اخبار
کد خبر : 3571 ۱۳۹۵/۰۹/۱۹   

ضرورت توجه ویژه سازمان برنامه و بودجه به تامین اعتبارات مورد نیاز احیای دریاچه ارومیه

از 175 پروژه احیای دریاچه ارومیه 90 پروژه تعطیل است

استاندار آذربایجان غربی بر لزوم حمایت ویژه سازمان برنامه و بودجه در جهت تخصیص اعتبارات مورد نیاز اجرای طرح های احیای دریاچه ارومیه تاکید کرد.

به گزارش نای قلم، قربانعلی سعادت در نشست جمعی از اعضای کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی با مسئولان ستاد احیای دریاچه ارومیه، وزارت نیرو و محیط زیست با بیان اینکه علاوه بر مشکل دریاچه ارومیه بخش کشاورزی نیز در این استان مشکلاتی دارد، اظهار کرد: سیاستگذاری در حوزه کشاورزی مهم است و کمیسیون کشاورزی می‌تواند این مشکلات را حل بکند این در حالی است که مشارکت مردم در این سیاستگذاری ها نیز قابل تامل است.

وی یادآور شد: علیرغم اینکه توسعه کشت رخ داده اما درآمد کشاورزان افزایش پیدا نکرده چرا که محصولات تولیدی سنتی بوده و ارزش افزوده ندارد و عمدتا برای معیشت استفاده می شود نه برای صادرات استراتژی کشور.

استاندار آذربایجان غربی گفت: دستگاه‌های اجرایی تعهداتی را به پیمانکاران داده‌اند که منجر به بدهی به آن‌ها شده و سازمان برنامه و بودجه باید به آن نگاه ویژه‌ای کند.

رئیس ستاد احیای دریاچه ارومیه هم در این جلسه از عدم تخصیص اعتبارات لازم برای نجات این دریاچه انتقاد کرد.

کلانتری گفت: تاکنون 261 روز از سال گذشته اما هنوز ریالی پرداخت نشده است.

وی یادآور شد: اگرچه حدود 20 تا 30 درصد آب دریاچه ارومیه نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده اما این عدد در مقابل سال 92 نشان دهنده آن است که ما در این زمینه عقب هستیم.

رئیس ستاد احیای دریاچه ارومیه گفت: تقریبا از 175 پروژه، 90 پروژه خوابیده است و مابقی آن تقریبا نیمه تعطیل هستند در حالیکه ما به این نتیجه رسیده‌ایم که دریاچه ارومیه قابلیت احیا دارد اما باید اعتبارات آن نیز فراهم شود.

در این نشست علی محمد شاعری رئیس کمیسیون کشاورزی با یادآوری بازدید اعضای این کمیسیون از استان آذربایجان غربی افزود: نشست های مختلفی در خصوص طرح انتقال آب به دریاچه ارومیه و پروژه‌های محیط زیستی و بیمه کشاورزان در دستورکار کمیسیون قرار گرفت و مکاتبات زیادی با آقای جهانگیری پیرامون احیای دریاچه ارومیه و مدیریت منابع آب شکل گرفت.

وی تاکید کرد: در نظر داریم گزارش این جلسه به آقای نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه ارائه شود تا خلاءهای موجود در این زمینه مرتفع گردد.

در ادامه این جلسه درویشی به راه‌حل‌های احیای دریاچه ارومیه اشاره کرد و گفت: شاه بیت احیای این دریاچه کاهش 40 درصدی مصرف آب در بخش کشاورزی و رساندن سطح مصرف آب تجدیدپذیر به 45 درصد است.

وی یادآور شد: پیشنهاد می شود پیش بینی مناسب در بخش عمده اعتبارات موردنیاز از منابع اعتباری بودجه سنواتی کل کشور، کاهش وابستگی اجرای طرح نجات دریاچه با سیاست‌های سنواتی دولت، درج برنامه نجات دریاچه در برنامه پنجم و ششم توسعه و ایجاد یک مدل کارآمد برای حل بحران آب از طریق همکاری سازمان های دولتی و کشاورزان مورد توجه قرار گیرد.

در ادامه جلالی رئیس سازمان جنگل‌ها و منابع طبیعی گفت: احیای دریاچه ارومیه موضوعی حیثیتی است و باید به آن توجه شود.

وی افزود: در کشور سرانه بیابان 4 هزار و 200 متر است که این سرانه دو برابر جنگل بوده در حالیکه سرانه جهان 2 هزار متر است که متاسفانه به جهت عدم جامع نگری چنین مشکلاتی پدید آمده است.

سید هادی بهادری نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی افزود: من از نزدیک در جریان فعالیت ستاد احیای دریاچه ارومیه بودم که انصافا اقدامات خوبی انجام گرفته و اکنون نیز می توانیم با بهینه سازی و تغییر الگوی کشت اقدامات راهبردی انجام دهیم.

عبدالکریم حسین زاده نیز گفت: شکل گیری وضعیت کنونی دریاچه ارومیه ناشی از در حاشیه بودن آن است همچنین استفاده از آب های زیرزمینی امروزه حدود 70 تا 80 درصد صورت می گیرد که در کشورهای دیگر این رقم 7 الی 8 درصد است که این موضوع نشان می‌دهد ما در حوزه محیط زیستی رویکرد درستی به کار نگرفتیم.

جلال محمودزاده با بیان اینکه استان آذربایجان غربی از نظر بخش کشاورزی مشکلات زیادی دارد، افزود: به گونه ای که از نظر بهره برداری از آب کشاورزی وضعیت خوبی نداریم از سوی دیگر بحث تنظیم بازار نیز مشکل زا بوده و فروش محصولات نیز دچار چالش است که باید به این موارد رسیدگی شود.

علی محمد شاعری در جمع بندی این جلسه گفت: در این زمینه نباید عقب نشینی کرد چرا که تاکنون اقدامات خوبی صورت گرفته لذا طی مکاتباتی که با رئیس سازمان برنامه و بودجه و رئیس جمهور صورت می‌گیرد به دنبال تزریق اعتبارات خواهیم بود.

انتهای پیام/


نمایش نظرات
 




ارسال نظرات






 
 
درباره ما تماس با ما
طراحی و اجرا