اخبار
کد خبر : 4760 ۱۳۹۶/۰۴/۲۱   

لاریجانی در ارومیه: اخلاق حرفه ای در کشور ضعف هایی دارد

 

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه اخلاق حرفه ای در کشور ضعف هایی دارد، گفت: اخلاق عمومی کشور نیز با ضعف هایی روبروست و علاوه بر آن در امور اجتماعی و اخلاق حرفه ای نیز مشکلاتی وجود دارد.

به گزارش نای قلم، علی لاریجانی در بیستمین اجلاس هیات عمومی نظام مهندسی ساختمان کشور در ارومیه اظهار داشت: مهمترین ماموریت دولت دوازدهم، ایجاد اصلاحات عمیق اقتصادی در کشور است اما انجام این اصلاحات به همگرایی ملی بین مردم، ارکان حکومت و صاحب نظران نیاز دارد.

وی افزود: مشکلات بسیاری در کشور در حوزه اقتصادی وجود دارد که موجب شده است تا رتبه های اقتصادی کشور در منطقه و جهان ناامیدکننده باشد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با یادآوری شعار امسال مبنی بر "اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال"، تولید ملی را نیازمند بستر مناسب برای سرمایه گذاری دانست و اضافه کرد: با توجه به شعار سال باید تمامی مسئولان در راستای اجرای این شعار و تحقق آن پای کار بیایند.

لاریجانی با تاکید بر اینکه نباید خواسته ها را ذیل پیشرفت ها پنهان کرد، اظهار کرد: مردم سالاری دینی موجود در کشور که مورد اذعان دشمنان است، امری ارزشمند به شمار می رود ولی باید مشکلات موجود در کشور را نیز بازگو کرد تا زمینه توسعه روز افزون ایران اسلامی فراهم شود.

وی با اشاره به اینکه رتبه ایران از نظر آزادی اقتصادی در بین 178 کشور دنیا 174 است، اضافه کرد: علت آن وجود سیستم دولتی در اقتصاد کشور و اجرایی نشدن صحیح سیاست های اصل 44 است.

لاریجانی اظهار کرد: این آمار نشان می دهد که شرایط رقابت واقعی در کشور ایجاد نشده و باید اصل 44 را دوباره در کشور اجرا کنیم.

وی با تاکید بر اینکه سیستم دیوانی بزرگ موجود در کشور، بخش خصوصی را خفه کرده است، ادامه داد: قوانین مرتبط در این خصوص باید تغییر کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی در خصوص جایگاه ایران در حمایت از سرمایه گذاری نیز گفت: وضعیت کشور ما در بین 135 کشور جهان رتبه 117 و در بین 20 کشور منطقه، رتبه 19 است.

وی اضافه کرد: از نظر زمان برای سرمایه گذاری نیز رتبه 87 جهان را در اختیار داریم و باید این امر نیز با مقررات مناسب اصلاح شود.

لاریجانی رتبه کشور در حوزه ارتباط صنعت با دانشگاه را در بین 138 کشور دنیا 107 اعلام کرد و ادامه داد: این رقم نیز نشان از فعالیت نامناسب در این عرصه دارد و باید به هر نحو ممکن این رقم را با همراهی دانشگاه و سرمایه گذاری در بخش صنعت بهبود بخشید.

وی در بخش دیگری در خصوص تفکیک وزارت راه و شهرسازی اظهار کرد: اعضای سازمان نظام مهندسی ساختمان به عنوان مجمع متخصص باید به این موضوع بپردازد و ابعاد آن را مورد کنکاش قرار دهد و نظر خود را نیز در این خصوص اعلام کند.

لاریجانی با انتقاد از طرح موضوع تفکیک وزارتخانه ها بیان کرد: در حال حاضر مشکل کشور ما این نیست؛ چند سالی وقت گذاشتند تا این وزراتخانه ها را ادغام کنند و تفکیک دوباره آنها نیز همان مقدار وقت می برد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه اخلاق حرفه ای در کشور ضعف هایی دارد، گفت: اخلاق عمومی کشور نیز با ضعف هایی روبروست و علاوه بر آن در امور اجتماعی و اخلاق حرفه ای نیز مشکلاتی وجود دارد و این مختص سازمان نظام مهندسی نیست.

لاریجانی افزود: اعضای سازمان نظام مهندسی باید شرایطی فراهم کنند که مردم حس نظارت صوری به روند احداث ساختمان را نداشته باشند.

وی اضافه کرد: انتظار ما از سازمان نظام مهندسی در این خصوص این است که هویت مهندسان را تقدیر و با متخلفان در این خصوص سختگیرانه برخورد کند.

لاریجانی با اشاره به مشکل بحران آب و به تبع آن خشکی دریاچه ارومیه اظهار کرد: این بحران مساله اساسی کشور و جزو 20 موضوع مهمی به شمار می رود که در مجلس شورای اسلامی مطرح شده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر تدوین سند جامع آب در کشور با دورنمای 50 ساله، اضافه کرد: این بحران باید به شکل قابل قبولی مدیریت شود.

وی با بیان اینکه هدررفت آب در کشور بالاست، افزود: باید به این موضوع به صورت جدی توجه شود زیرا در مدیریت مصرف منابع آب موفق عمل نشده است.

لاریجانی در بخش دیگری بر تلاش برای بهبود جایگاه نظام مهندسی در کشور تاکید کرد و ادامه داد: این سازمان باید به گونه ای فعالیت کند که دست مردم را نبندد و اعضای نظام مهندسی ساختمان نیز در این خصوص باید کمک کار باشند.

وی اظهار کرد: تجدید نظر در قانون کنترل ساختمان ضروری بوده و مجلس هم در این خصوص همراه است.

جمع آوری 23 امضا برای یک کار ساختمانی قابل قبول نیست

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به روند طولانی دریافت مجوز احداث در سطح کشور، گفت: جمع آوری 23 امضا برای انجام یک کار ساختمانی قابل قبول نیست و این روند باید اصلاح شود.

عباس آخوندی افزود: نظام مهندسی قرار بود تا کار کیفی با طول عمر بالا و ارزش افزوده بیشتر برای مردم انجام دهد اما در زمان حاضر وقت گیرشدن جمع آوری امضاها، کار را برعکس کرده است.
وی با اشاره به اینکه اصلاح آئین نامه کنترل ساختمان منتقدان زیادی دارد، اضافه کرد: مهندسی با بحران اخلاق روبرو است و ما از مهندسان می خواهیم تا قانون کنترل ساختمان را اجرا کنند.
به گفته وی ترجیح دادن منافع ملت بر منافع کارفرما در حقیقت نخستین گام در مسیر اخلاق مهندسی است و بر اساس نظام نامه مصوب اخلاق مهندسی، مهندسان متعهد می شوند که خلاف منافع جامعه کاری نکند و دچار تضاد منافع نشود.
آخوندی ابراز امیدواری کرد تا با کمک مجلس و مهندسان، نظام کنترل ساختمان به بهترین شکل ممکن تدوین شود و بیان کرد: اهداف راه اندازی سازمان نظام مهندسی محقق نشده است. 
وی ادامه داد: بیش از 400 هزار مهندس در کشور فعالیت دارند و در حقیقت کار مهندسی نباید توسط غیر مهندس انجام شود اما این گفته به آن مفهوم نیست که سازمان نظام مهندسی برای مردم تعیین تکلیف کند.
وی اضافه کرد: برخی از مهندسان که در شرکت های بزرگ مهندسی کارهای بزرگی را انجام می دهند نیز عضو سازمان نطام مهندسی ساختمان نیستند و این امر باید برچیده شود.
وزیر راه و شهرسازی گفت: وقتی شهرداری ها به عنوان مرجع صدور پروانه، مجوز ساختمان 20 طبقه را در کوچه 6 متری صادر می کنند، به سرچشمه بروز مشکلات برای مهندسان و جامعه تبدیل می شوند. 
آخوندی افزود: در اصلاح قانون کنترل ساختمان اصلاح این امور دیده شده است و اگر مهندسی ببیند که شهرداری مشکل ایجاد می کند، باید گوش زد کند.
رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی نیز گفت: 15 میلیون نفر از جمعیت کشور در بافت‌های فرسوده زندگی می‌کنند و حاشیه نشینی به معضل اصلی کشور تبدیل شده است.
به گفته محمدرضا رضایی کوچی از ظرفیت مهندسان در سطح کشور به درستی استفاده نشده و وجود 400 هزار مهندس یک ظرفیت بزرگ برای کشور است که باید بیش از پیش از آن بهره برداری شود. 
وی اظهار کرد: ساختمان‌های بسیاری همانند پلاسکو در سطح کشور وجود دارد که نیازمند مهندسی است و خود این مهم نیز سبب اشتغال‌زایی برای مهندسان می‌شود.

درآمدهای پایین شهرداری ها مدیریت نظام مند شهرها را تحت الشعاع قرار داده است

استاندار آذربایجان غربی هم گفت: درآمدهای پایین شهرداری ها مدیریت نظام مند شهرها را تحت الشعاع قرار داده و باید منابع درآمدی مناسب برای بهبود این وضعیت اندیشیده شود.

قربانعلی سعادت افزود: یکی از مشکلات جدی در کشور و آذربایجان غربی، وضعیت شهرداری هاست و اگر می خواهیم ساخت و ساز در کشور ساماندهی شود باید وضع درآمدی شهرداری ها بهبود یابد.
وی اظهار کرد: شهر ایمن وآرام که با ساختارهای محلی و ملی سازگار باشد، در شهرداری ها تعقیب نمی شود و همه برنامه ریزی ها تحت الشعاع درآمد پایین مدیران شهری است.
وی اضافه کرد: آذربایجان غربی با مشکل مهاجرت روبرو بوده و این امر باعث حاشیه نشینی شده که این امر مشکلات زیادی را در راستای توسعه شهرهای استان ایجاد کرده است.
استاندار آذربایجان غربی یکی دیگر از دغدغه های موجود در استان را ایجاد اشتغال و رفع بیکاری دانست و ادامه داد: باید برای نیروهای تحصیل کرده کشورمان اشتغال ایجاد کنیم و این یک ضرورت اساسی است که در این راستا نگاه ویژه به ظرفیت نهادهای خصوصی و تخصصی امری ضروری به نظر می رسد.
وی استفاده از ظرفیت نظام های مهندسی در بخش های مختلف را زمینه ساز کوچک کردن دولت برشمرد و افزود: دولت حجیم کارآمدی چندانی ندارد و واگذاری کارها به سازمان های تخصصی می تواند زمینه تعالی و پیشرفت کشور را فراهم کند.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی نیز در این اجلاس با اشاره به اقدامات موثر دولت تدبیر و امید در بخش های مختلف گفت: در حوزه ارتباطات ریلی، هوایی و جاده ای در دولت یازدهم اقدامات بسیار خوبی انجام شده است.
هادی بهادری افزود: شهرسازی خوب باعث کاهش ترافیک، عدم وجود حاشیه نشینی و ارتقای فرهنگ عمومی می شود و در این راستا همراهی سازمان نظام مهندسی ساختمان ضرورت دارد.
وی ساختار آموزشی و نگاه به حرفه مهندسی را در کشور نامناسب ارزیابی کرد و ادامه داد: در ایران به ازای هر تکنسین 35 نفر مهندس داریم که این روند عکس آمار کشورهای پیشرفته است.
وی بیان کرد: این در حالی است که در کشور آلمان به ازای هر 25 تکنسین یک مهندس وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه طرح جامع مسکن باید تدوین شود، اظهار کرد: دربخش مسکن باید این طرح با توجه به سیاست دهک های مختلف جامعه نوشته شود.
بیستمین اجلاس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با حضور 600 عضو هیات عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان امروز آغاز در ارومیه به کار کرد و جمعه به کار خود پایان می دهد.
این اجلاس با هدف بررسی عملکرد سازمان های نظام مهندسی کشور و مشکلات موجود و تصویب خط مشی عمومی نظام مهندسی با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی، وزیر راه و شهرسازی، معاونان عمرانی استانداری های سراسر کشور، مدیران کل راه و شهرسازی و شهرداران مراکز برخی استان ها و اعضای هیات مدیره سازمان های نظام مهندسی استان ها در حال برگزاری است.

انتهای پیام/


نمایش نظرات
 




ارسال نظرات






 
 
درباره ما تماس با ما
طراحی و اجرا