Warning: mysql_pconnect(): MySQL server has gone away in C:\inetpub\vhosts\nayeghalam.ir\Arshive.nayeghalam.ir\conf\confing.php on line 9
 

اخبار
کد خبر : 15131 ۱۴۰۰/۱۲/۰۷   ۱۹:۰۶:۵۵

مشکل بازار پس از تولید؛ مهم‌ترین چالش کشاورزی آذربایجان غربی

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی، مشکل بازار پس از تولید محصولات کشاورزی به ویژه سیب را از چالش های مهم این بخش اعلام کرد.

به گزارش نای قلم، اکبر کرامتی در جلسه هماهنگی عرضه مستقیم سیب استان آذربایجان غربی در بازار تهران اظهار کرد: دور بودن از بازارهای فروش مخصوصا تهران از جمله مسائل عمده فعالین در این حوزه است و در این راستا خواستار فراهم شدن بستری برای حضور فعال تولید کنندگان و فعالان این حوزه در بازارهای مرکزی و جنوبی کشور در جهت توسعه بازار رسانی این محصول هستیم .

وی افزود: این استان با تولید سالانه یک میلیون و دویست هزار تن سیب درختی رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی اضافه کرد: این استان نزدیک ۳۰ درصد از مجموع سیب درختی کشور را تولید می کند که سهم عمده ای در تولید این محصول دارد.

کرامتی یادآور شد: زنجیره سیب در استان با حضور تعدادی از تولیدکنندگان، واحدهای صنایع تبدیلی، حمل و نقل، سردخانه داران و تجار شکل گرفته است.

وی تاکید کرد: با توجه به اندک زمان باقیمانده از سال و مدت زمان برداشت محصول به جهت جلوگیری از کاهش کیفیت محصول باید در زمینه رفع موانع صادرات و تسهیل در شرایط صادرات تلاش شود.

مدیر کل دفتر اقتصادی و امور بین الملل استانداری آذربایجان غربی هم گفت: سالانه شاهد مشکلات فروش و صادرات این محصول استراتژیک در استان هستیم و امیدواریم با توجه به ظرفیت بازار تهران، طی عقد تفاهم نامه با سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار تهران، گام موثری در جهت بازار رسانی محصول و کمک به باغداران استان  برداشته شود.

عباداله اکبری با اشاره به تولید سالانه بیش از یک میلیون تن سیب درختی در استان و کمبود صنایع تبدیلی و تکمیلی در این زمینه خاطرنشان کرد: ۲۰ کارخانه تولید کنسانتره با ظرفیت سالانه ۴۰۰ تا ۵۰۰ تن در استان فعالیت دارند که به دلایلی از قبیل عدم وجود بازار مناسب صاداراتی  برای فروش و نیز عدم تامین نقدینگی نمی توانند از تمام ظرفیت اسمی خود بهره بگیرند.

وی اضافه کرد: امسال مازاد سیب درختی تولیدی استان درحدود ۴۵۰ واحد سردخانه ای استان جهت بازار مصرف داخلی و صادرات ذخیره سازی شده است که در حال حاضر ۲۵۰ هزار تن از مجموع ۸۵۰ هزار تن سیب درختی ذخیره سازی شده در سردخانه های استان موجود است.

اکبری عمده بازارهای هدف را کشورهای همسایه از جمله عراق، افغانستان و روسیه اعلام و تصریح کرد: از بزرگترین بازارهای صادراتی سیب استان کشور افغانستان است که سالانه ۲۵۰ هزار تن سیب به این کشور صادر می شود که مسائل سیاسی کشور افغانستان بخشی از بازار را تحت الشعاع قرار داده است و با افزایش تعرفه گمرکی سبب کاهش میزان صادرات شده است.

وی با عنوان اینکه سیب در استان آذربایجان غربی یک محصول استراتژیک است گفت: بخش عمده ای از فعالیت مردم استان کشاورزی است و حمایت از فروش محصول تولیدی ضروری است.

*۴۱ غرفه میادین میوه و تره بار شهرداری تهران آماده عرضه مستقیم محصولات کشاورزی آذربایجان غربی

مدیر عامل سازمان  میادین میوه و تره بار شهرداری تهران هم با اعلام اینکه این سازمان به عنوان بزرگ‌ترین شبکه عرضه مستقیم محصولات کشاورزی و مواد غذایی در کشور است، گفت:۴۱ غرفه برای عرضه مستقیم محصولات کشاورزی آذربایجان غربی در استان تهران پیش بینی شده است که در صورت وجود هماهنگی بین ارگان های طرف تفاهم و افزایش تقاضا امکان افزایش تا ۸۰ غرفه نیز وجود دارد.

 ایوب فصاحت اظهار کرد: این سازمان با فعالیت ۳۰۰ مرکز عرضه مستقیم محصولات کشاورزی و مواد غذایی دامی، پروتئینی و مرکز عمده فروش میوه و تره بار بزرگترین شبکه توزیع در سطح کشور است که روزانه بالغ بر ۴ هزار تن محصولات را عرضه و یک میلیون تن خرید از مبادی مختلف از این طریق صورت می گیرد.

وی افزود: استان تهران با بیش از ۱۷ میلیون نفر جمعیت و ساختار های مهم توزیع مواد غذایی بازار مطمئنی برای محصولات کشاورزی است.

فصاحت با اشاره به اینکه استان آذربایجان غربی از قطب های مهم تولید سیب در کشور و محصولات سردرختی ، سبزی و صیفی است، بیان کرد : این استان به عنوان یکی از استان های هدف برای تامین محصولات با کیفیت، ارزان قیمت برای عرضه مستقیم میادین میوه و تره بار استان تهران انتخاب شده است.

وی هدف از برگزاری این جلسه را ضمن تامین بخشی از میوه سیب شب عید شهر تهران با کیفیت و قیمت مناسب عنوان کرد و گفت:  علاوه بر این در این جلسه برنامه ریزی و بررسی های لازم برای اهداف بلند مدت در قالب کشاورزی قرار دادی که منتج به تولید محصول سالم و با کیفیت و شناسنامه دار شود و عقد تفاهم نامه در این زمینه در دستور کار قرار دارد.

فصاحت خاطر نشان کرد: هم اکنون علاوه بر میادین میوه وتره بار در بیش از ۳۰ ایستگاه مترو و بازارهایی محلی موجود درسطح ۲۱۰۰پارک و فضای سبز در مناطق ۲۲ گانه تهران آماده توزیع محصولات کشاورزی مخصوصا سیب درختی استان آذربایجان غربی هستیم.

مدیر عامل سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری تهران اضافه کرد: عرضه مستقیم محصولات کشاورزی و کوتاه کردن دست سودجویان در بازار مصرف و توزیع عمده این محصولات توسط خودکشاورزان در بازار های میوه و تره بار استان تهران به خصوص دربازار شب عید در دستور کار قرار دارد.

* فروش روزانه  ۶۰۰ تن میوه در ایام پایانی سال

حسین اعرابی معاون بازرگانی سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار شهرداری تهران نیز در این جلسه با اشاره به فروش روزانه  ۶۰۰ تن میوه در ایام پایانی سال در شهر تهران اظهار کرد: برای استفاده از ظرفیت تولیدی این استان به ویژه در بحث سیب و در راستای تامین میوه شب عید استان تهران، دو برنامه در نظر گرفته شده است، که برنامه کوتاه مدت شامل اختصاص جایگاه برای عرضه مسقیم محصولات استان آذربایجان غربی و در صورت عرضه محصول با کیفیت و سالم معرفی به بهره برداران میدان میوه و تره بار برای عرضه به صورت عمده صورت می گیرد.

وی افزود: برنامه ریزی برای کشاورزی قراردادی به ویژه در محصولات سر درختی مانند سیب و تولید محصول با کیفیت و شناسنامه دار را از جمله برنامه های بلند مدت این سازمان عنوان نمود.

اعرابی هدف از اجرای این اقدام سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار شهرداری تهران را تنظیم بازار، حمایت همه جانبه از تولید کنندگان و مصرف کننده نهایی محصولات و کنترل قیمت اعلام کرد.

در ادامه این جلسه، مدیر عامل سازمان میادین و تره بار شهرداری تهران و هیات همراه، از یک واحد مدرن سورت و بسته بندی سیب درختی جهت عرضه در بازار شب عید استان تهران و پنج استان مرکزی کشور و همچنین میزان سیب ذخیره سازی شده موجود در سردخانه های استان بازدید کردند.

کد خبرنگار: 983126

انتهای پیام/


نمایش نظرات
 




ارسال نظرات






 
 
درباره ما تماس با ما
طراحی و اجرا