اخبار
کد خبر : 5716 ۱۳۹۶/۱۲/۱۷   

توصيه های بهداشتی اداره کل دامپزشکی آذربایجان غربی در خصوص نحوه تهيه و نگهداری ماهی قرمز

 

با فرارسيدن عيد نوروز علاقمندي مردم براي خريد آبزيان زينتي به ويژه ماهي قرمز افزايش مي‌يابد كه رعايت اصول ساده بهداشتي مي‌تواند نقش مهمي در پيشگيري از بروز بيماريهاي احتمالي مشترك بين انسان و ماهي و سلامت خانواده‌ها داشته باشد.

به گزارش نای قلم، توصيه های بهداشتی اداره کل دامپزشکی استان آذربایجان غربی در خصوص نحوه تهيه و نگهداری ماهی قرمزبه شرح ذیل جهت رعايت بهداشت فردی ، به اطلاع همشهريان محترم می رسد:

1- ازخرید ماهیان مريض و بی حال كه دارای علایمی مانند زخم یا لكه‌های سفید متمایل به خاكستری یا قرمز روی سطح بدن ، لبه باله‌ها خورده و ساییده شده،  بدن رنگ پریده و لكه لكه شده و پولك‌های ماهی ریخته شده باشد، خودداری نمائید.

2- ماهی های قرمزخود را از مراکز دارای مکان های مسقف و  لوازم شستشو و ضد عفونی میباشند خریداری نمائید ،این عمل ضمن حفظ بهداشت فردی ، شرايط تداوم عمر آنها رانیز فراهم می کند .

3- درصورت نگهداری ماهی درداخل تنک آب، سعی کنید از ظروف دهان گشاد استفاده نموده و بازاء هرقطعه ماهی حداقل يک ليتر آب در نظر بگيريد .

4- آب داخل ظروف نگهداری ماهی ها را تماماً ویکمرتبه عوض نکنيد ، در هر بار تنها 4/1 کل آب را تعويض نماييد .

5- اگر از آب شرب شهری استفاده می کنيد بايد جهت کلر زدايی ، آب  مورد استفاده را چند ساعت در هوای آزاد قرار دهيد تا کلر موجود در آب از بين برود . سپس اين آب کلرزدايی شده را به آب ماهی ها اضافه نماييد .

6- بهترین دما برای زندگی این نوع ماهی ها بین 10 تا 25 درجه سانتیگراد می باشد. دمای محیط هرگز نباید یکباره تغییر کند.

7-هرچندکه ماهیان قرمز ازرده کپور ماهیان و همه چیز خوارند ولی بهتراست جهت تغذيه ماهی ها از غذاهای آماده ای که در فروشگاه  های عرضه ماهی زينتی وجود دارد استفاده کنيد.

8 - غذاهای ماهیان زینتی را با رعايت تاريخ مصرف در جاهای خشک، خنک و تاریک و در ظروف کاملاً در بسته نگهداري نماييد

9- کودکان را از دست زدن و بازی کردن با ماهی باز داريد  زيرا ممکن است عوامل بيماريزای احتمالی را به چشم و دهان خود منتقل نمايند .

10- همه افرادی که با ماهی یا آب تنگ تماس دارند باید بلافاصله دست های خود را با آب و صابون به دقت شسته ودرصورت بروز هرنوع علائم و ناراحتی های پوستی به پزشک مراجعه نمایند.

11- برای ضد عفونی ظروف نگهداری ماهی از نمک طعام ، پرمنگنات پتاسيم ، پرکلرين و بتادين می توان استفاده کرد.

12- براي جلو گيري ازمخاطرات بهداشتي ،از رها سازي ماهيان در منابع آبي طبيعي ورودخانه هاخودداري نماييد. براي اين کار به مکان هاي مشخص شده از سوي شهرداري مراجعه نمائيد .

13- آب تعويضی ماهی ها را مستقيما در چاه يا فاضلاب تخليه کنيد و از ريختن آن در معابر عمومی خودداری کنيد .

14- با رعايت نکات بهداشتی در نگهداری ماهی ها ضمن تداوم عمر آنان ، فرزندانمان را با حق حيات جانداران و نحوه  رفتار صحيح با آنها آشنا کنيم .

انتهای پیام/


نمایش نظرات
 




ارسال نظرات






 
 
درباره ما تماس با ما
طراحی و اجرا