اخبار
کد خبر : 2539 ۱۳۹۵/۰۳/۲۹   

اقدامات نظارتی از واحدهای نانوایی آزاد پز تشدید می شود

نان یا قوت لایموت در عرصه زندگی اجتماعی ایران زمین همیشه موضوعی فراتر از یک کالای صرف اقتصادی بوده زیرا نه تنها آحاد جامعه از غنی و فقیر مصرف کننده آن هستند بلکه زنجیره طویلی از بخش کشاورزی همچون مزرعه، صنعت و بازرگانی شامل کارخانه و سیلو و صنوف همچون نانوایی تا سفره تک تک شهروندان را در بر می گیرد.

به گزارش نای قلم، بر این اساس توجه به گندم، آرد، نان و کیفیت آن موضوعی بسیار مهم و همیشگی است تا سفره مردم هیچگاه خالی از نان خوب نماند.

لذا مسئولان با اقداماتی همچون پرداخت یارانه و تسهیلگری نظام مند در فرآیند کشت گندم تا انبارداری و آردسازی و پخت و عرضه نان مجبور به حضور و نظارت مستمر بر این چرخه بوده و هستند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان‌غربی می گوید: اقدامات نظارتی و گشت‌های مشترک از واحدهای نانوایی آزاد پز تشدید می شود.

جعفرصادق اسکندری اظهار می دارد: اقدامات نظارتی توسط تیم مشترک بازرسی با حضور نماینده اتحادیه نانوایان و نیز بازرس آرد و نان سازمان صنعت، معدن و تجارت اعمال می شود.

وی تصریح می کند: هم‌اکنون بنابر اعلام اداره کل استاندارد استان، درصدهای سبوس‌گیری مصوب و اعلامی توسط کارگروه گندم، آرد و نان برای انواع آرد تولیدی توسط کارخانجات، در صورت قرار داشتن در محدوده تعریف شده توسط بخشنامه‌ها و قوانین استاندارهای مورد عمل، دارای وجاهت قانونی است.

اسکندری می افزاید: از این پس تدابیر لازم برای کسر سهمیه گندم کارخانجاتی که درصدهای سبوس‌گیری مصوب و ابلاغی را رعایت نکنند اتخاذ می‌شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان‌غربی ادامه می دهد: مزایای استفاده از نان‌های سبوس‌دار در استان آذربایجان‌غربی فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی می‌شود.

اسکندری با اشاره به مصوبات کارگروه ساماندهی گندم، آرد و نان استان آذربایجان‌غربی اضافه می کند: در این زمینه به منظور صیانت از سلامت جامعه مقرر شد واحدهای آزادپز مانند واحدهای دریافت‌کننده سهمیه آرد دولتی، ملزم به رعایت استفاده از آردهایی با درصدهای سبوس‌گیری مصوب شوند.

 وی می افزاید: علاوه بر آن، با هدف فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی در زمینه مزایای استفاده از نان‌های سبوس‌دار، مقرر شد که شرکت غله و خدمات بازرگانی استان با مدنظر قرار دادن اقدامات فرهنگ‌سازی و ترویجی توسط شرکت غله و خدمات بازرگانی شهرستان مهاباد، تمهیدات لازم را در زمینه انجام فعالیت‌ها و اقدامات مشابه در قالب چاپ و توزیع بروشور و برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی در سراسر استان انجام دهد.

به گفته اسکندری، به منظور ارتقای اثربخشی نظارت‌های اعمال شده، به ویژه در بخش بهداشتی و نیز فرهنگ‌سازی بین شهروندان، تیم مشترک بازرسی با حضور نمایندگان معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، اداره کل تعزیرات حکومتی، رسانه‌ها و نیز بازرسی آرد و نان سازمان صنعت، معدن و تجارت تشکیل می‌شود.

وی می گوید: با توجه به گذشت بیش از دو سال از زمان ابلاغ نرخ انواع نان و با وجود کاهش سهمیه سرانه واحدهای یاد شده به ویژه نان لواش ماشینی و نیز افزایش سایر هزینه‌های مرتبط، باید موضوع درخواست اتحادیه نانوایان برای تعیین و ابلاغ نرخ‌های جدید برای انواع نان با استفاده از آرد دولتی مطرح شود.

 اسکندری با اشاره به اینکه تصمیم‌گیری در زمینه شرایط لازم برای احداث و صدور پروانه کسب برای نانوایی‌های آزاد پز در تمام رسته‌ها جزو تکالیف و ماموریت‌های کمسیون نظارت هر شهرستان است، می افزاید: باید شرایط مورد نیاز هر رسته از واحدهای نانوایی آزاد پز، اعم از مکان‌یابی و نیازسنجی شهرستان در رسته‌های مورد تقاضا، فعالیت و نوع پخت اتخاذ شود.

انتهای پیام/


نمایش نظرات
 




ارسال نظرات






 
 
درباره ما تماس با ما
طراحی و اجرا