مرحله استانی نوزدهمین جشنواره بینالمللی قصهگویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از امروز به مدت دو روز برگزار میشود.
به گزارش نای قلم، در نوزدهمین جشنواره استانی قصهگویی 48 شرکت کننده در سه بخش مربیان کانونی، علاقهمندان به قصهگویی اعم از کارکنان ستادی کانون و بخش آزاد و بخش ویژه (قصهگویی پدربزرگها و مادربزرگها نوجوانان و مربیان فراگیر) با هم به رقابت می پردازند.
در این مرحله از جشنواره قصهگویان با سه موضوع آزاد، سبک زندگی ایرانی اسلامی و رضوی به رقابت میپردازند.
انتخاب قصه متناسب با ارزشهای ایرانی اسلامی، برخورداری قصه از پیام مناسب با مخاطبین، میزان انسجام و توالی حوادث قصه، نوآوری در شیوه اجرا، توانایی و مهارت قصهگو در دستیابی به اهداف مورد نظر و انتقال پیام، تدبیر در جمع بندی و اتمام قصه در زمان مناسب، استفاده مناسب از صدا توسط فرد قصهگو، انعطافپذیری چهره و ... از جمله شاخصهای هیأت داوران در معرفی نفرات برتر این جشنواره است.
داوری مرحله استانی نوزدهمین جشنواره بینالمللی قصهگویی را در آذربایجانغربی فریبا نیکبخت، لیلا فلاح و نسرین بدلی باراندوزی برعهده دارند.
قصهگویی، پیوند کودک و مطالعه
مربی مهابادی حاضر در مرحله استانی نوزدهمین جشنواره بینالمللی قصهگویی کانون، قصه و قصهگویی را گامی مؤثر در هدایت کودکان به مطالعه عنوان کرد.
شادی پاکزاد مربی کانون شماره 2 مهاباد با اشاره به دوران کودکی خود گفت: قصهها در ذهن کودک ریشه زده و ماندگار میشوند و این ماندگاری باعث کنجکاوی و تلاش برای یافتن منابع مکتوب قصهها توسط کودکان میشود.
پاکزاد با تأکید بر اینکه ادبیات مکتوب و فولکلور ارتباط ناگسستنی دارند، افزود: آنچه از پدربزرگها و مادربزرگها، والدین و مربیان سینه به سینه نقل میشود همان کتابهایی است که نباید در کتابخانهها بدون مخاطب بماند و این قصهگو است که مسیر مطالعه و انتخاب کتاب را با قصهگویی برای کودک مشخص میکند.
وی افزود: قصهگویی نقش غیرقابل انکاری در رشد تخیل و پرورش خلاقیت کودک دارد.
این مربی فرهنگی همچنین با تأکید بر اینکه امروزه با رشد علم و فناوریهای نوین دنیای کودکان هم تغییر کردهاست، گفت: هر چند مربیان و کارشناسان کودک تلاش میکنند در فضای مجازی از کمرنگ شدن قصهها جلوگیری کنند اماهیچ تبلت، تلفن همراه و فناوری نمیتواند جای ارتباط قصهگو و مخاطب را که در حین قصهگویی ایجاد میشود بگیرد.
قصهگویی، بازیابی تجربهها، جایگزینی رفتارها
مربی فرهنگی کانون پرورش فکری قصهها را فرصتی برای بازیابی تجربهها و اطلاعات و جایگزینی آنها در رفتارهای کودکان میداند.
افسر عراقی با اشاره به نقش قصهها در هدایت اجتماعی، عاطفی، اخلاقی و دینی کودکان و نوجوانان، قصه گویی را فرصتی برای بازیابی تجربه توسط این قشر از مخاطبان دانست.
وی با تأکید بر اینکه کودکان تأثیرپذیری قابل توجهی از شخصیتهای قصه دارند، گفت: قهرمانپروری از مقتضیات سنین کودکی است و قصه میتواند با ارائه شخصیتها و رفتارهای درست جایگزینیهای رفتاری و شخصیتی مناسبی را برای کودکان بسازد.
این مربی پرورشی اسبق مدارس در ادامه افزود: آموزش زبان و افزایش گنجینه واژگان از دیگر تأثیرهای آموزشی و تربیتی قصهگویی است و در واقع قصه بازتعریف دستورالعملهای زندگی در اجتماع برای کودکان و حتی بزرگسالان است.
قصه مهارتهای ارتباطی و اجتماعی را افزایش میدهد
مربی قصهگوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ماکو معتقد است قصه مهارتهای ارتباطی و اجتماعی را افزایش میدهد.
لیلا خوشخلق با اعتقاد به اینکه قصه تقویتکننده مهارتهای ارتباطی در کودکان و نوجوانان است، گفت: قصهگویی کودکان و نوجوانان و یا حتی شنیدن قصهها با قراردادن کودک در برشهایی از زندگی و نحوه برخورد با آنها در نوع رفتار و گفتار کودک و شیوه مواجهه با مسائل تأثیر قابل توجه و مثبت دارد.
خوش خلق قصه را در پرورش قوه تخیل و عاطفه ،پرورش و رشد ابعاد شناختی و عاطفی و ذهنی و افزایش و تقویت حضور در چالشهای اجتماعی، کاربردی و مؤثر دانست.
به اعتقاد این مربی ماکویی شرکت کننده در جشنواره، قصه گرایش به زیبایی معنوی و حقیقت و به تعبیری فضایل اخلاقی و دینی و تربیت مطلوب دینی را افزایش میدهد.
وی شناخت بهتر خداوند، خودشناسی و شناخت دنیای اطراف، ایجاد نشاط جسمی و روانی و آموزش غیرمستقیم ارزشهای انسانی و اصول تعلیم و تربیت را از دیگر کارکردهای قصهگویی در مسیر آموزش و یادگیری کودکان و نوجوانان و انتقال مطالب درسی به آنها عنوان کرد.
خوش خلق همچنین قصهگویی را در ایجاد و تقویت حس نوجویی و نوآوری در کودکان و نوجوانان به صورت غیرمستقیم مفید عنوان کرد.
مرحله استانی نوزدهمین جشنواره روزهای 11 و 12 آبان ماه در سالن سینما تئاتر اداره کل کانون پرورش فکری کودکان آذربایجان غربی برگزار میشود.
انتهای پیام/ |