اخبار
کد خبر : 3310 ۱۳۹۵/۰۸/۱۰   

آموزش کشاورزان مهمترین نیاز زیرساختی احیای دریاچه ارومیه است

آموزش کشاورزان مهمترین نیاز زیرساختی احیای دریاچه ارومیه است

رئیس گروه ترویج و توسعه کشاورزی پایدار وزارت جهاد کشاورزی گفت: آموزش بهره برداران و کارشناسان حوزه کشاورزی برای بکارگیری اصولی توان آب و خاک حوزه آبریز مهمترین نیاز زیرساختی احیای دریاچه ارومیه است.

به گزارش نای قلم به نقل از ایرنا محمد شریفی مقدم، در کارگروه راهبری برنامه جامعه ترویج حوزه دریاچه ارومیه افزود: ستاد احیای دریاچه ارومیه به منظور احیای دریاچه ارومیه 500 هزار هکتار حوزه آبریز این دریاچه را به پنج قسمت در سه استان کردستان، آذربایجان شرقی و غربی تقسیمم بندی شده است.
به گفته وی حوزه زرینه رود و سیمینه رود جز بخش های ویژه تامین آب این دریاچه هستند که شامل شهرستان های سقز و بانه استان کردستان و شاهین دژ و بوکان آذربایجان غربی است که ستاد احیا به دنبال تقویت مدیریت آب و خاک در این حوزه ها است.
رئیس گروه ترویج و توسعه کشاورزی پایدار وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: این اهداف در زیر مجموعه نظام نوین ترویج وزارت جهادکشاورزی در کل کشور انجام می شود اما در سه استان کردستان، آذربایجان غربی و شرقی با زیرساخت اکولوژیک با هدف تسریع احیای دریاچه ارومیه اجرا می شود.
شریفی مقدم افزود: نظام ترویج در این استان براساس هفت شاخص اکولوژیکی از جلمه آب، خاک، شرایط اجتماعی، سیاسی و اقتصادی منطقه انجام و طرح مطالعاتی آن نیز هم اکنون به شرکت مهندسین مشاور یکم واگذار شده است.
به گفته وی اهداف و مأموریت برنامه ترویج در دریاچه ارومیه کاهش 40 درصدی مصرف آب در در این منطقه نیازمند ورود جوامع محلی، اعتماد‌سازی و جلب مشارکت کشاورزان برای پذیرش راهکار ها است.
مجری برنامه ملی ترویج کشاورزی پایدار وزارت جهاد کشاورزی گفت: از مجموعه راهکارهای عنوان شده می‌توان به‌کارگیری امکانات و ابزار (تکنولوژی) مدیریت درون شبکه مزرعه با بهره‌مندی از فرآیندهای اتصال و استقرار و استفاده از شیوه‌های نوین کشاورزی و مشارکت بهره‌برادری اقداماتی اساسی در این زمینه انجام داد.
نماینده شرکت مهندسین مشاور یکم در ستاد احیا نیز گفت: کاهش 40 درصدی مصرف آب و توزیع بهینه 60 درصد منابع آبی در حوزه آبریز دریاچه ارومیه در چشم انداز پنج ساله از اهداف برنامه نظام جامع ترویج در سه استان کردستان، آذربایجان شرقی و غربی است.
جاوید نائبی با اشاره به اینکه 92 درصد از منابع آب کشور در بخش کشاورزی مصرف می شود و با مدیریت بهینه در این بخش می توان بسیاری از مشکلات کم آبی را مرتفع کرد افزود: اراضی تحت پوشش سیمینه رود و زرینه رود34 درصد حوزه آبریز دریاچه ارومیه را شامل می شود و این 2 رودخانه حدود 52 درصد آب دریاچه را تامین می کند.
به گفته وی تعیین الگوی کشت، شناسایی اراضی کاربری و میزان مورد نیاز آب و منابع آبی شهرستان های تحت پوشش این 2رودخانه از مهمترین اهداف طرح مطالعه در این مطقه است.

انتهای پیام/


نمایش نظرات
 




ارسال نظرات






 
 
درباره ما تماس با ما
طراحی و اجرا