اخبار
کد خبر : 13860 ۱۴۰۰/۰۷/۱۱   ۲۱:۰۹:۵۰

نگاه؛
سالمندان حمایت می‌خواهند، نه همدردی

 

در شرایطی (9 مهر) به‌عنوان روز جهانی سالمنـد را پشت سرگذاشته‌ایم که این روز‌ها مشکل اصلی سالمندان در زمینه مشکلات بازنشستگی است. هم اکنون بــا توجه به هزینه‌ها و تورم و اینکه هزینه یک فرد سالمند بیشتر از یک فرد غیرسالمند است، عملا مستمری و پوشش بیمه سلامت برای این افراد پاسخگوی نیازهای واقعی نیست.

سازمان‌های بیمه‌گر به‌نحوی نیستند که سالمندمحور باشند، چون برای ممانعت از ابتلا به انواع بیماری‌های پیشگیری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار نیستند. برای مثال اگر در انجام ماموگرافی رقم مناسبی را بیمه پرداخت کند، به نسبت نرخ ابتلا به سرطان سینه در بین زنان کشور کاهش می‌یابد. از سوی دیگر میزان جراحی‌های پر هزینه و آسیب‌های روحی و روانی برای  زنان نیز کاهش می‌یابد. سازمان‌های بیمه‌گر پیشگیری محور نیستند. به بیان دیگر  در کشور ما بیش از پیشگیری به درمانی توجه می‌شود.

تمامی مسائل باعث می‌شود تا مشکلات سالمندان روز به روز افزایش یابد. از سوی دیگر نرخ موالید نیز در کشور کاهش یافته است. همچنین سن امید به زندگی افزایش یافته است. همین مساله باعث افزایش جمعیت سالمند در جامعه می‌شود. هم ‌اکنون 9 درصد افراد جامعه ما سالمند هستند، بر اساس بررسی‌های انجام شده در سال  2050 یعنی حدود 30 سال آینده 25 درصد افراد جامعه سالمند می‌شوند. از سوی دیگر اغلب تخت‌های بیمارستان‌ها توسطه سالمندان اشغال می‌شود که تمامی آنها قابل پیشگیری است. باید دانست با برنامه‌ریزی مناسب در زمینه ورزش، تغذیه و مسائل روحی و روانی و ایجاد بیمه‌های مناسب و بازنشستگی‌های کافی بسیاری از مشکلات قابل پیشگیری است. 

از دیگر مشکلات سالمندان می‌توان به مشکل تردد آنها اشاره کرد. سالمندان برای اینکه منزوی نشوند، باید وارد خیابان، پارک و ... شوند. در حالی که اماکن عمومی در جامعه ما برای سالمندان مناسب نیست. همچنین امکانات رفاهی در مبلمان شهری برای سالمندان مناسب نیست. برای مثال اغلب آقایان سالمند از مشکلات ناشی از پروستات رنج می‌برند. همچنین بسیاری از سالمندان به دیابت مبتلا هستند و مجبورند در طول زمان‌های کوتاه از سرویس بهداشتی استفاده کنند. باید به این نکته اذعان کرد که سرویس بهداشتی مناسب و کافی در سطح شهر در دسترس آنها نیست. 

مساله دیگر در زمینه سالمندان ایمنی این افراد است. اغلب اتفاقات و حوادث در داخل منازل برای سالمندان رخ می‌دهد، چون طراحی اکثر منازل برای حضور سالمندان مناسب نیست. برای مثال بسیاری از این افراد در حمام یا کف سرامیک لیز می‌خورند. همچنین در معرض سوختگی و ... قرار می‌گیرند. 

از دیگر مشکلات سالمندان گسترش نیافتن طب سالمندی است. بسیاری از پزشکان و کادر پزشکی کشور آگاه نیستند که چگونه باید سالمندان را مدیریت درمان کنند. اغلب سالمندان در کشور داروهای فراوان در اختیار دارند. همچنین  آنها در بسیاری از مواقع به شکل خودسرانه مصرف می‌کنند؛ عوارض جانبی این قضیه سالمندان را دچار آسیب‌های بیشتر می‌کند. از جمله مشکلات سالمندان مباحث مربوطه به اختلات شناختی و آلزایمر است.

تغذیه نادرست، آلودگی هوا، اختلالات قلبی و عروقی، چربی، چاقی و حالت انفعالی از لحاظ ذهنی باعث می‌شود تا افراد در معرض ابتلاء به آلزایمر قرار بگیرند. این مساله هم برای سالمند اختلالات رفتاری فراوان را به همراه دارد.

حسین نحوی نژاد

انتهای پیام/


نمایش نظرات
 




ارسال نظرات






 
 
درباره ما تماس با ما
طراحی و اجرا