Warning: mysql_pconnect(): MySQL server has gone away in C:\inetpub\vhosts\nayeghalam.ir\Arshive.nayeghalam.ir\conf\confing.php on line 9
 

اخبار
کد خبر : 14444 ۱۴۰۰/۰۹/۲۰   ۱۴:۴۹:۵۱

مدیرکل امور عشایری استان متذکر شد؛
بحران معیشت عشایر آذربایجان غربی با هزینه بالای تولید و خشکسالی

 

مدیرکل امور عشایری آذربایجان غربی گفت: هزینه بالای تولید و خشکسالی، عشایر را با مشکل دو چندان مواجه و معیشت آنها را دچار بحران کرده است.

به گزارش نای قلم، علی ناجی امروز در جلسه شورای عشایری شهرستان ماکو اظهار کرد: بارش‌های کم باعث خشکسالی شده و از سوی دیگر بروز ویروس کرونا زندگی عشایر را با تهدید مواجه کرده و تولیدات آنها را با چالش بزرگی مواجه ساخته است.

وی افزود: کمک و مساعدت دستگاه‌های دولتی برای حل این معضلات و مشکلات ضروری بوده تا با تامین و توزیع نهاده‌های دامی از عمده مشکلات عشایر را حل کنیم.

مدیرکل امور عشایری استان با بیان اینکه شاخص‌های توسعه در مناطق عشایری استان پایین است، اضافه کرد: دولت در حد توان خود تلاش‌های خوب و کافی برای عشایر انجام داده است، اما کافی نیست.

ناجی در زمینه حمایت دولت از دامداران عشایر تصریح کرد: با اجرای طرح حمایت و نگهداری از دام های مولد عشایر استان تعداد 70 هزار راس دام مولد به مدت سه ماه تحت حمایت قرار می‌گیرند و نهاده مورد نیاز روزانه هر راس دام به میزان یک کیلو و 300 گرم توسط شرکت پشتیبانی اموردام استان تامین و در اختیار قرار می گیرد.

وی اضافه کرد: برای بیش از 23 هزار خانوار عشایر استان در سامانه مجوزهای الکترونیکی وزارت جهاد کشاورزی برای دریافت کارت شناسائی هویت عشایری و دامداری (کارت تردد عشایری) تقاضا به ثبت رسیده است که با اجرای این طرح عشایر واقعی شناسائی و رصد می‌شوند و این کارت به منزله مجوز رسمی برای ارائه خدمات به عشایر است.

ناجی همچنین به وجود برخی اشکالات در سامانه پلاک کوبی هویت دام به عنوان ملاک تخصیص نهاده به دام اشاره کرد و ادامه داد: باید با ارائه راهکارها و راه‌حل‌های مناسب برای توزیع هدفمند نهاده وتخصیص نهاده به دامداران واقعی دست واسطه‌ها را از چرخه توزیع نهاده کوتاه کنیم.

وی همچنین با اشاره به اینکه بر اساس اسناد بالادستی از جمله آئین نامه ساماندهی عشایر و مصوبات سه گانه هیات وزیران در حوزه آموزش و توانمندسازی، امور فرهنگی و مذهبی، بهداشتی و درمانی، بیمه‌ها و امور زیربنائی بیش از ۷۰ دستگاه اجرایی در مقابل رفع محرومیت از مناطق عشایری وظیفه‌مند هستند، تاکید کرد: توسعه و ارتقا شاخص‌های برخورداری عشایر تنها با اتکاء به توان داخلی سازمان امور عشایر امکان‌پذیر نیست و همه دستگاه‌ها در تمام زمینه ها و زیرساخت ها در مقابل عشایر و رفع نیازهای آنان وظیفه دارند.

این مسئول از دستگاه‌های اجرایی وظیفه‌مند در حوزه عشایر خواست تا در برنامه های اجرائی میان مدت و کوتاه مدت سالانه خود برای انجام وظایف در این زمینه برنامه ریزی و اقدام لازم را انجام دهند.

ناجی اظهار کرد: در دیدار اخیر با استاندار آذربایجان غربی نیز برای حل مشکلات عشایر سطح استان تاکید ویژه شده و شورای عشایری نیز در سطح شهرستان ها در این راستا برگزار می شود.

در ادامه اعضای حاضر در جلسه در خصوص مسائل و مشکلات شرکت تعاونی عشایر این شهرستان به بحث و تبادل نظر پرداختند.

کد خبرنگار: 983126

انتهای پیام/


نمایش نظرات
 




ارسال نظرات






 
 
درباره ما تماس با ما
طراحی و اجرا