اخبار
کد خبر : 13751 ۱۴۰۰/۰۶/۲۷   ۱۶:۴۱:۰۱

بر اساس گزارش مرکز آمار؛
سرانه مطالعه ایرانی‌ها روزی ۱۶ دقیقه و ۳۲ ثانیه

 

سرانه مطالعه ایرانی‌های ۱۵ ساله و بیشتر در روز حدود ۱۶ دقیقه و ۳۲ ثانیه است.

طرح آمارگیری از فرهنگ رفتاری خانوار از طرح‌های آماری جدید مرکز آمار ایران است که با هدف شناخت فعالیت‌ها و رفتارهای فرهنگی خانوارها و استفاده از آن برای برنامه‌ریزی‌های فرهنگی کشور طراحی شده است.

این آمارگیری در سال ۱۳۹۹، برای افراد ۱۵ ساله و بیشتر به گونه‌ای طراحی شده است که نتایج به تفکیک تمام استان‌ها قابل ارایه است.

در این آمارگیری به ۴۳ و ۷۰۰ خانوار شهری و ۱۸هزار و ۸۶۰ خانوار روستایی و در کل به ۶۲ هزار و ۵۶۰ خانوار مراجعه شده و اطلاعات مرتبط با حوزه کتاب و نشریات، موسیقی، شبکه‌های  اجتماعی، فعالیت‌های ورزشی، تغذیه، سرمایه اجتماعی و ... افراد ۱۵ ساله و بیشتر اخذ شده است.

طبق این گزارش مرکز آمار ایران ، در سال ۱۳۹۹ سرانه مطالعه افراد ۱۵ساله و بیش‌تر با سواد در ماه به طور متوسط هشت ساعت و ۱۸ دقیقه برآورد شد که به عبارت دیگر ۱۶ دقیقه و ۳۶ ثانیه در روز بوده است. از این مقدار شش ساعت و ۳۲ دقیقه سرانه مطالعه کتاب غیردرسی، یک ساعت و ۲۳ دقیقه سرانه مطالعه روزنامه و ۲۳ دقیقه سرانه مطالعه نشریات بوده است.

‏به طور کلی62.9  درصد افراد با سواد ۱۵ ساله و بیشتر در سال ۱۳۹۹ یک نوع مطالعه غیردرسی اعم از کتاب غیردرسی، روزنامه یا نشریه داشته‌اند.

‏54.5 درصد از افراد باسواد ۱۵ ساله و بیش‌تر، در یک سال قبل از آمارگیری، مطالعه کتاب غیردرسی اعم از چاپی یا الکترونیکی داشته‌اند.

‏22.4 درصد از افراد باسواد ۱۵ ساله و بیش‌تر، در ماه قبل از آمارگیری، روزنامه اعم از چاپی یا الکترونیکی مطالعه کرده‌اند.

‏8.9 درصد از افراد باسواد ۱۵ ساله و بیش‌تر، در ماه قبل از آمارگیری، نشریه (چاپی یا الکترونیکی)  مطالعه کرده‌اند.

‏از شش ساعت و ۳۲ دقیقه سرانه مطالعه کتاب غیر درسی در ماه، دو ساعت و ۳۲ دقیقه سرانه مطالعه قرآن و ادعیه و چهار ساعت سرانه مطالعه سایر کتب غیر درسی بوده است.

‏از افراد ۱۵ ساله و بیشتر که در سال ۱۳۹۹ مطالعه کتاب غیردرسی داشته اند، 33.2 درصد حداقل یک عنوان کتاب ، 52.7 درصد دو تا چهار عنوان، 7.5 درصد پنج تا هفت و 6.5 درصد بیش از هفت عنوان کتاب مطالعه داشته اند.

‏نتایج آمارگیری نشان می دهد اولویت مطالعه افراد به ترتیب مطالعه قرآن و ادعیه، رمان و داستان های کوتاه بزرگسالان، روانشناسی و تربیتی و موضوعات دینی (بجز ادعیه و قرآن) بوده است.

کد خبرنگار: 983125

انتهای پیام/


نمایش نظرات
 




ارسال نظرات






 
 
درباره ما تماس با ما
طراحی و اجرا