اخبار
کد خبر : 2562 ۱۳۹۵/۰۳/۳۱   

سرانه صادرات آذربایجان غربی یک سوم متوسط کشوری است

در شرایط حاضر سير تكاملي توسعه جوامع و پيشرفت سريع در عرصه فناوري در زمينه‌هاي مختلف علمي، تاثير بسزايي در نحوه زندگي و رشد اقتصادي به جاي گذاشته به‌ طوري كه اين تحولات، ارتباط سريع ملت‌ ها با يكديگر و صدور محصولات توليدي را اجتناب‌ناپذير كرده است.

به گزارش نای قلم، مسئولان اقتصادی نيز به منظور توسعه اقتصادي ناگزير به اصلاح ساختار توليد و همینطور با توجه به نياز تامين كالاها و مواد مصرفي مورد نياز به امر بازاريابي و توسعه صادرات توجه خاصي مبذول داشته‌اند.

از این رو صادرات غيرنفتي بايد به عنوان يك موتور توسعه مورد استفاده قرار گيرد و فارغ از هر موضوع ديگر به عنوان پايگاه اساسي در اقتصاد تعريف شود تا فعاليت صادرات غيرنفتي رشد چشمگيری داشته باشد و تقويت اقتصاد ملي از طريق بها دادن به  صادرات غيرنفتي  و توسعه اين دسته از صادرات انجام گيرد.

این در حالیست که بنا به گفته معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار آذربایجان غربی سرانه صادرات آذربایجان غربی تنها 250 دلار و یک سوم متوسط کشوری است.

نادر صفرزاده امروز در کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی آذربایجان غربی اظهار کرد: در حال حاضر صادرات سالانه جهان 19 هزار میلیارد دلار و سرانه صادرات نیز دو هزار و 800 دلار است.

وی افزود: سرانه درآمد آذربایجان غربی به رغم هم مرز بودن با سه کشور خارجی یک دهم پایتخت و یک سوم متوسط کشوری است.‌‌

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار با تاکید بر اینکه باید در شش کارگروه و کمیته تخصصی، برنامه ششم توسعه تدوین شود، بیان کرد: برای پنج سال آینده باید برنامه‌ریزی دقیقی در ارتباط با صادرات غیرنفتی در استان صورت گیرد.

صفرزاده با بیان اینکه مبادلات تجاری ایران با کشور ترکیه بر مبنای سالانه 30 میلیارد دلار هدف گذاری شده است، افزود: هم‌اکنون تنها مرز زمینی و راه آهن مرتبط با اروپا از آذربایجان‌غربی می گذرد و بخش اعظمی از این مبادلات تجاری باید از طریق این استان انجام شود.

وی از روزانه شدن پروازها از منطقه آزاد ماکو از شهریور ماه امسال خبر داد و گفت: علاوه بر آن برای توسعه صادرات غیرنفتی، احداث راه آهن ماکو به ترابوزان ترکیه نیز در دستور کار قرار دارد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار با تاکید بر حضور در مرزها، مردمی کردن اقتصاد و برگزاری نشست با بانک‌های خصوصی گفت: با توجه به لزوم مردمی کردن اقتصاد، باید مردم نیز اظهار نظر کرده و باری را از دوش دولت بردارند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی هم در این جلسه گفت: امسال 753 میلیون دلار صادرات برای استان هدف گذاری شده است که این میزان صادرات در بخش های صنعت و معدن، کالا، محصولات کشاورزی و فرش خواهد بود.

جعفرصادق اسکندری ادامه داد: در سال جاری صادرات استان باید 19 درصد رشد داشته باشد.

وی به بازارهای صادراتی استان اشاره کرد و افزود: 55 درصد صادرات استان به عراق و 36 درصد به ترکیه انجام می شود و صادرات استان به چین، آلمان، ازبکستان، بلغارستان و فدارسیون روسیه تنها دو درصد و یا بسیار پائین تر است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان غربی به چالش های پیش روی صادرات استان اشاره کرد و افزود: 91 درصد صادرات استان تنها به دو کشور عراق و ترکیه صورت می گیرد و همین امر یعنی محدود بودن برای ورود به بازارهای جهانی که از موانع اصلی صادرات استان است.

اسکندری افزود: علاوه بر این با توجه به اینکه 55 درصد صادرات استان به عراق انجام می شود، این کشور در سال 94 اقدام به اعمال حقوق گمرگی برای بسیاری از کالاهای صادراتی همانند سبزی، میوه و گوشت مرغ کرد که همین اقدام باعث آسیب رقابت پذیری محصولات صادراتی استان در بازارهای عراق شد.

با توجه به اهمیت موضوع به نظر می رسد اجرای دقیق استراتژی توسعه صادرات و اطمینان بخشی در اقتصاد و انگیزه فعالان اقتصادی استان برای حضور در بازارهای بین المللی ضرورتی اجتناب ناپذیر است.

انتهای پیام/


نمایش نظرات
 




ارسال نظرات






 
 
درباره ما تماس با ما
طراحی و اجرا