Warning: mysql_pconnect(): MySQL server has gone away in C:\inetpub\vhosts\nayeghalam.ir\Arshive.nayeghalam.ir\conf\confing.php on line 9
 

اخبار
کد خبر : 14959 ۱۴۰۰/۱۱/۱۷   ۲۲:۳۷:۳۷

توصیه‌های بهداشتی؛
مواد غذایی برای مبارزه با «سرطان»

 

سرطان، درواقع نوعی بیماری است که در آن تقسیم سلولی به شکلی غیرقابل کنترل رخ می‌دهد و به رشد غیرطبیعی سلول‌ها و حمله به بافت‌های سالم بدن یا جایگزین‌کردن آنها منتهی می‌شود.

ژن‌هایی در بدن ما وجود دارند که رشد سلول‌ها و بافت‌ها را تنظیم می‌کنند، این ژن‌ها، آنکوژن نامیده می‌شوند. هنگامی‌که این ژن‌ها به هر دلیلی تغییر کنند، نمی‌توانند رشد سلول‌ها را تنظیم کنند؛ نتیجه این است که تقسیم سلولی به‌صورت غیرقابل کنترل و سریع رخ می‌دهد و همین باعث ایجاد تومور در بدن می‌شود.

سرطان به‌دلایل زیادی رخ می‌دهد که در میان دلایل آن می‌توان به برخی موادشیمیایی، پرتودرمانی، عفونت، عوامل فیزیکی، عوامل ارثی و حتی رژیم غذایی اشاره کرد. اما نگران نباشید چرا که برخی موادغذایی وجود دارند که با سرطان مبارزه می‌کنند.

آب

آب اندام‌های حیاتی بدن مانند مثانه، روده‌بزرگ و بافت سینه را نجات می‌دهد. تحقیقی نشان داد که هرچه آب بیشتری بنوشید، خطر ابتلا به سرطان نیز در شما کمتر می‌شود. بنابراین، نوشیدن ۳- ۲ لیتر آب در روز را به یک عادت تبدیل کنید. حتی در زمستان‌ها نیز آب، بهترین راه برای دفع رادیکال‌های آزاد از بدن است.

کلم بروکلی

کلم‌بروکلی علاوه بر خواص زیادی که برای سلامتی دارد، بهترین ماده غذایی برای مبارزه با سرطان است، زیرا حاوی مواد ضدسرطانی طبیعی است که رشد سلول‌های سرطانی را مهار می‌کنند؛ بنابراین به کلم‌بروکلی به‌عنوان یک ماده طبیعی برای شیمی‌درمانی طبیعی نگاه کنید. یک تحقیق نشان داده‌ است که خطر ابتلا به انواع سرطان در افرادی که روزانه دستکم دو وعده کلم بروکلی خوردند، تا 50 درصد کاهش یافت.

توت‌فرنگی

توت‌فرنگی مانند دیگر انواع توت دارای الاژیک‌اسید است که از سرطان پوست و سینه جلوگیری می‌کند. الاژیک‌اسید در پزشکی نیز برای مبارزه با سلول‌های سرطانی به‌کار می‌رود. این ماده باعث می‌شود سلول‌های سرطانی بدون آسیب‌زدن به سلول‌های سالم بدن، وارد فرآیند طبیعی آپوپتوز (کشتن سلول‌های سرطانی) شوند.

 گوجه‌فرنگی

 رنگ گوجه‌فرنگی به‌دلیل وجود ماده‌ای به‌نام لیکوپن است که به مهار رادیکال‌های آزاد (عوامل ایجاد سلول‌های سرطانی) کمک می‌کند. مطابق با تحقیقات انجام شده لیکوپن به پیشگیری از سرطان‌های ریه و معده کمک می‌کند.

گردو

مصرف گردو می‌تواند به توقف رشد سلول‌های سرطانی کمک کند. گردو حاوی فیتونوترینت‌های نادر و قوی است که در خوراکی‌های معدودی یافت می‌شوند. از این مواد شگفت‌انگیز که به داشتن خواص ضدسرطانی شهرت دارند، می‌توان به فلاوونول مورین ۴ اشاره کرد.

سیر

 سیر در درمان سرطان پانکراس بسیار موثر است. یک مطالعه نشان داد که ریسک ابتلا به سرطان پانکراس در افرادی که مقدار بیشتری سیر مصرف کردند، در مقایسه با افرادی که سیر کمی مصرف کردند، ۵۴ درصد کاهش یافت.

لوبیا

از مدت‌ها قبل ارتباط بین لوبیا و کاهش خطر ابتلا به سرطان یافت شده است. در یک مطالعه کامل و روشنگرانه که سال‌ها پیش انجام شد و داده‌های ۴۰ کشور را جمع‌آوری کرده بود، محققان پی بردند که مصرف منظم لوبیا، تعداد مرگ‌ومیر ناشی از سرطان‌سینه و پروستات را کاهش داد. طی این سال‌ها محققان زیادی ادعا کرده‌اند که لوبیا یکی از بخش‌های مهم رژیم غذایی برای مبارزه با سرطان است.

سیب

سیب ترکیبی به‌نام فلاوونوئید دارد و به همین دلیل در فهرست ۳۱ ماده غذایی ضدسرطان قرار می‌گیرد. تحقیقات بسیاری ثابت کرده‌اند که فلاوونوئید با انواع تومور و سرطان از جمله سرطان‌های سینه، ریه، پانکراس، روده بزرگ و پروستات مبارزه می‌کند.

زغال اخته

زغال‌اخته مانند سیب دارای نوعی فلاوونوئید به‌نام آنتوسیانین است. این ترکیب، مسئول رنگ انواع توت و سیب است و به مهار رادیکال‌های آزاد از بدن کمک می‌کند. مطالعات بسیاری نشان می‌دهند که آنتی‌اکسیدان‌ی مانند فلاونوئید به جلوگیری از آسیب سرطانی ناشی از رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند.

ماهی‌های چرب

 ماهی‌های چرب مملو از موادمغذی ضروری مانند ویتامین  B، پتاسیم و اسید‌های چرب امگا۳ هستند. در یک مطالعه مشخص شد خطر ابتلا به سرطان روده در افرادی که ماهی زیادی در برنامه‌ غذایی‌شان دارند، ۵۳ درصد کمتر از کسانی است که زیاد ماهی مصرف نمی‌کنند. یک مطالعه‌ دیگر نشان داد که مصرف روغن ماهی نیز با کاهش قابل‌توجه سرطان پروستات ارتباط دارد و در نهایت، مطالعه‌ای روی ۶۸۱۰۹ نفر نشان داد احتمال رخ دادن سرطان روده بزرگ در افرادی که حداقل ۴ بار در هفته مکمل روغن ماهی مصرف کرده بودند، ۶۳ درصد کمتر از کسانی بود که مکمل را مصرف نکرده بودند.

مواد غذایی دیگر

خوراکی‌های ضدسرطان قیدشده در بالا، مهم‌ترین خوراکی‌ها برای مهار رادیکال‌های آزاد هستند، اما این فهرست ادامه دارد؛ سویا، چای، غلات کامل، سبزیجات با رنگ سبزتیره، انگور، تمشک، هویج، گلابی، پرتقال، حبوبات، فلفل‌تند، کلم و دیگر سبزیجات سبزرنگ، قارچ، پیاز، انار، اسفناج، هندوانه، سیب‌زمینی شیرین و گل‌کلم هم ضدسرطان هستند.

کد خبرنگار: 983126

انتهای پیام/


نمایش نظرات
 




ارسال نظرات






 
 
درباره ما تماس با ما
طراحی و اجرا