اخبار
کد خبر : 14295 ۱۴۰۰/۰۹/۰۳   ۱۴:۱۵:۵۶

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان:
حدود 730 هزار تن سیب آذربایجان‌غربی در انتظار رفع موانع صادراتی

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: در حال حاضر نزدیک به 730 هزار تن سیب درختی در سردخانه‌های استان در انتظار رفع موانع صادراتی هستند که باید زمینه صادرات آنها تسریع یابد.

به گزارش نای قلم، اکبر کرامتی امروز در جلسه شورای راهبردی بخش کشاورزی استان با موضوع بررسی رفع موانع صادرات محصولات کشاورزی به خصوص سیب درختی اظهار کرد: باید دیپلماسی اقتصادی در زمینه صادرات محصولات کشاورزی به خصوص سیب در کشور و استان تقویت شود و رایزانان بازرگانی تلاش خود را در این زمینه افزایش دهند.

وی با اشاره به مشکلات حمل‌ونقل، نبود کامیون‌های یخچال‌دار، قوانین دست و پاگیر گمرکی و نیز قوانین وضع شده پرپیچ و خم در زمینه صادرات سیب را از مهمترین موانع صادراتی در این بخش عنوان کرد و افزود: سیب مزیت نسبی استان و عمده تولید بخش کشاورزی آذربایجان غربی به شمار می رود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی با بیان اینکه هم اکنون اشتغال غالب استان نزدیک 60 درصد هم به طور مستقیم و هم غیرمستقیم مرتبط با بخش کشاورزی است، اضافه کرد:  گردش مالی بخش کشاورزی استان در حدود 90 هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود که این امر نشان‌دهنده ضرورت توجه بیش از پیش به این بخش است.

کرامتی خاطرنشان کرد: در حال حاضر 205 هزار خانوار طبق آمار رسمی، به صورت مستقیم از طریق کشاورزی در آذربایجان غربی امرار معاش می‌کنند.

وی میزان تولیدات کشاورزی استان را 6.8 میلیون تن برشمرد و گفت: استان در زمینه تولید سیب، چغندرقند، عسل و پرورش گاومیش رتبه اول، تولید آبزیان، حبوبات رتبه دوم و در زمینه تولید گوشت و محصولات لبنی در رتبه‌های پنجم تا ششم کشوری قرار دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی بر انسجام‌بخشی فعالیت های کشاورزی در استان تاکید کرد و گفت: تشکل‌های بخش کشاورزی به عنوان بازوی توانمند می‌توانند در این زمینه نقش‌آفرینی کنند.

کرامتی همچنین در ادامه از صادرات 150 هزار تنی سیب طی سال جاری به خارج از کشور تا کنون از آغاز فصل برداشت خبر داد که این روند ادامه دارد.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با بیان اینکه زمینه رفع موانع صادرات بخش کشاورزی به خصوص سیب در کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است، گفت: در این زمینه سفرای برخی کشورها از جمله روسیه، عراق و کشورهای عربی به کمیسیون کشاورزی جهت رایزنی اقتصادی دعوت شده‌اند.

جلال محمودزاده با بیان اینکه آذربایجان غربی 70 درصد سیب کشور را تأمین می‌کند که رقم قابل توجهی است، عنوان کرد: کمبود سیستم سورتینگ و بسته‌بندی، نبود ناوگان مناسب حمل محصولات کشاورزی، سیاست‌های نامناسب و عدم بهره‌مندی درست از ظرفیت‌های مرزی استان از موانع مهم صادرات محصولات کشاورزی به ویژه سیب در استان است.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سهم ایران با وجود ظرفیت‌های بالا به خصوص در بخش کشاورزی در بازارهای جهانی کم است، گفت: در این زمینه باید دیپلماسی اقتصادی در کشور تقویت شده و مشکلات گمرکی و نیز موانع ترانزیتی رفع شود.

محمود زاده با انتقاد از عدم پرداخت به موقع مشوق‌های صادراتی به خصوص در بخش کشاورزی عنوان کرد: در کشورهای همسایه به محض انجام صادرات مشوق‌های صادراتی به حساب صادرکنندگان واریز می‌شود اما در کشور ما زمان پرداخت مشوق‌های صادراتی خیلی زمان‌بر است .

وی همچنین با گلایه از پرداخت دیرهنگام بیمه محصولات کشاورزی اضافه کرد: برای رفع این مشکل به عنوان چتر حمایتی مطمئن به کشاورزان، تلاش داریم با ارائه طرح و راهکاری به مجلس و تصویب آن در بودجه 1400، تمهیداتی برای پرداخت به موقع مبلغ خسارات به بیمه‌کنندگان بخش کشاورزی اتخاذ کنیم.

کد خبرنگار: 983125

انتهای پیام/


نمایش نظرات
 




ارسال نظرات






 
 
درباره ما تماس با ما
طراحی و اجرا