 تن گیاهان دارویی در استان و یک میلیون و دویست هزار بوته نشا گیاهان دارویی وجود دارد.

وی وسعت شهرک‌های کشاورزی استان را 465 واحد گلخانه ای در سطح 483.2 هکتارعنوان کرد و گفت: بیشترین تولید محصولات گلخانه‌ای در آذربایجان‌غربی به ترتیب گوجه‌فرنگی، هندوانه، پیاز و خربزه و ... است و عمده شهرستان‌های فعال تولید کننده در زمینه تولید محصولات گلخانه‌ای، ارومیه، میاندوآب، سردشت و پلدشت هستند.

جفایی افزود: در حال حاضر چهار درصد واحدهای گلخانه ای فعال در استان در داخل شهرک های کشاورزی قرار دارد.

این مسئول با اشاره به اینکه گلخانه محیطی امن به لحاظ سرمازدگی و آفات است، اظهار کرد: همچنین تمام عوامل رشد در محیط گلخانه ای کنترل شده و محصولات آن تازه و خارج از فصل است و در موضوع بازاریابی و جلب رضایت مشتری نیز می‌تواند بسیار تاثیرگزار باشد.

وی با اشاره با بیان اینکه گلخانه، صنعتی نوپا در استان و کشور است گفت: سیر تکاملی صنعت گلخانه در کشور به سرعت در حال افزایش است و استان‌های مختلف کشور این مقوله را آغاز کرده و در آذربایجان‌غربی نیز فعالیت‌های مربوط به آن وضعیت مطلوبی دارد.

مدیر شهرک‌های کشاورزی آذربایجان‌‌غربی افزود: ارتقای راندمان  تولید در واحد سطح به اندازه 8 تا 10برابر کشت در فضای آزاد، تولید بیش از یك محصول در سال، افزایش كیفیت و هزینه محصول تولیدی بدلیل كنترل دقیق آفات و بیماری ها با روش های كنترل بیولوژیكی و كاهش مصرف سموم ،صرفه جویی در مصرف آب و همچنین ایجاد فرصت های شغلی مناسب برای جوانان و دانش آموختگان بخش كشاورزی از مزایای استفاده از کشت های متراکم گلخانه ای است.

وی به تلاش برای افزایش کارایی و ضریب بهره‌وری کشاورزی در شهرک‌های مربوطه اشاره کرد و گفت: فراهم کردن زیرساخت‌های تامین امنیت غذایی، اصلاح نظام بهره ‌وری کشاورزی و تولید زنجیره محصولات کشاورزی نیز در تمام دنیا مدنظر قرار داشته وازسیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی است.

جفایی با تاکید بر کاهش هزینه‌های تولید در واحد سطح در گلخانه ها تصریح کرد: افزایش درآمد تولیدکنندگان، توسعه زیرساخت‌های شهرک‌های کشاورزی و حمایت و پشتیبانی از توسعه بازار و بازاریابی نیز در ایجاد واحدهای گلخانه ای مدنظر است.

انتهای پیام/


نمایش نظرات
 




ارسال نظرات






 
 
درباره ما تماس با ما
طراحی و اجرا