مدیر ملی برنامه تحولی ترویج در ستاد احیای دریاچه ارومیه بر هم افزایی و هم سویی بین بخش های مختلف اجرایی گفت: تغییر نگرش و اصلاح رفتار در قالب زنجیره اقدامات، تعیین معیشت و اقتصاد خانوار، اصلاح نظام آبیاری و مدیریت منابع چهار رویکرد مبنایی برای اجرای این طرح است .
به گزارش نای قلم، علیرضا توکلی بر دومین نشست مشورتی احصای تکنیک های برنامه تحولی ترویج برای احیای دریاچه ارومیه با رویکرد مدیریت تلفیقی که با حضور مسئولان ترویج و محققان مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استانهای کردستان، آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی در سالن مرکز آموزش شهید باکری سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی برگزار شد، اظهار داشت: هدف اصلی از اجرای این طرح، توانمندسازی و مشارکت کشاورزان در مدیریت مصرف آب کشاورزی و به کارگیری شیوه های نوین در مدیریت مزرعه به منظور کمک به احیای دریاچه ارومیه است.
این مسئول افزود: اصلاح سیستم کشت باغ های انگور، تغییر الگوی کشت باغات غیراقتصادی با گونه های با مصرف آب کمتر نظیر پسته، سنجد، بادام، زعفران و گیاهان دارویی، جایگزینی باغات درجه 3 با استفاده از پایه های رویشی و ارقام تجاری و احداث باغ های نیمه متراکم و با بهره وری بیشتر مصرف آب، بهبود مدیریت باغات درجه 2 موجود و افزایش بهره وری مصرف اب در انها ، انتقال کشت سبزی و صیفی از فضای ازاد به گلخانه با هدف افزایش بهره وری مصرف آب ، احداث باغ های الگویی گیاهان دارویی واجرای سیستم ابیاری تحت فشار از جمله برنامه ها و اولویت های ترویجی در دست اجرا در بخش باغبانی است .
توکلی تصریح کرد: توسعه روش های به زراعی، اجرای کشاورزی حفاظتی در سطح حوضه ابریز دریاچه ارومیه، ایجاد مزارع پایلوت کشت نوین و کشت ارقام مقاوم به کم ابی و ... از جمله برنامه ها و اولویت های ترویجی در دست اجرادر بخش زراعت در حوضه دریاچه ارومیه است .
وی ادامه داد: یک راهکار عملیاتی پشتیبان برای احیای دریاچه ارومیه ساماندهی چاه های غیرمجاز و تعیین تکلیف انها است و در این راستا تدوین پیوست ترویجی اموزشی برای اقدامات بخش های اجرایی وزارت جهاد کشاورزی و ضرورت ان برای اقدامات وزارت نیرو، محیط زیست و ... از جمله گام های اساسی در این زمینه است.
وی همچنین در ادامه به تشریح ساختار راهبری برنامه شورای سیاستگذاری و فعالیت ها و اقدامات تعریف شده برای هر سایت یا کانون پرداخت .
مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی آذربایجان غربی نیز در این جلسه ضمن تقدیر از مشارکت مسئولین دو استان اذربایجان شرقی و کردستان در اجرای این طرح به تشریح گزارشی از اقدامات انجام شده در فاز اول اجرای این طرح پرداخت و اظهار کرد: فاز اول اجرای این طرح از مهرماه 96 در سطح 50 روستای آذربایجان غربی و شرقی با همکاری بین مسئولین ترویج و محققین آغاز شده و تا مهرماه 97 ادامه دارد .
بیتا احمدیان افزود: در این راستا می توانیم با اجرای موفق این طرح و افزایش دانش فنی و تخصصی بهره برداران به منظور بهره برداری بهینه از امکانات موجود و به کارگیری توصیه های فنی به پایداری منابع آبی در منطقه دست یابیم .
وی ادامه داد: تحقق اقدامات ترویجی آموزشی در اجرای این طرح با افزایش همکاری و تعامل همه جانبه بین مدیریت ترویج، تحقیقات و بخش اجرا و تولیدکنندگان مسیر خواهد بود و عملکرد اقدامات آموزشی ترویجی تا کنون رضایت بخش بوده است .
در ادامه این جلسه مسوولان ترویج و مراکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و کردستان به تشریح اقدامات انجام شده در اجرای فاز اول اجرای این طرح در حوضه ابریز دریاچه ارومیه پرداختند.
انتهای پیام/ |