اخبار
کد خبر : 6227 ۱۳۹۷/۰۴/۲۳   ۱۰:۵۷:۲۸

قره کلیسای چالدران میزبان ارامنه جهان
آیین مذهبی باداراک در حال برگزاری است

 

تیرماه هر سال کلیسای تاریخی طاطائوس مقدس یا همان قره کلیسا میزبان هزاران ارمنی از سراسر دنیا است تا مراسم مذهبی باداراک را برگزار کنند.

به دلیل جایگاه و شهرتی جهانی که این کلیسا دارد، مسیحیان کشورهایی چون ارمنستان، سوریه، لبنان، هلند، فرانسه، اتریش، آلمان، کانادا هرسال تیرماه به مدت سه روز با حضور در قره کلیسا دومین کلیسای قدیمی دنیا به عبادت و راز و نیاز با خداوند متعال می پردازند.

راز و نیاز با خداوند، روشن کردن شمع ، قربانی کردن گوسفند و غسل تعمید نوزادان از جمله اعمالی بود که زائران حاضر در مراسم در این کلیسا انجام می دهند.

اواخر تیر و اوایل مردادماه که مصادف با شهادت طاطائوس مقدس یکی از حواریون حضرت عیسی مسیح(ع) است، گروه کثیری از ارامنه ایران و جهان برای زیارت مرقد طاطائوس مقدس و برگزاری آیین های مذهبی در قره کلیسای چالدران تجمع می کنند.

قره کلیسا یا کلیسای طاطائوس به عنوان نهمین اثر کشور، در ردیف آثار جهانی به ثبت رسیده است.

تمهیدات لازم برگزاری مراسم مذهبی سالیانه ارامنه جهان انجام شده است

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان غربی از آمادگی استان برای اجرای مراسم مذهبی سالیانه ارامنه در مجموعه جهانی قره کلیسای چالدران خبر داد .

جلیل جباری با بیان اینکه شصت و چهارمین مراسم سالانه زیارتی ارامنه جهان در قره کلیسای چالدران استان آذربایجان غربی از پنجشنبه ۲۱ تیر آغاز شده است اظهار داشت: این سه روز الزاماً باید از روز پنجشنبه تا شنبه باشد و اوج مراسم در روز سوم و شنبه است که اعتقاد بر این است که راهب مدفون شده در کلیسا، در یکی از این سه روز سال فوت کرده است.

وی ادامه داد: حضور در این مراسم برای مسیحیان آزاد است و اغلب ارامنه از نقاط دور و نزدیک ایران از جمله شهرهای ارومیه، تبریز، تهران، اصفهان و برخی از کشورهای نزدیک از جمله ارمنستان یا فرانسه و... برای انجام مراسم عبادی مذهبی حضور پیدا می کنند.

جباری با بیان اینکه همزمان با شروع مراسم سالانه زیارتی قره کلیسا، ستاد اجرایی خدمات رسانی این اداره کل در محل برگزاری این مراسم شروع به فعالیت کرده است افزود: اکیپی از پرسنل اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان از دو سه روز قبل از شروع مراسم با اعزام و حضور شبانه روزی در محل، فعالیت خدمات رسانی و اطلاع رسانی خود را آغاز کرده است.

وی اضافه کرد: از جمله اقدامات این ستاد در راستای توسعه گردشگری مذهبی ، آماده سازی و چاپ بنرها و تابلوهای اطلاع رسانی مراسم و نصب آن در نقاط مختلف راه های مواصلاتی شهر چالدران به محل کلیسا، پاکسازی و نظافت محوطه و دیگر کارهای خدماتی است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی گفت: این ستاد در راستای انجام وظایف خود با تشکیل جلسات استانی و شهرستانی در قالب یک مدیریت واحد با سایر دستگاههای خدمات رسان شهرستان که در محل حضور دارند از جمله فرمانداری، نیروی انتظامی، هلال احمر، آتش نشانی، ادارات مخابرات و برق همکاری منسجم و هماهنگ دارد.

قره کلیسا ارزش معنوی زیادی بین ارامنه دارد

جباری با اشاره به ثبت جهانی قره کلیسا افزود: قره کلیسا چالدران به همراه دو کلیسای زُر زُر ماکو و سنت استپانوس جلفا در سال ۱۳۸۷ به ثبت جهانی رسیده و از این رو دارای اهمیت بسیار زیادی بوده و علاوه بر ارزش معنوی در بین گردشگران داخلی و خارجی نیز مورد احترام است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی از اقدامات این اداره کل برای این مراسم خبر داد و اضافه کرد: این اداره کل بمنظور تبلیغ و معرفی این اثر جهانی، اقلام فرهنگی را ازقبیل لوح فشرده، بروشور تاریخچه و مختصری از کارهای مرمتی بنا در اختیار زائران قرار می دهد. همچنین غرفه ای برای معرفی جاذبه های تاریخی و گردشگری استان تخصیص می یابد.

وی با تاکید بر اینکه قره کلیسا یا کلیسای طاطائوس یکی از زیباترین آثار تاریخی واقع در شمال آذربایجان غربی است که نظر هر گردشگری را با معماری بی نظیرش به خود جلب می کند گفت: این کلیسا یکی از قدیمی ترین کلیساهای عالم مسیحیت به شمار می رود و قدمت آن به قرن های هفتم و دوازدهم میلادی می رسد.قره کلیسا (کلیسای طاطائوس) در هفت کیلومتری جاده چالداران - قره ضیاءالدین و در دامنه کوه و روی تپه ˈماهورˈ قرار دارد، اهمیت بنای تاریخی قره کلیسا علاوه بر قدمت و معماری کم نظیرش، به علت شهادت طاطائوس مقدس، یکی از حواریون حضرت مسیح (ع) است که به دستور پادشاه ارمنستان به همراه پیروانی که به دین مسیحیت گرویده بودند در این منطقه به شهادت می رسد.

بعد از شهادت حواری حضرت مسیح (ع)، او را در محل کنونی کلیسا به خاک می سپارند، بعدها روی قبر او نمازخانه کوچکی می سازند و در قرن هفتم میلادی این نمازخانه به کلیسای بزرگی تبدیل می شود. این کلیسا در بین ارامنه مقدس است و بسیاری از آنان فرزندان خود را در این کلیسا غسل تعمید می دهند، در آنجا جشن می گیرند، گوسفند قربانی می کنند و از خدا و حضرت مسیح (ع) خواسته های خود را طلب می کنند.

انتهای پیام/


نمایش نظرات
 




ارسال نظرات






 
 
درباره ما تماس با ما
طراحی و اجرا