Warning: mysql_pconnect(): MySQL server has gone away in C:\inetpub\vhosts\nayeghalam.ir\Arshive.nayeghalam.ir\conf\confing.php on line 9
 

اخبار
کد خبر : 14950 ۱۴۰۰/۱۱/۱۷   ۱۳:۲۱:۴۷

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان عنوان کرد؛
الزام واحدهای صنفی به رعایت درج قیمت تولیدکننده با ضرایب قانونی

 

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی گفت: تمام تولیدکنندگان ملزم به درج قیمت تولیدکننده بر روی کالاهای تولیدی و تمام واردکنندگان نیز ملزم به درج قیمت وارداتی بر روی کالاهای وارداتی هستند.

به گزارش نای قلم، غلامرضا بابایی در گفتگوی اختصاصی اظهار کرد: قیمت تولیدکننده/واردکننده درج شده بر روی کالا باید منطبق با قیمت فروش بر اساس صورت‌ حساب‌های صادره (فاکتورهای فروش) باشد.

وی افزود: درج قیمت از طریق الصاق برچسب یا اتیکت روی کالا یا نصب تابلو و نرخنامه در محل تولید، عرضه، کسب و حرفه به نحوی که قیمت واحد کالا یا دستمزد خدمت به سهولت و روشنی برای همگان قابل رویت باشد، نصب تابلوی قیمت براساس قوانین متعدد از جمله ماده (6) قانون تعزیرات‌حکومتی، ماده (5) قانون حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان و قانون اصلاح قانون نظام صنفی مورد تاکید و تصریح است.

بابایی تصریح کرد: هدف از اجرای درج قیمت تولیدکننده بر روی کالا، شفاف و روان‌سازی نظام توزیع و قیمت گذاری و روزآمدسازی شیوه های نظارت بر بازار منطبق با بند 23 سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، ایجاد شفافیت در نظام تامین و توزیع و ایجاد بهره‌وری و همچنین رقابت سالم عوامل تامین و توزیع است.

وی تأکید کرد: بر اساس این پروژه و طبق قوانین مورد اشاره واحدهای تولیدی و وارداتی مکلف به درج قیمت تولیدکننده با احتساب مالیات بر ارزش افزوده بر روی بسته‌بندی محصولات خود هستند و هرگونه انتقال ضرایب یا تخفیف و ... باید به صورت شفاف ذکر شود.

بابایی خاطرنشان کرد: همچنین خرده‌فروشان مکلف به الصاق برچسب قیمت مصرف‌کننده بر روی کالا / طبقه / قفسه و ... هستند، لذا نه تنها قیمت مصرف‌کننده حذف نمی‌شود بلکه خریداران به همراه قیمت مصرف‌کننده که توسط واحد خرده‌فروشی درج می‌شود شاهد قیمت تولیدکننده نیز خواهند بود.

رییس سازمان صمت استان عنوان کرد: از جمله مزایای اجرای این طرح، شفاف‌سازی قیمت‌ها، بهره‌مندی قانونی و منطقی هر یک از عوامل زنجیره تامین (تولید و واردات) از سودهای قانونی و عادلانه، کاهش بهای پرداختی توسط مصرف‌کنندگان، ایجاد رقابت بر اساس کیفیت و قیمت، حذف واسطه های غیر ضرور، کاهش احتمال تبانی با تولیدکننده، حذف تخفیف های بدون مبنا و غیرواقعی و غیره است.

وی با اشاره به اینکه در حال اجرای مرحله چهارم درج قیمت تولیدکننده هستیم، گفت: این طرح در چهار مرحله به اجرا در آمده است که در مرحله اول آب میوه، آب معدنی، ماءالشعیر، نوشابه گازدار، غذاساز، نوشیدنی ساز، چرخ گوشت و ماکروویو از تاریخ 1400.09.27 آغاز شد، مرحله دوم پودر لباسشویی، دستمال‌کاغذی، پوشک بچه، یخچال فریزر، تلویزیون و ماشین لباسشویی از تاریخ 1400.10.04، مرحله سوم لنت ترمز، فیلترروغن، روغن موتور، محصولات شوینده (کامل)، محصولات سلولزی (کامل)، سس، رب، کنسروها، ترشیجات و ماکارونی از تاریخ 1400.10.19 تاکنون مشمول بوده‌اند و در مرحله چهارم انواع حبوبات، ادویه جات، غلات، چای، دمنوش، قهوه، آجیل و خشکبار به صورت بسته‌بندی شده، فرآورده‌های پروتئینی، انواع غذاهای آماده و نیمه آماده، انواع کیک، کلوچه، بیسکوییت، چیپس، پفک و موارد مشابه، لوازم خانگی، صوتی و تصویری به صورت کامل، لوازم یدکی خودرو (51 قلم بر اساس فهرست ابلاغی) از 1400.11.23 مشمول درج قیمت تولیدکننده خواهد بود.

بابایی تأکید کرد: به منـظور بهره‌مندی مصرف‌کنندگان از تخفیف‌های اعطایی احتمالی، هرگونه تخفـیف بیش از سه درصد باید با کاهش قیمت فروش تولیدکننده درج شده بر روی کالا صورت پذیرد و تخفیف بیش از سه درصد (در موارد استثنا) خارج از قیمــت درج شده بر روی کالا از مصـــادیق عدم رعایت ضوابط قیمــت‌گذاری است و در مواردی از قبیل (مناسبت‌های ویژه، پایان سال، اعیاد، نزدیک بودن زمان انقضاء محصول و ...) و لزوم اعطای تخفیف‌های مقطعی بیش از میزان تعیین شده در بند 2 این بخشنامه، واحدهای مربوطه می بایست نسبت به اخذ مجوز لازم از سازمان صنعت، معدن و تجارت استان محل تولید، به منظور رصد نظارت بر اعطای تخفیف واقعی به مصرف‌کنندگان اقدام کنند.

کد خبرنگار: 983125

انتهای پیام/


نمایش نظرات
 




ارسال نظرات






 
 
درباره ما تماس با ما
طراحی و اجرا