Warning: mysql_pconnect(): MySQL server has gone away in C:\inetpub\vhosts\nayeghalam.ir\Arshive.nayeghalam.ir\conf\confing.php on line 9
 

اخبار
کد خبر : 543 ۱۳۹۴/۰۶/۱۰   

پارک‌های ارومیه عطرآگین به رایحه بادرشبو می‌شوند

* جشنواره بادرشبو در پنج منطقه از پارک‌های سطح شهر ارومیه آغاز مي‌شود

گیاه بادرشبو «بادرشبی» یکی ازگیاهان دارویی است که در شهر ارومیه کشت می شود و تهیه عرق این گیاه یکی از سنت های قدیمی خانواده های ارومیه ای است که به شکل سنتی انجام می پذیرد و این امر به عنوان یک سنت ویژه با آیینهای خاصی و به وسیله دستگاه های تعریق صورت می‌گیرد وهرساله از اواسط مرداد ماه تا اواسط شهریور ماه در کوچه پس کوچه ها و روستاها و باغات شهر اورمیه عطر دلنشین بادرشبو به مشام می رسد.

به گزارش نای قلم، وسایل تعریق در ارومیه که به زبان محلی نی قازان گفته می شود شامل یک دیگ و یک کلاهک است که کلاهک آن به شکل مخروط ساخته شده و دارای یک محفظه آب سرد است که به محض گرم شدن عوض می شود.

اهالی این دیار به پاکیزگی وسیله عرق‌ گیری بادرشبو و خود شخص عرق گیرنده اهمیت زیاد می‌دهند چون عرق گیری در اواسط تابستان انجام می گیرد، حال و هوای خاصی در بین خانواده بوجود می آید و در هنگام عرق گیری ، بزرگان برای کوچکترها دعا می کنند و آرزو می کنند که شربت بادرشبو ازدواج فرزندانشان را از همین محصول بنوشند.

بادرشبو ازگیاهان دارویی است که  بویی خوش و دلپذیر همچون بوی بادرنجبویه دارد و التیام‌ بخش زخم است و از عرق بادرشبو به عنوان تقویت کننده قلب و آرامبخش استفاده می‌شود و اکنون در جهت ارج نهادن به سنت‌های دیرینه، احیای آئین های سنتی و بومی محلی و ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی جشنواره بادرشبو با حضور رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر ارومیه و مدیر عامل سازمان فرهنگی و ورزشی شهرداری ارومیه با اجرای برنامه مفرح برای کودکان و خانواده های آن‌ها در پارک صفا آغاز شد.

 جشنواره بادرشبو در پنج منطقه از پارک‌های سطح شهر ارومیه به مدت شش روز آغاز شد که افزایش آگاهی مردم نسبت به خواص دارویی عرق بادرشبو و جذب حداکثری گردشگر از این طریق از دیگر اهداف این اقدام عنوان شده است.

پارک‌های ائللر باغی، قائم، تخم مرغی و فرهنگسرای محمد رسول الله (ص) از جمله مناطقی است که میزبان جشنواره بادرشبو به مدت شش روز خواهند بود.

در پایان گفتنی است؛ بادرشبو متاسفانه به اشتباه بادرنجبویه گفته می‌شود هر چند دارای اثرات دارویی مشابهی هم در اکثر موارد دارند اما این دو گیاه از دو جنس متفاوتی‌اند.

انتهای پیام/


نمایش نظرات
 




ارسال نظرات






 
 
درباره ما تماس با ما
طراحی و اجرا