رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی گفت: ۳۸۰ هزار تن در سردخانههای استان منتظر رفع موانع صادراتی است.
به گزارش نای قلم، اکبر کرامتی امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: از این مقدار 250 هزار تن قابلیت صادراتی دارد و بقیه هم مصرفی است.
وی افزود: در 9 ماهه امسال بیش از 195 هزار تن سیب صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است.
کرامتی متذکر شد: با توجه به فسادپذیری سیبهای ذخیره شده در سردخانههای استان، صادرات باید تسریع و تسهیل شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در ادامه سخنان خود از امکان خرید اینترتی مرغ و محصولات سوپرمارکتی به صورت آنلاین در استان خبر داد و گفت: با توجه به اینکه مرغ و تخم مرغ جزو مهمترین مواد غذایی مصرفی خانوارها محسوب میشوند، راهاندازی سایت بازرگام در واقع برای کمک به ایجاد ثبات در قیمت این محصولات انجام گرفته است.
*بازرسی تمام نانواییها در یک ماه آینده
کرامتی همچنین گفت: در یک ماه آینده تمام نانواییها بازرسی و نسبت به وضعیت مجوز و شیوه پخت و توزیع نان و مسائل بهداشتی و سلامت غذایی اقدام میشود.
وی تاکید کرد: تعداد ۴ هزار و ۷۳۸ واحد نانوایی در سطح استان فعال است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اضافه کرد: با توجه به نزدیک شدن به ایام پایانی سال باید به صورت مستمر فعالیت واحدهای مرغداری گوشتی، نانوایی ها و به طور کلی نحوه توزیع کالاهای اساسی در سطح بازار استان رصد و با تشدید بازرسی و نظارت ها با حساسیت بیشتری در این زمینه اقدام شود.
وی بر ضرورت افزایش تولید صنعتی نان برای جلوگیری از هدر رفت و دور ریز نان و مدیریت بهینه مصرف آرد در واحدهای نانوایی تاکید و خاطرنشان کرد: با تولید نان صنعتی و فرهنگ سازی مصرف آن میتوان از ضایعات نان جلوگیری کرد و با کنترل بهتر قیمت محصول و رقابتی بودن آن، این امر سبب ساماندهی پخت نان میشود.
*34 هزار هکتار سطح زیر کشت نهایی چغندر قند
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در ادامه با بیان اینکه امسال سطح زیر کشت نهایی چغندر قند در استان ۳۴ هزار هکتار بود، گفت: در مجموع یک میلیون و ۶۶۷ هزار و ۷۳۶ تن چغندرقند از مزارع استان برداشت شد که توسط کارخانجات استان خریداری شده است.
کرامتی افزود: از مجموع بهای چغندر قند خریداری شده از کشاورزان استان که ۲ هزار و ۶۷ میلیارد تومان بوده است، یکهزار و ۹۲۵ میلیارد تومان آن معادل ۹۵ درصد به حساب چغندرکاران استان واریزشده است و مابقی نیز در اسرع وقت پرداخت خواهد شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینکه امسال سطح زیر کشت نهایی چغندر قند در استان ۳۴ هزار هکتار بود، ادامه داد: سطح زیر کشت چغندر قندر در داخل حوضه آبریز دریاچه ارومیه ۱۴ هزار و ۴۲۲ هکتار به صورت قرارداد بوده است.
کرامتی با اشاره به عملکرد سازمانهای تابعه گفت: ٣٨ اکیپ بازرسی برای کنترل بازار در حال فعالیت هستند، عنوان کرد: قرارگاه تأمین امنیت غذایی هم بصورت مستمر در حال رصد و کنترل تولیدات محصولات کشاورزی است.
کرامتی با اشاره به اینکه متوسط عیار چغندر قند خریداری شده استان 16.91 و متوسط افت 2.96 درصد بوده است، بیان کرد: 53 درصد از مزارع سطح زیر کشت چغندر قند به صورت آبیاری بارانی، سه درصد به صورت تیپ و 44 درصد از سطوح نیز به صورت نشتی انجام شده است.
وی تعداد کارخانههای چغندر قند استان را پنج کارخانه در شهرستانهای ارومیه، نقده، خوی، میاندوآب و پیرانشهر با مجموع ظرفیت روزانه 19 هزار و 800 تن برشمرد و گفت: امسال بیشترین سطح زیر کشت چغندر قند در شهرستانهای پیرانشهر، بوکان، نقده و میاندوآب بوده است.
*۱۰۰ طرح کشاورزی همزمان با دهه فجر در آذربایجان غربی افتتاح میشود
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به طرحهای افتتاحی دهه فجر گفت: همزمان با گرامیداشت دهه مبارک فجر و جشن بزرگ چهل و سه سالگی پیروزی انقلاب اسلامی، ۱۰۰ پروژه بخش کشاورزی با اعتباری بالغ بر یکهزار و ۲۴۵ میلیارد ریال در سراسر استان به بهره برداری میرسد.
کرامتی افزود: همزمان با دهه مبارک فجر ۱۰۰ طرح عمرانی، اقتصادی، تولیدی در بخش کشاورزی با اعتباری بالغ بر یکهزار و ۲۴۵ میلیارد ریال با ایجاد و تثبیت اشتغال برای ۶۰۱ نفر به صورت مستقیم، در سراسر استان افتتاح میشود.
وی افزود: این پروژهها، تعداد ۹۲ طرح در بخش آب و خاک و امور فنی و مهندسی با اعتبار بالغ بر ۱۰۹ میلیارد ریال و اشتغال ۵۴۵ نفر به صورت مستقیم و ۸ طرح در زیر بخش معاونت توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی با اعتبار بالغ بر یکهزار و ۱۳۶ میلیارد ریال و اشتغال ۵۶ نفر به صورت مستقیم را شامل میشود.
کرامتی با اشاره به جزئیات طرحهای افتتاحی اظهار کرد: ۹۲ طرح سیستمهای نوین آبیاری به منظور مدیریت بهینه در مصرف آب کشاورزی در سطح ۵۸۸ هکتار در این ایام آماده بهره برداری شده است.
کد خبرنگار: 983125
انتهای پیام/
|