اخبار
کد خبر : 5217 ۱۳۹۶/۰۸/۱۷   

تاثیر ریزگردهای دریاچه ارومیه بر شیوع سرطان را نمی‌توان تأیید کرد

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی گفت: ریزگردهای دریاچه ارومیه که با طوفان‌ها و گردبادها از دریاچه ارومیه بلند می‌شوند در سلامتی انسان تأثیر دارد و در بحث بیماری‌های ریوی تأثیر دارد ولی هنوز سرطان را نمی‌توان تأیید کرد و نیازمند تحقیقات بلندمدت است.

به گزارش نای قلم، جواد آقازاده در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: فروش قرص و دارو در عطاری‌ها طبق قانون غیرقانونی است.

وی افزود: در پروسه نظارت با ۷۰ درصد عطاری‌ها به مشکل برخورد می‌کنیم چرا که آنان حق فروختن و عرضه گیاهان دارویی را ندارند و به کمک نیروی انتظامی و سازمان صنعت، معدن و تجارت با این عطاری‌ها برخورد می‌شود.

هیچ کارخانه آردسازی نمی تواند بلانکیت به نان اضافه کند

آقازاده در خصوص کیفیت نان ها و مواد افزودنی به آرد و لبنیات، اظهار داشت: هیچ کارخانه آردسازی نمی تواند بلانکیت به نان اضافه کند در خصوص سبوس ما خود مدافع این هستیم که 12 درصد سبوس باید در نان باقی بماند و حتی سبوس 12 الی 14 درصد در نان نیز تایید شده و در تلاش هستیم تا استفاده از نان سبوس دار را به یک فرهنگ عمومی تبدیل کنیم به طوری که از اول سال 1396 تا کنون 58 برنامه رادیویی و تلویزیونی در این خصوص اجرا شده است.

وی اضافه کرد: در خصوص لبنیات نیز بر اساس بازرسی هایی که به صورت روزانه سازمان غذا و دارو از کارخانه ها به عمل می آورد تا کنون هیچ ماده افزودنی به لبنیات یا شیر مشاهده نشده است و ما آماده ایم در صورت دریافت گزارش در اسرع وقت با متخلفان برخورد کنیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی تصریح کرد: استان ما جز استان های برتری هست که توانسته است میزان قند موجود در نوشیدنی های گازدار را پنج الی 10 درصد کاهش دهد.

راه اندازی پنج مرکز جامع پایش سرطان در استان

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی آذربایجان غربی در ادامه سخنان خود از راه اندازی پنج مرکز جامع پایش سرطان در استان خبر داد.

آقازاده اظهار داشت: این مراکز در شهرستان های بوکان، مهاباد و سایر شهرهای استان در حال راه اندازی است.

وی با اشاره به ارتقای شاخص های بهداشت و درمان استان در طول سه الی چهار سال گذشته، افزود: در حال حاضر استان در شاخص های بهداشت و سلامت در جایگاه هفتم کشوری قرار دارد این در حالی است که چهارسال گذشته استان در رده های آخر کشوری بود.

آقازاده ادامه داد: کاهش میزان مرگ و میر نوزادان، مادران باردار، افزایش تعداد تخت های بستری، افزایش تعداد خانه های سلامت، بهداشت و نیز توجه به بحث هتلینگ بیمارستان ها و ... در طول چهار سال اخیر موجب ارتقای شاخص های بهداشت و سلامت استان شده اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی با بیان اینکه در زمینه تامین تخت های بیمارستانی و بستری مشکل داشتیم، گفت: امسال هزار تخت بیمارستانی به تعداد تخت های موجود استان افزوده می شود که با افزایش آن شاخص تخت های بستری استان به ۱.۶ که شاخص کشوری است می رسد.

آقازاده اضافه کرد: این در حالی است که شاخص تخت های بستری استان در چهار سال گذشته ۱.۱ بود که با همت و تلاش دانشگاه علوم پزشکی استان این شاخص امروز به ۱.۳ رسیده و تا پایان سال به ۱.۶ می رسد.

ایجاد و راه اندازی ۱۸۳ خانه بهداشت در استان طی سالهای اخیر

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی با اشاره به ایجاد و راه اندازی ۱۸۳ خانه بهداشت در استان طی سالهای اخیر افزود: از ۵۳۳ مرکز جامع و پایگاه های سلامت ۱۳۰ مرکز آماده افتتاح و راه اندازی که از این تعداد نیز عملیات اجرایی ۷۰ مرکز در مراکز پایانی است.وی اضافه کرد: ۱۳۰ مرکز جامع و پایگاه سلامت نیز با میانگین پیشرفت های فیزیکی ۶۵ تا ۹۰ درصد در حال اجرا بودند که به دلیل کمبود منابع اعتباری هنوز نتوانسته ایم به مرحله اتمام و بهره برداری برسانی.

وی به سایر فعالیت های این دانشگاه اشاره کرد و افزود: در سطح دانشگاه نیز در بحث هتلینگ اعتبارات را سریعاً جذب کرده و توانستیم وضعیت نامناسب گذشته را بهبود بخشیده و دسترسی مردم به خدمات افزایش داده شد و تجهیزات زیربنایی نیز بهبود یافت.

آقازاده عنوان کرد: ارتقای کیفیت خدمات بیماری‌های غیر واگیر در دستور کار قرار گرفت و با توجه به درصد بالای بیماری‌های روانی از کارشناس‌ها و نیروهای شرکتی استفاده شد و نیروهای شرکتی استخدام شدند.وی با بیان اینکه در آذربایجان غربی با کمبود تخت‌های آی سی یو مواجه بودیم که به همین سبب افزایش تعداد تخت‌های ویژه را دستور کار قرار دادیم گفت: برای کاهش بار تعداد بیماران بیمارستان مطهری و بخش زنان و زایمان کوثر این بیمارستان با دیگر بیمارستان‌ها از جمله ارتش و صولت و عارفیان و آذربایجان قرارداد بسته شد و برخی از بیماران به این بیمارستان‌ها منتقل شدند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی بیان کرد: بیمارستان امام خمینی بار عظیمی از بیماران را به دوش می‌کشید ولی تخت و اتاق‌های این بیمارستان محدود بود که به همین سبب توسعه این بیمارستان را در مساحت ۲۰ هزار مترمربع شروع کرده و کلینیکی به نام تدبیر را نیز در نزدیکی بیمارستان امام خمینی و در محل خیابان عمار احداث شده تا با این اقدامات بار بیمارهای بیمارستان امام خمینی را کاهش داده شود و رضایت مردم افزایش یابد.

آقازاده اظهار داشت: در این  برنامه‌های چهار ساله برخی از بیمارستان‌ها را باید راه‌اندازی می‌کردیم که بیمارستان بوکان راه‌اندازی شد و یکسری از بیمارستان‌ها در شهرستان‌های چالدران و پلدشت افتتاح  شد و اشنویه و پیرانشهر نیز شروع‌ شده است.

طرح تحول سلامت شکست نخورده است

آقازاده بیان کرد: طرح تحول سلامت شکست نخورده است و باید به دنبال ایجاد منابع درآمد پایدار و کاهش هزینه‌ها بود که از دولت انتظار می‌رود این درآمدهای پایدار را ایجاد کند و بیمه‌ها به دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی ۶۰۰ میلیارد تومان بدهی دارند و دانشگاه نیز ۴۲۰ میلیارد به افراد مختلف بدهی دارد که روی‌هم‌رفته تراز این دانشگاه مثبت ۱۸۰ میلیارذ تومان است.

وی تصریح کرد: در زمینه اورژانس هوایی اقداماتی انجام شده و از هلیکوپترهای سپاه، ارتش و هلال‌احمر در موارد ضروری استفاده شد و هفته پیش نیز ۲۰ فروند هلیکوپتر برای مرکز اورژانس کشور خریداری شده که خواستار آن هستیم حتماً یک فروند این هلیکوپتر ها را در اختیار آذربایجان غربی قرار دهند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی افزود: سال گذشته ۵۰ آمبولانس خریداری و در سطح استان آذربایجان غربی توزیع شد و تا پایان امسال نیز ۵۰ دستگاه آمبولانس به ناوگان اضافه می‌شود و اورژانس هوایی را نیز به جد پیگیر هستیم.

انتهای پیام/


نمایش نظرات
 




ارسال نظرات






 
 
درباره ما تماس با ما
طراحی و اجرا