اخبار
کد خبر : 4749 ۱۳۹۶/۰۴/۱۹   

برگزاری نشست تخصصی احیای دریاچه ارومیه با حضور کارشناسان فائو در ارومیه

 

 سلسله نشست های‌ تخصصی احیای دریاچه ارومیه با حضور کارشناسان سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو) درارومیه برگزار شد.

به گزارش نای قلم، متخصصان بین‌المللی برای آشنایی با فعالیت‌های استانی و ارزیابی اطلاعات موجود و مورد نیاز برای اجرای طرح های مشترک با عنوان " برنامه‌ یکپارچه مدیریت پایدار منابع آب در حوضه آبریز دریاچه ارومیه" به ایران سفر کرده و چند روز آتی در آذربایجان غربی حضور خواهند داشت.

سه نشست با حضور نمایندگان فائو و کارشناسان دستگاه های اجرایی مرتبط با ستاد احیای دریاچه ارومیه در موضوعات "توسعه اجتماعی و اقتصادی و معیشت کشاورزان"، "مدیریت آبخیزداری و آبخوان‌داری" و "حسابداری آب در حوضه دریاچه ارومیه" برگزار که در این نشست ها کارشناسان دستگاه های اجرایی مرتبط با ستاد احیای دریاچه ارومیه به ارائه گزارشات در خصوص اقدامات انجام شده درراستای موضوعات مطروحه پرداختند.

فابیو گریتا سرپرست دفتر سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در تهران و مشاور ارشد فنی پروژه احیای دریاچه ارومیه در این نشست بابیان اینکه هدف فائو کمک به ستاد احیا برای حفظ دریاچه ارومیه است گفت: حسابداری آب، مدیریت حوضه آبریز، مدیریت خشکسالی، مدیریت یکپارچه منابع آب و اجتماعی – اقتصادی از محورهای مورد مطالعه پروژه فائو با عنوان "برنامه یکپارچه مدیریت پایدار منابع آب در حوضه دریاچه ارومیه" بوده و هدف از این ماموریت رسیدن به یک ارزیابی دقیق و سریع و تدوین برنامه کاری برای اجرای پروژه مورد نظر با استفاده از تجارب و نتایج بدست آمده از اقدامات و پروژه های انجام شده در این استان است.

عزیز البحری، نماینده دفتر مرکزی و اقتصاددان ارشد فائو نیز در این نشست گفت: باید معیشت هایی که مستقیم دریاچه ارومیه را تحت تاثیر قرار می دهند توجه کرد و با روش های مختلف، معیشت کشاورزان این مناطق را توسعه داد.

وی ادامه داد: در کنار اهمیت به توسعه اجتماعی و اقتصادی و معیشت کشاورزان باید مدیریت حسابداری آب، مدیریت آبخیزداری و آبخوان‌داری و مدیریت خشکسالی نیز توجه کرد و تنها توجه به تغییر معیشت کشاورزان در اولویت قرار نگیرد.

همچنین ناصر آق رئیس پژوهشکده آرتمیای دانشگاه ارومیه تصریح کرد: صرفه جویی در مصرف آب از موضوعات مهم در راستای احیای دریاچه ارومیه است در حالیکه طی چند سال اخیر متاسفانه با وجود اقدامات بیشمار هنوز درکاهش مصرف آب در بخش کشاورزی موفق نشده ایم چرا که معیشت اغلب مردم استان به کشاورزی وابسته است.

وی با بیان اینکه تغییر الگوی کشت، تغییر شیوه آبیاری، آموزش و توجیه کشاورزان در خصوص کاهش میزان مصرف آب پروسه زمانبری است گفت: تا زمانی که دریاچه ارومیه برای مردم از نظر اقتصادی مهم نباشد به موضوع کاهش مصرف آب اهمیت داده نمی شود لذا باید بر روی معیشت جایگزین برای کشاورزان مبتنی بر دریاچه ارومیه سرمایه گذاری شود.

آق گفت: دریاچه ارومیه بزرگترین منبع تولید آرتمیاست و با استفاده از این پتانسیل میتوان هزاران شغل در این منطقه ایجاد کرد که لازم است در این راستا زمینه سرمایه گذاری فراهم شود.

مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی گفت: خاکریز پل میانگذر عامل خشکی دریاچه ارومیه است.

فرهاد سرخوش  با تکذیب تخریب پل میانگذر دریاچه ارومیه افزود: پل میانگذر شهید کلانتری عامل خشکی دریاچه نبوده بلکه علاوه بر کاهش بارندگی و آب، خاکریز 10 کیلومتری قبل و بعد پل با تاثیر بر تغییر اقلیم یکی از دلایل خشکی دریاچه ارومیه است.

وی با اشاره به اجرای تمهیدات پیشگیرانه در خصوص کاهش روند خشکی دریاچه ارومیه تصریح کرد: با مطالعات و بررسی های در دست اقدام مقرر شده بر روی خاکریز دریاچه آبگذر هایی ایجاد شود تا فرآیند گردش آب در بخشهای مختلف دریاچه به خوبی انجام شود.

انتهای پیام/


نمایش نظرات
 




ارسال نظرات






 
 
درباره ما تماس با ما
طراحی و اجرا