اخبار
کد خبر : 6402 ۱۳۹۷/۰۶/۰۴   ۱۷:۰۰:۲۹

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی:
زنان شایسته باید در مدیریت استان سهم داشته باشند(2)

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی گفت: زنان شایسته باید در مدیریت استان سهم داشته باشند و محور گزینش مدیران برمبنای شایستگی باشد.

به گزارش نای قلم، دکتر ناصر خدایاری امروز در نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار نای قلم، اظهار داشت: تلاش می کنیم در مجموعه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان نیز مدیریت از حالت مردانه خارج و شایسته سالاری حاکم شود.

وی اضافه کرد: این سیاست در این مدت کوتاه در یکی از تغییرات مدیریتی اعمال شده است و در آینده نیز ادامه خواهد داشت.

"بدون شک افزایش مشارکت سیاسی و اجتماعی زنان به مفهوم افزایش سهم آنها در فراگرد توسعه جامعه است.

وقتی صحبت از فعالیت زنان به عنوان جزیی از حقوق بشر می شود، عملکرد زنان در دو دهه اخیر مقابل دیدگان قرار می گیرد.

گرچه توجه به زنان برای حضور در تصمیم گیری ها به گفتمان غالب تبدیل شده و حقوق این قشر سال های سال است که حجم زیادی از گفتار و نوشتار را به خود اختصاص داده است، اما در عمل این طیف از جامعه در سایه بوده، فقط بر روی کاغذ پذیرفته شده و کسی ملزم به رعایت آنها نیست و با آنچه انتظار می رود و ایده آل جامعه زنان است فرسنگ ها فاصله دارد.

مشارکت سیاسی، اجتماعی و اقتصادی یکی از حقوق مسلم زنان است که وقتی صحبت از آن می شود این سوال در ذهن خطور می کند که نیمی از جمعیت ایران تا چه میزان توانسته اند در عرصه سیاست تاثیرگذار باشند؟

نخستین تغییرات فرهنگی در فضای جامعه پس از دوم خرداد 76 صورت گرفت، همزمان با دو دوره پیاپی دولت اصلاحات حضور زنان در مراکز آموزش عالی و تعداد تشکل ها و احزاب سیاسی افزایش یافت، نقش زنان در حوزه مشارکت سیاسی بیشتر شد، در این دوره یک زن «معصومه ابتکار» برای نخستین بار وارد هیات دولت شد، سال 77 دفتر امور بانوان نهاد ریاست جمهوری به مرکز امور مشارکت زنان تغییر نام داد و رشد مدیریت زنان 63 درصد اعلام شد.

اما در همان ابتدای تشکیل دولت نهم اکثر مدیران زن جای خود را به مدیران مرد دادند، مرکز امور مشارکت زنان و نهاد ریاست جمهوری به مرکز امور زنان و خانواده تغییر نام داد، سهمیه بندی جنسیتی در پذیرش داوطلبان کنکور اعمال شد و احزاب و تشکل های سیاسی در هشت سال کمتر نمود و بروز یافت و بالاخره زنان حق مشارکت سیاسی که طی سال ها به سختی به دست آورده بودند را از دست دادند.

وضعیت زنان در دولت تدبیر و امید نیز با وجود وعده های فراوان رئیس دولت اعتدال گرا در جریان تبلیغات انتخاباتی خود مبنی بر افزایش مشارکت سیاسی و اجتماعی زنان و بهبود وضعیت آنها، ایده آل نیست و تاکنون شاهد اقدام اثرگذاری در این زمینه نبوده ایم.

امروز زمان آن فرا رسیده است تا زمینه جذب و بکارگیری زنان توانمند و متخصص با آموزش های مداوم، فرهنگ سازی، تدابیر عملی و برنامه ریزی بلندمدت و جدی فراهم و ضمن تغییر باورهای موجود در ساختار سیاسی شرایط برابر در جامعه ایجاد شود و دولتمردان با پذیرفتن انتقادات دلسوزانه در راستای رفع مشکلات موجود فعالانه وارد میدان عمل شوند، در مقابل هیاهوی کوته فکران بایستند و به طور جدی به این حوزه رسیدگی کنند چرا که نیک می دانیم فکر، مرام و مسلکی بقا می یابد و از استحاله رها می یابد که نقدپذیر باشد و فردایی بهتر، برابرتر و انسانی تر است که نیمی از جمعیت آن در سایه نباشد، در این صورت جامعه مدنی معنای راستین خود را خواهد یافت، توسعه متوازن دست یافتنی خواهد بود و همه اقشار جامعه در راستای اعتلای کشور خود تلاش خواهند کرد."

انتهای پیام/


نمایش نظرات
 




ارسال نظرات






 
 
درباره ما تماس با ما
طراحی و اجرا