اخبار
کد خبر : 6663 ۱۳۹۷/۰۷/۲۹   ۱۶:۰۷:۴۴

یادداشت؛
تصمیم گیری در سطح ملی بر اساس اطلاعات و آمارهای غلط

 

دکتر علی معین فر/ اگر آمار  را اطلاعات عددی از پدیده های مشاهده شده پیرامونی بدانیم که با جمع آوری،طبقه بندی و سازماندهی به دست می آید و سپس نتیجه گیری ،تجزیه و تحلیل،استنباط،تفسیر و تعمیم داده می شود، بنابراین  جنس آمار نوعی آگاهی و اطلاعاتی است که در قالب کمی اندازه گیری و عرضه می شود.

در این میان نقش  آمار رسمی در درک و فهم و اجماع عمومی مهم ارزیابی می شود و این فهم مشترک سبب وفاق و اراده جمعی برای مرتفع کردن مشکلات موجود و آینده جامعه محسوب می گردد.

همچنین آمار صحیح، خودمجرایی برای شفافیت، پاسخگویی مستند، سنجش کارایی و مشارکت همگانی و آشکار کننده اعتماد عمومی است، لذا ضروری است همه مسئولان از سخنان و فعالیتی که ممکن است به تضعیف و انحراف ارایه آمار صحیح پاسخگویان منجر می شود پرهیز نمایند.

ارایه آمارهای غلط توسط مسئولین برنامه ریز در حوزه مسایل اجتماعی علی الخصوص حوزه جوانان موجب تضعیف نهادهای آماری، متضرر شدن همه جامعه بخصوص نهادهای تصمیم ساز و تصمیم گیر است.

ایجاد شائبه و تشکیک در آمار رسمی بر اساس گزارش های غیرکارشناسی و علمی با ارایه آمارهای غلط و تبیین فراداده های آن آمار و اطلاعات از طرف اشخاص مسئول در حوزه برنامه ریزی جوانان در سطح ملی و استانی، علاوه بر اینکه اعتماد عمومی را تضعیف می کند شایعات را نیز تسهیل می نماید.

منظور از بیان مطالب فوق رسیدن به این نکته است که مسئولین محترم وزارت ورزش و جوانان در مورخه 25/7/1397 در جلسه ستادساماندهی امور جوانان استان آذربایجان غربی با حضور معاونت محترم وزارت ورزش و جوانان، استاندار محترم و مدیران کل حوزه مربوط به امور جوانان، آماری توسط سرکارخانم سکینه سیف جمالی سرپرست محترم دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان در رابطه با واقعه ازدواج و طلاق در سطح ملی و استانی ارایه  می شود که موجب اختلال در اعتماد نخبگان، پژوهشگران به مراکز تصمیم  گیر در حوزه آسیب های اجتماعی و مسایل مربوط به جوانان در سطح ملی می گردد.

سرکار خانم سیف جمالی کل آمار واقعه ازدواج و طلاق درسطح ملی و استانی در شش ماهه اول سال 1397 در راستای وظایف بسیار مهم برنامه ریزی در حوزه جوانان  به شرح ذیل اعلام نمودند.

کل آمار واقعه ازدواج در سطح کشور 334,849 واقعه و در سطح استان آذربایجان غربی 14,543 واقعه می باشد و در این راستا طلاق به وقوع پیوسته در سطح کشور 87,166 مورد و در سطح استان آذربایجان غربی3,129 واقعه طلاق اشاره گردیده است و در همان جلسه نسبت طلاق به ازدواج را در سطح کشوری یک طلاق در مقابل 26 ازدواج و در سطح استان آذربایجان غربی در مقابل 21 ازدواج یک طلاق اتفاق افتاده است و این اعداد و ارقام را مستند به گزارش های اخذ شده از سازمان ثبت احوال کشور می نمایند.

این در حالیست که بنا برگزارش سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور جناب آقای سیف الله ابوترابی در مورخ 23/7/1397 به نقل از خبرگزاری ایسنا آمار ثبت شده واقعه ازدواج در شش ماهه اول سال 97 ، 191,267 مورد ازدواج و 48,287 مورد طلاق در سطح کشور می باشد. همچنین مدیرکل محترم ثبت احوال استان آذربایجان غربی در مصاحبه با خبرگزاری ایرنا مورخ 21/7/1397 آمار نزدیک به 9هزار مورد ازدواج و افزون بر 1700 مورد طلاق را در شش ماهه اول سال 1397 اعلام می نمایند. با یک حساب سرانگشتی در سطح ملی مشاهده می شود که در مقابل هر 96/3 مورد ازدواج یک طلاق اتفاق افتاده و در سطح استان آذربایجان غربی در مقابل 29/5 ازدواج یک واقعه طلاق بوقوع پیوسته است.

حال این سوال مطرح است که چگونه یک مسئول در سطح ملی با ارایه آماری ناصحیح می تواند با برنامه ریزی درست مسایل و مشکلات پیش پای جوانان در استان آذربایجان غربی و سایر نقاط کشور را حل نماید؟

ثانیا این سوال مطرح است که چرا هیچکدام از مسئولین استانی حاضر در جلسه به آمار استانی اشرافیت نداشته و در خصوص آمار نادرست اعلام شده تذکری ارایه ننموده اند؟

از این رو ضروری است مدیران کل  مرتبط با مسایل اجتماعی علی الخصوص حوزه جوانان حاضر در استان قبل از برگزاری جلسه و دعوت از مسئولین کشوری آماری درست و واقع بینانه از مسایل و مشکلات جوانان این خطه نظیر آمار ازدواج، طلاق، اشتغال، بیکاری و... ارائه نمایند تا اعتماد عمومی پژوهشگران و نخبگان جامعه نسبت به مراکز تصمیم گیری مخدوش نگردد.

انتهای پیام/


نمایش نظرات
 




ارسال نظرات






 
 
درباره ما تماس با ما
طراحی و اجرا