اخبار
کد خبر : 15806 ۱۴۰۱/۰۳/۰۷   ۱۸:۴۶:۴۰

به منظور پیشگیری از ابتلا اعلام شد؛
هشدار دامپزشکی آذربایجان غربی نسبت به شیوع تب کریمه کنگو

 

مدیر کل دامپزشکی آذربایجان غربی گفت: تب کریمه کنگو از جمله بیماری‌هایی است که همزمان با آغاز فصل گرما نمود پیدا می‌کند و شهروندان به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری خطرناک تب کریمه کنگو حتما گوشت قرمز مورد نیاز را از مراکز تحت نظارت و مورد تایید دامپزشکی خریداری و به مهر دامپزشکی بر روی لاشه‌ها دقت کنند.

به گزارش نای قلم، دکتر سیدمحمد خلیل زاده با اشاره به اینکه بیماری cchf یک بیماری ویروسی تب دار حاد است که بوسیله کنه به انسان منتقل می شود، اظهار کرد: این بیماری بجز تب مختصر و گذرا معمولا هیچ علایمی در دام‍‌ها ندارد. ویروس بیماری در خون و بافت های بدن حیوان مبتلا وجود دارد که  دراین مواقع انجام کارهایی چون شاخ بری، پشم چینی، کشتار دام‌های آلوده و تماس افراد با خون و سایر بافت های آلوده دام‌ها ممکن است سبب انتقال بیماری شود. 

وی تصریح کرد همچنین گزش کنه، له کردن کنه با دست، تماس با خون و ترشحات خونی و گوشت آلوده نیز از راه‌های انتقال بیماری است.

 مدیر کل دامپزشکی اضافه کرد: با توجه به فرا رسیدن فصل گرما و افزایش فعالیت کنه ها، احتمال شیوع این بیماری افزایش پیدا می کند که از راه‌های کنترل و پیشگیری این بیماری می توان به سمپاشی دام و اماکن دامی، تجهیز کشتارگاه‌های دام به سردخانه نگهداری گوشت و رعایت بهداشت فردی به هنگام تماس با دام، گوشت و آلایش دامی اشاره کرد.

خلیل زاده افزود: یکی از بهترین روش‌های جلوگیری از انتقال این بیماری علاوه بر رعایت بهداشت فردی، نگهداری لاشه دام پس از کشتار حداقل به مدت 24 ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد است.

 مدیر کل دامپزشکی استان همچنین تاکید کرد: کشتار غیرمجاز و خارج از کشتارگاه بدون رعایت پوشش ایمنی و فروش گوشت آن یکی از نقاط حساس و خطرناک در انتقال این بیماری است که در این رابطه پیشنهاد می شود شهروندان تنها از مراکز مجاز و بهداشتی نسبت به خرید گوشت مورد نیاز خود که به تایید ادارات دامپزشکی رسیده است اقدام کنند.

کد خبرنگار: 983126

انتهای پیام/


نمایش نظرات
 




ارسال نظرات






 
 
درباره ما تماس با ما
طراحی و اجرا