اخبار
کد خبر : 3023 ۱۳۹۵/۰۶/۱۰   

دولت و شهرداری‌ها با مشکلات مالی مواجه هستند

 نشست تخصصی مدیران کل امور شهری استانداری های سراسر کشور امروز در ارومیه آغاز شد و تا فردا ادامه دارد.

به گزارش نای قلم، موضوعات اداری و استخدامی شهرداری ها، تشریح موارد مرتبط با قانون بودجه سال 95 و احکام پیشنهادی در لایحه جدید برنامه ششم توسعه، تشریح شیوه نامه نحوه واگذاری تهیه و بررسی برنامه راهبردی عملیاتی شهر و شهرداری، ارائه آخرین اقدامات انجام شده درخصوص شوراهای اسلامی شهرها و پروژه های بند "و" تبصره 6 قانون بودجه سال95 در حوزه شهری و تشریح فرایند اعطای تسهیلات کم بهره به شهرداری ها از موضوعاتی است که در این نشست مورد بررسی قرار می گیرد.

قائم مقام سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور در این نشست گفت: دولت و شهرداری‌ها هم‌اکنون با مشکلات مالی مواجه هستند.

خلیل راحتی اظهار کرد: در سال‌های قبل که شهرداری‌ها وضعیت مالی بهتری داشتند به دلیل عدم برنامه‌ریزی، کارهای مختلفی انجام دادند که امروز نتیجه آنها گریبان شهرداری‌ها را گرفته است، از جمله جذب بی‌رویه نیروی انسانی که توان پرداخت حقوق آنها را ندارند، بنابراین باید برای تمامی امور شهرداری‌ها، برنامه‌ریزی‌های دقیق و اصولی داشت.

وی با اشاره به برخی اظهار نظرها مبنی براینکه می‌خواهند شهرداری‌ها را در برنامه ششم دولتی کنند، افزود: عدم توازن در پرداخت اعتبارات به شهرداری‌های سراسر کشور همواره مشکل‌ساز بوده و با اختصاص اکثر اعتبارات به شهرهای پرجمعیت در سالهای اخیر شاهد حاشیه نشینی‌ها در کنار کلانشهرها هستیم.
به گفته راحتی یکی از اهداف عمده دولت متوازن کردن پرداخت‌ها به شهرها و بهره‌مندی تمامی شهرداری‌ها و دهیاری‌ها بخصوص شهرداری‌ها و دهیاری‌های مناطق محروم و کمتر توسعه یافته از اعتبارات دولتی بویژه اعتبارات مربوط به قانون مالیات بر ارزش افزوده برای ارتقاء شاخص‌های توسعه شهری و روستایی است.
وی افزود: باتوجه به عدم توازن در پرداخت‌ها و ضرورت توجه به توسعه تمامی شهرها و روستاها اصلاح نحوه پرداخت اعتبارات لازم و ضروری به نظر می‌رسد.
راحتی در ادامه به ضرورت شناسایی منابع درآمدی پایدار جدید از سوی شهرداری‌ها با توجه به مزیت‌های هر منطقه با هدف کاهش اتکا به درآمدهای ناشی از ساخت‌و‌ساز تاکید کرد و گفت: در این زمینه لایحه‌ی درآمدهای پایدار شهرداری‌ها از سوی وزارت کشور تهیه و در کمیسیون‌های تخصصی دولت درحال بررسی است اما شهرداری‌ها، شوراها و استانداری‌ها باید به فرآهم شدن بستر افزایش سرمایه‌گذاری و جلب مشارکت‌ها در اجرای طرح‌های عمرانی کمک نمایند.
وی گفت: در زمان فعالیت دولت یازدهم، سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور و وزارت کشور کوشیده است مشکلات شهرداری‌ها در زمینه قوانین و مقررات را برطرف نماید. به این منظور لوایح مدیریت شهری، استخدامی شهرداری‌ها، دهیاری‌ها، درآمدهای پایدار و اصلاح قانون انتخاب شهرداران و شوراها با صرف ساعت‌ها کار کارشناسی، بحث و بررسی در جلسات تخصصی تهیه گردید.
قائم مقام سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور در ادامه افزود: لایحه استخدامی شهرداری‌ها به تازگی با امضای رئیس جمهور محترم تقدیم مجلس شده و لوایح دیگر در کمیسیون‌های تخصصی دولت درحال نهایی شدن است، تا هرچه زودتر تقدیم مجلس شورای اسلامی شود و امیدواریم تکلیف تمامی لوایح تا پایان این دولت مشخص شود.
وی در ادامه گفت: ایمنی و محیط‌زیست دو دغدغه عمده دولت در حوزه شهرداری‌هاست که شامل موضوعات مربوط به آتش‌نشانی‌ها، مدیریت پسماند و کاهش آلودگی هوای کلانشهرهاست. به همین خاطر برنامه‌های مهمی در حوزه نوسازی ناوگان حمل‌و‌نقل عمومی درون‌شهری درحال اجرا است.
راحتی در ادامه به حوزه مدیریت روستایی و دهیاری‌ها هم اشاره کرد و گفت: وزیر کشور اعتقاد دارد که خودکفایی و توسعه اقتصادی باید از روستاها آغاز شود، به همین خاطر فعالیت‌های خوبی در برخی روستاها شکل گرفته است. به نظر من اقتصاد مقاومتی از بالا به پائین شکل نمی‌گیرد، بلکه از روستاها و شهرهای کوچک شروع و به سایر مناطق حرکت می‌کند.
راحتی در ادامه خواستار توجه تمام دست‌اندرکاران مدیریت شهری به موضوعات جدید این حوزه نظیر؛ سامانه سیمفا و بحث اختصاص سوخت براساس پایش و پیمایش و ساماندهی موضوع حمل بار در شهرها شد.

توانمندسازی شهرداری ها با استقلال مالی

استاندار آذربایجان غربی هم گفت: بودجه سالانه شهرداری‌های استان آذربایجان غربی یک هزار و 100 میلیارد تومان است که سالانه 14 میلیارد تومان از بودجه عمرانی به شهرداری ارومیه کمک می‌شود.

قربانعلی سعادت بر تقویت شهرداری ها تاکید و تصریح کرد: در راستای توانمندسازی شهرداری ها باید استقلال مالی مدنظر قرار گیرد.

وی سپس با بیان اینکه از شهرداری ها انتظار می رود با پرهیز از مسائل سیاسی توان خود را صرف خدمت رسانی به مردم کنند، افزود: عدم خدمت رسانی مناسب و کنترل شهرها سبب عدم توازن در جامعه و افزایش آسیب های اجتماعی می‌‌شود.

استاندار در بخش دیگری از سخنان خود وضعیت دریاچه ارومیه را تشریح و اضافه کرد: با آغاز بحران در دریاچه ارومیه سالانه آب آن 40 سانتیمتر کاهش می یافت.

وی بیان کرد: در یک صد سال گذشته 31 شهریور پارسال زمان بسیار بحرانی برای دریاچه ارومیه بود که که تراز آن به 1270.08 رسید و تنها از مساحت پنج هزار و 700 کیلومتری آن 500 کیلومتر باقی ماند.

سعادت ادامه داد: عملیات و پیگیری های دولت موجب تصویب یکسری پروژه هایی در زمینه احیای دریاچه شد که نتیجه این تلاشها افزایش آب دریاچه به میزان 134 سانتیمتر بود.

وی بیان کرد: هم اکنون تراز آب دریاچه ارومیه 1270.65سانتیمتر است که نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته افزایش 56 سانتیمتری دارد.

سعادت با اشاره به مساحت یک هزار و 600 کیلومتری فعلی دریاچه ارومیه اظهار کرد: با گفت و گو های انجام شده با کارشناسان هواشناسی با توجه به آغاز فصل بارندگی ها و آورد رودخانه ها احتمال افزایش بیشتر سطح تراز آب دریاچه ارومیه نیز وجود دارد.

انتهای پیام/


نمایش نظرات
 




ارسال نظرات






 
 
درباره ما تماس با ما
طراحی و اجرا