اخبار
کد خبر : 12862 ۱۴۰۰/۰۲/۲۰   ۱۹:۱۲:۵۵

دیدگاه؛
رتبه‌بندی معلمان در هاله‌ای از ابهام

 

معلمان و اساتید به سان باغبان‌هایی هستند که چرخه پیشرفت و تولید و خوداتکایی کشور را شکل می دهند.

هر چه قدر میزان رسیدگی دولت‌ها به سیستم آموزش بیشتر و توجهات مالی و اعتباری بالاتری وجود داشته باشد، آینده اقتصادی و همچنین سایر حوزه های آن نیز تامین است.

کشور ما نیز سال‌هاست در بخش حقوق معلمان و اساتید دانشگاهی خود با چالش‌های مختلفی رو به روست، از طرحی با نام « رتبه بندی معلمان» تا « همسان سازی حقوق هیات علمی دانشگاه ها» موضوعاتی از این دست که دو سالی می شود اجرای آن با پیگیری های متعدد رسانه ها جدی تر شده است.

معلمان نگران طولانی شدن روند تصویب لایحه رتبه‌بندی هستند و نمی‌دانند آیا به وعده‌ها عمل خواهد شد یا خیر؟

وعده داده بودند رتبه‌بندی معلمان از فروردین اجرا خواهد شد اما هنوز پروسه تصویب آن در مجلس به اتمام نرسیده است.

با اینکه چندین مرحله رتبه‌بندی معلمان در سال‌های ۹۴.۹۸ و ۹۹ اجرایی شده است اما اجرای مراحل مختلف آن نتوانسته رضایت معلمان را کسب کند و همچنان معلمان از تفاوت دریافتی‌شان با سایر کارمندان دولت شکایت می‌کنند. همچنین برنامه ششم توسعه کشور نیز دولت را ملزم به تهیه لایحه رتبه‌بندی معلمان و ارسال آن به مجلس کرده بود و علی‌رغم تکلیف قانونی، این کار در دولت به‌کُندی پیش رفت و لایحه رتبه‌بندی معلمان در سال آخر حضور دولت تهیه و به مجلس ارسال شد.

با افزایش اعتبار رتبه‌بندی به ۱۵ هزار میلیارد تومان، معلمان تا اندازه‌ای به کارا بودن این طرح امیدوار شدند اما علیرغم اینکه این لایحه در ۲۵ اسفند ۹۹ از سوی دولت به مجلس ارسال شده هنوز بعد از گذشت نزدیک به دو ماه به صحن علنی نرسیده است و مشخص نیست چه زمانی تصویب می‌شود.

معلمان نگرانی‌های بسیار دارند. یکی از این نگرانی‌ها مربوط به زمان اجرای رتبه‌بندی است. آیا هر زمان این لایحه مصوب و ابلاغ شود، از فروردین لازم الاجرا خواهد بود و مابه‌التفاوت ماه‌های ابتدای سال را به معلمان خواهند پرداخت؟

آیا اشکالات این طرح که موجب بروز انتقادات بسیار شده از جمله‌عدم شمول معلمان تازه وارد، در بررسی نهایی لایحه برطرف می‌شود و آیا همه اعتبار این طرح در مجلس تامین اعتبار خواهد شد و بودجه کافی در اختیار وزارت آموزش و پرورش قرار می‌گیرد تا فوری اجرای طرح کلید بخورد؟

این در حالیست که پس از تصویب لایحه رتبه‌بندی معلمان و ابلاغ آن به دولت و آموزش‌وپرورش، آموزش‌وپرورش نیازمند زمانی برای تهیه دستورالعمل‌های رتبه‌بندی است و پس از آن هم زمانی برای نحوه صدور دستورالعمل (سهل یا سختگیرانه) نیاز است تا معلمان در رتبه‌های خود قرار گیرند که این فرایند بین دو هفته تا دو ماه به‌طول می‌انجامد.

گفتنی است از زمستان سال قبل، بارها مقامات آموزش و پرورش با انتشار توئیت یا در سخنرانی‌ها وعده داده‌اند که حتما رتبه‌بندی از فرودین ماه اجرا می‌شود. حالا معلمان نمی‌دانند کندی کار را باور کنند یا وعده‌های ریز و درشت مسئولان امر را؟!

کد خبرنگار: 983127

انتهای پیام/


نمایش نظرات
 




ارسال نظرات






 
 
درباره ما تماس با ما
طراحی و اجرا