اخبار
کد خبر : 1640 ۱۳۹۴/۱۱/۱۶   

هشدار درباره سلامت آجیل‌های قاچاق

آجیل از آذربایجان غربی بدون هیچ گونه قرنطینه‌ای وارد کشور می‌شود

چندی قبل مدیر کل مبارزه با قاچاق کالاهای هدف ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز اعلام کرد که آجیل در بهمن و اسفندماه از آذربایجان غربی و همچنین سیستان و بلوچستان، بدون هیچ گونه قرنطینه‌ای وارد کشور می‌شود که سلامت مردم را تهدید می‌کند.

به گزارش نای قلم، عباس نخعی، در این گفت و گو از کشف ۹۵ هزار کیلوگرم بادام‌زمینی قاچاق در فصل پاییز خبر داد.

رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار هم در واکنش به این خبر با بیان اینکه با قاچاق این محصولات به کشور مواجه هستیم، درباره سلامت آجیل‌های قاچاق و مشکلاتی که می‌توانند برای مردم ایجاد کنند، هشدار داد.

مصطفی احمدی اظهار داشت: متاسفانه موضوع قاچاق آجیل به کشور صحت دارد، دلیل آن هم این است که برخی محصولات در داخل کشور تولید نمی‌شود یا اینکه تولید آنها به اندازه نیاز نیست و این کسری باید از راه واردات تامین شود.

رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار با بیان اینکه واردات برخی از این اقلام تعرفه ۴۰ درصدی دارد، افزود: علاوه بر این، مسئولان اعلام کرده اند که برخی از اقلام آجیل جزو محصولات کشاورزی و واردات آنها ممنوع است، بنابراین برای قاچاقچیان قاچاق این اقلام صرفه اقتصادی زیادی دارد.

احمدی با اشاره به اینکه باید راهکاری برای این مسئله اندیشید، گفـت: ما چندین بار با مسئولان مربوطه در این زمینه مکاتبه کرده و پیشنهاد داده ایم تعرفه از ۴۰ به ۱۰ درصد کاهش یابد و واردات به اندازه نیاز انجام شود.

وی با بیان اینکه محصولی مانند بادام هندی اصلا در داخل کشور تولید نمی‌شود و تمام بادام هندی موجود در بازار داخل، وارداتی و حدود ۸۰ درصد آن قاچاق است، اضافه کرد: چرا ما باید کاری کنیم که شرایط به این شکل باشد؟ اگر واردات از مبادی قانونی انجام شود، وزارت بهداشت می‌تواند بر محصول وارداتی نظارت داشته باشد و بنابراین با سلامت مردم هم در این میان بازی نمی‌شود.

رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار ادامه داد: وقتی مواد غذایی و خوراکی به صورت قاچاق وارد کشور می‌شود، هیچ دستگاه نظارتی بر آن کنترل ندارد و چنین محصولاتی حتما برای سلامتی مردم مشکلاتی را ایجاد خواهند کرد.

احمدی در پاسخ به این پرسش که کدام اقلام آجیل بیشتر به کشور قاچاق می شود؟ افزود: این مسئله درباره اقلامی مانند بادام هندی، بادام درختی و فندق بیشتر رخ می دهد.

وی با اشاره به اینکه ساماندهی به وضعیت موجود کار سختی نیست، اضافه کرد: کاهش سختگیری‌ها درباره واردات قانونی سبب بهبود وضعیت فعلی می شود. ما امیدوارهستیم مسئولان مربوطه راهکار پیشنهاد شده از سوی اتحادیه را بپذیرند و تعرفه واردات را به ۱۰ درصد کاهش دهند، ضمن اینکه واردات را برای کسانی که عضو اتحادیه هستند و کارت بازرگانی دارند، آزاد کنند.

به گزارش مهر، رئیس اتحادیه آجیل و خشکبارتصریح کرد: کاهش تعرفه باعث می شود واردات قانونی ارزان تر از قاچاق تمام شود و بنابراین دیگر برای قاچاقچیان سود ندارد که خود را به خطر انداخته و چنین ریسکی کنند. ‌

انتهای پیام/ 


نمایش نظرات
 




ارسال نظرات






 
 
درباره ما تماس با ما
طراحی و اجرا