اخبار
کد خبر : 595 ۱۳۹۴/۰۶/۲۱   

سلامت مردم در شیشه زیاده‌خواهی تاجران روغن

* استفاده از روغن پالم در محصولات غذایی سرطان‌زا است

چندی پیش ماجرای روغن پالم در شیرهای مصرفی مردم جنجالی چند ماهه در رسانه‌ها به پا کرد و حتی کار را به این‌جا رساند که برخی خریدن شیر را تحریم کردند. مردم شوکه از چیزی که شنیده بودند، به محصولی فکر کردند که برای سلامتی خریده بودند، اما در ذات خود، ارمغانی جز بیماری نداشت! استفاده از روغن پالم که روغنی صنعتی محسوب می‌شود و در بسیاری از نقاط دنیا استفاده‌اش در محصول‌های غذایی ممنوع و محدود است، در ایران افشا شد، اما درنهایت به نتیجه نرسید که چرا در برخی محصول‌های مصرفی مردم باز هم استفاده می‌شود. استفاده در بستنی و روغن‌های خوراکی موضوعاتی بود که کمتر به آنها توجه شد و در هیاهوی شیر گم شد.

به گزارش نای قلم، پس ازمدتی این ماجراها به کل فراموش شد و تا همین چند روز پیش باز هم حرفی از روغن پالم نبود. براساس آمارهای جهانی، ایرانی‌ها حدود سه برابر میانگین جهانی روغن مصرف می‌کنند. بر همین اساس واردکنندگان در این بخش فعالند و سودجویی از این حوزه به صورت ویژه‌تری ادامه دارد. برخی واردکنندگان این حوزه با همکاری برخی تولیدکنندگان (یا همان بسته‌بندی‌کنندگان)، برای سود بیشتر تخلفی را رقم زده‌اند که به تازگی از سوی برخی مسئولان و نهادها افشا شده است.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه روغن پالم باید در صنعت صابون‌سازی استفاده شود، می گوید:‌ استفاده از روغن پالم در محصولات غذایی بسیار سرطان‌زا بوده و منجر به گرفتگی قلب و عروق می‌شود.

رسول خضری درباره اعلام‌نظر مسئولان وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر اینکه 75 درصد روغن نباتی پالم است، می افزاید: متاسفانه هنوز از روغن پالم در تولید محصولات غذایی استفاده می شود این درحالی است که هیچ اقدام عملی برای منع استفاده از آن انجام نمی‌گیرد.

نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی، ادامه می دهد:‌ واقعیت آن است که روغن پالم روغن سالمی نیست اما به جهت قیمت ارزان آن، همچنان شاهد واردات این محصول به کشور هستیم.

 

این نماینده مردم درمجلس نهم، تصریح می کند: وزارت جهاد کشاورزی علی‌رغم وعده‌های داده شده نتوانست اقدامی در جهت جلوگیری از واردات روغن پالم انجام دهد، از سویی دیگر سازمان غذا ودارو نیز به تنهایی نمی‌تواند از مصرف این روغن در تولید محصولات غذایی جلوگیری کند.

وی با بیان اینکه سازمان غذا و دارو به تنهایی متولی نظارت بر واردات نیست، تاکید می کند:‌ موسسه ملی استاندارد، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان غذا و دارو هر یک نقش موثری در نظارت بر محصولات غذایی دارند اما به دلیل عدم همکاری لازم، خروجی این هماهنگی‌ها هیچ‌گاه مطلوب نبوده تا جایی که محصولات غذایی بی‌کیفیت همچون روغن پالم در کشور مورد استفاده قرار می گیرد.

خضری یادآور می شود: اقدامات وزارت بهداشت کیفی و وزارت جهاد کشاورزی کمی است؛ در اصل وزارتخانه‌های کمی نمی‌توانند در مورد سلامت و امنیت غذایی نظرات جدی را مطرح کنند در نتیجه باید مسئولیت واحدی دراین میان شکل گیرد و لازم است که سازمان غذا و دارو عهده‌دار چنین مسئولیتی باشد.

نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس نهم، ادامه می دهد:‌ روغن پالم صنعتی است و باید در صنایع مورد استفاده واقع شود اما در محصولات غذایی مصرف می‌شود این درحالی است که روغن پالم منجر به گرفتگی قلب و عروق می‌شود و بسیار سرطان‌زا است.

عضو کمیسیون بهداشت ودرمان مجلس شورای اسلامی، می گوید: در کشورهای پیشرفته دنیا از روغن پالم در صنایعی مانند صابون‌‌سازی و مواد شوینده استفاده می‌کنند اما به جهت قیمت پایین این روغن، در محصولات غذایی از آن استفاده می‌شود.

انتهای پیام/


نمایش نظرات
 




ارسال نظرات






 
 
درباره ما تماس با ما
طراحی و اجرا