اخبار
کد خبر : 12624 ۱۴۰۰/۰۱/۲۷   ۱۹:۵۸:۰۷

امروز؛
چهارمین کنگره جمعیت زنان مسلمان نواندیش برگزار شد

 

چهارمین کنگره جمعیت زنان مسلمان نواندیش امروز جمعه (۲۷ فروردین) به صورت مجازی برگزار شد.

به گزارش نای قلم، در این نشست که با مشارکت فعال ۲۶ شعبه استانی این تشکل اصلاح‌طلب و با حضور بیش از ۷۵۰ تن از اعضا برگزار شد، فاطمه راکعی، نورا کنعانی، طاهره رحیمیان، صدیقه شکوری، لیلا حیدری، پریچهر رضایی و مهدیه امیری به عنوان شورای مرکزی،  میمنت عطاریانی، الهام ملک زاده و منیر شجاعی به ترتیب آرا به عنوان اعضای علی البدل شورای مرکزی، لیلا اصلانی، شکوفه خدابنده، فاطمه مزبان‌پور در جایگاه هیات بازرسی و مولود قاسمی به عنوان عضو علی البدل انتخاب شدند.

در این کنگره پیام رئیس‌جمهور دولت اصلاحات قرائت شد.

در بخشی از این پیام آمده است: مردم آگاه و رشید نیاز به قیم ندارند. نمی‌توان انتخابات به هر شکل و شیوه را عین مردم‌سالاری دانست.

زنان که بیش از نیمی از جمعیت کشور و ملتند به دلایل و اسباب تاریخی و اجتماعی و کژتابی‌های فرهنگی و ذهنی دارای مشکلات مضاعف‌اند.

بارها گفته‌ام و تکرار می‌کنم که برای جامعه ما و جوامعی مانند ما بلکه به یک معنی برای بشریت و تاریخ استبداد و استبداد زدگی عامل نگونساری بوده است.

نمی توان انتخابات به هر شکل و شیوه را عین مردم سالاری دانست.

شرکت یا عدم شرکت مردم در انتخابات امری نیست که صرفاً با توصیه و نصیحت یا امر و نهی محقق شود بلکه باید زمینه‌های عینی آن فراهم آید.

مردم آگاه و رشید نیاز به قیم ندارند.

نظارت بر آن (انتخابات) که امری لازم است به هیچ وجه نباید منافی حق انتخاب مردم و به صورت اعمال قیمومیت بر آنان باشد.

وقتی مردم انتخاب کردند باید مطمئن باشند که خواسته‌های آنها قابل تحقق است.

با این که علی الظاهر همه خیرخواهان از نسل نظام تا بخش‌های فرودین آن می‌خواهند که انتخابات پرشور و پررونق برگزار شود و بر آن نیز تاکید می‌شود متاسفانه فشارهایی هست که در عمل تحقق این خواست را دشوار یا منتفی می‌کند.

فعلاً در مورد انتخابات شوراها اولاً عدم استقبال از نامزدی در انتخابات که در پاره‌ای موارد حتی تعداد نامزدها برابر تعداد اعضای شورا نیست نشانه روشنی است بر دلسردی جامع هم در رای دهندگان و هم رای گیرندگان.

ترکیب هیات های اجرایی و نیز گزارش هایی که بعض از مراکز دولتی اطلاعاتی درباره افراد می‌دهند نگرانی را نسبت به حذف گسترده در همین مراحل اولیه بیشتر می کند.

دولت محترم اگر نه صددرصد می‌توانست و می‌تواند به گونه‌ای دیگر عمل کند.

*دوره سردادن شعارهای زیبا در حمایت از زنان گذشته است

در ادامه این کنگره پس از قرائت پیام رییس دولت اصلاحات، آذر منصوری با تبریک فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، گفت: سال ۱۴۰۰ را در حالی آغاز می‌کنیم که بحران شیوع ویروس کرونا جامعه جهانی را تحت تاثیر خود قرار داده است.

قائم مقام حزب اتحاد ملت ایران اسلامی با اشاره به شمار مبتلایان و جان‌باختگان پاندمی کرونا به مسوولان توصیه کرد که با اعمال قرنطینه‌های سختگیرانه و جدی‌تر و تسریع در واکسیناسیون با موج چهارم کرونا مقابله کنند.

منصوری پس از کرونا، دومین بحران را تحریم‌های ظالمانه آمریکا عنوان کرد که همه ابعاد زندگی شهروندان به‌ویژه سفره‌های مردم را به گروگان گرفته است.

وی ادامه داد: هر چند دولت ترامپ و همراهان او با اعمال این تحریم‌های ظالمانه به دنبال فروپاشی ایران بودند اما در عمل دریافتند که این مسیر شکست خورده ای است چرا که از پایبندی به توافق هسته‌ای، هوشیاری دستگاه دیپلماسی و حمایت رهبر انقلاب و صبوری مردم ایران ثابت کرد که سیاست فشار حداکثری و یکجانبه‌گرایی آمریکا، شکست خورده است و جامعه جهانی هم برابر این یکجانبه‌گرایی نمی‌تواند طرف کشوری را بگیرد که توافق‌های بین المللی را نقض می‌کند.

این فعال اصلاح‌طلب افزود: در جهان امروز آنچه که اساس و مبنای تعامل بین کشورها را تعیین می‌کند، فقط و فقط منافع ملی کشورها است که باید سیاست خارجی را خادم منافع ملی و در خدمت رفاه و رضایت‌مندی مردم کشورها به کار گیرد و در این چهارچوب فقط و فقط تعامل برد-برد است که دوام و بقا خواهد یافت.

منصوری یادآور شد: بحران پاندمی کرونا در آینده ای نه چندان دور ثابت خواهد کرد که زین پس دردهای بشر مشترک است و علم و دانش بشری نمی‌تواند محدود و محصور در مرزهای جغرافیایی بماند و این دردهای مشترک اگر درمان مشترک نداشته باشد، پایانی بر آن مترتب نخواهد بود.

وی با اشاره به انتخابات پیش‌رو، گفت: تجربه نشان داده آنجا که مشارکت ملی و حداکثری در انتخابات شکل گرفته است، جامعه گامی بلند در مسیر اعتماد و امید به آینده و کاستن از تهدیدهای خارجی برداشته است.

منصوری، لازمه بهبود اقتصاد و اصلاح سیاست کشور را توجه به ملازمت قدرت جامعه و قدرت نظام سیاسی عنوان کرد و گفت: واقعیت آن است که نابرابری فرصتها هم با بحران کرونا تشدید شده است. این به‌رغم آن است که زنان نشان دادند از آمادگی و توانایی بیشتری برای اداره کشورهای خود در بحران کرونا برخوردارند.

این فعال سیاسی خاطرنشان کرد: مجمع جهانی اقتصاد در آخرین گزارش سالانه شکاف جنسیتی خود اعلام کرده است که بر اثر شیوع ویروس مرگبار کرونا شکاف جنسیتی در جهان عمیق‌تر شده است. زنان بیش از مردان در معرض بیکاری قرار گرفته اند و ناچار شده اند برای نگهداری از بچه‌ها در خانه بمانند.

منصوری یادآور شد: در این گزارش تاکید شده است که برابری جنسیتی تا حدود ۱۳۶ سال دیگر محقق نخواهد شد. این در حالی است که درگزارش سال گذشته این نهاد بین المللی این رقم حدود یکصد سال ذکر شده بود. براساس این مطالعه پیشرفت در زمینه برابری جنسیتی در سیاست در کشورهای غربی در یک پروسه ۵۲ ساله محقق خواهد شد. ولی این مدت برای کشورهای شمال افریقا و خاورمیانه بیش از ۱۴۲ سال طول خواهد کشید.

وی، توسعه پایدار، همه جانبه، متوازن و همه جانبه بدون ایجاد فرصت‌های برابربرای زنان را امکان پذیر ندانست و تاکید کرد: گروهها و احزاب سیاسی باید قبول کنند که دوره سردادن شعارهای زیبا در حمایت از زنان گذشته است و هر جریان سیاسی به‌ویژه در بزنگاههای انتخابات باید نشان دهد چه برنامه ای برای زنان دارد؟ آیا زنان را رجل سیاسی می‌دانند یا نه و آیا حاضرند همه توان خود را به کار گیرند تا راه زنان را برای حضور در رقابت های سیاسی  باز کنند؟

* در مدیریّت‌های کلان کلیدی جای زنان خالی است

همچنین، فاطمه راکعی دبیرکل جمعیت زنان مسلمان نواندیش  با تبریک حلول ماه مبارک رمضان و سال نو، گفت: کشور در تحریم اقتصادی است و مساله بازگشت به برجام، به‌رغم تلاش‌های دیپلماسی ایران هنوز به نتیجه نرسیده است. دولت جدید آمریکا و دست‌هایی از داخل و خارج با مانع تراشی‌های گوناگون درصددند که این تلاش‌ها بی‌فرجام بماند که نمونه بارز آن، اقدام تروریستی اخیر رژیم صهیونیستی در تاسیسات هسته ای نطنز است.

دبیرکل جمعیت زنان مسلمان نواندیش ادامه داد: تحرکّات محور عربی - عبری در منطقه، منافع کشور را مورد تهدید قرار داده و امکان استفاده از ظرفیّت‌های بین‌المللی و منطقه‌ای برای رفع معضلات کشور، به آسانی مقدور نیست.

راکعی در ادامه با اشاره به مطالبات زنان یادآور شد: به‌رغم تلاش‌های چندین ساله زنان برای حضور ۳۰ درصدی در مدیرّیت‌های کشور، جز در سطح مدیرّیت‌های اجتماعی در مدیریّت‌های کلان کلیدی، به واقع هنوز جای زنان خالی است و در حالی که حضور زنان در قدرت و جایگاه‌های خطیر تصمیم‌گیری ‌و برنامه‌ریزی‌ کلان و حضور آنها در مدیریّت‌های بحران، به تأیید تجارب جهانی در کاهش معضلات ملّی و هموار شدن راه توسعه متوازن و پایدار، بر همگان روشن و ثابت شده است.

سپس این کنگره با انتشار بیانیه‌ای پایان یافت.

در ابتدای این بیانیه آمده است: تلاش های گسترده و مداوم زنان و مردان آگاه در سال‌های اخیر، پیشرفت‌های قابل توجهی را در زمینه حضور زنان در مدیریت های میانی داشته‌ است به خصوص که در حال حاضر، حضور هشت هزار زن که نود و اندی تن از آنان در تراز معاون وزیر و تعداد قابل توجهّی از آنان در سمت معاونین استانداران هستند، حضور تقریباً ۲۷ درصدی زنان در مدیریت‌های اجرایی را تضمین کرده‌اند و این البته پیشرفت قابل ملاحظه‌ای است که خوشبختانه جمعیت زنان در نهادینه شدن آن، در طول سال‌ها نقشی شایان توجّه ایفا کرده است امّا این در حالی است که متاسفانه در مدیریت سیاسی کشور، یعنی حضور زنان در تصمیم‌گیری‌ها و برنامه‌ریزی‌های کلان، روندی رو به رشد نمی‌بینیم.

در ادامه این بیانیه آمده است: جمعیّت زنان مسلمان نواندیش تا تحقق حضور ۳۰ درصدی در مدیریت‌های سیاسی کشور، بی هیچ مسامحه، بر این امر پافشاری خواهد کرد و از تمامی احزاب مترّقی کشور، به ویژه جبهه فراگیر اصلاحات ایران انتظار دارد با توجه به رشد علمی، تخصصی و مدیریتی فزاینده زنان، برای نهادینه شدن حضور ۵۰ درصدی زنان توان‌مند و متخصّص در کلّیه مدیریّت‌های کشور، اهتمام جدی داشته باشند. در این رابطه جمعیّت بار دیگر به کلّیه شعب و حوزه‌های خود اعلام می کند که تمامی تلاش خود را در انتخابات شوراهای شهر و روستا بر حضور ۳۰ درصدی زنان توان‌مند و متخصّص در لیست های انتخاباتی معطوف کنند.

در بخش دیگری از این بیانیه تاکید شده است: جمعیت زنان مسلمان از تمامی زنان متخصص آگاه، مدیر و مدبّر کشور، به ویژه زنان شاخصی که در جایگاه های مدیریّت‌های کلان سیاسی در سطح معاونین رئیس جمهور، نمایندگان مجالس شورای اسلامی یا دبیران کل احزاب قرار داشته و بی‌شک مصادیق «رجل سیاسی» هستند، انتظار دارد که به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کنند.

این بیانیه یادآور شده است: جمعیت زنان مسلمان نواندیش، در ادامه پیگیری پاسخ برای سؤالات چندین ساله مطرح شده از شورای نگهبان در ارتباط با واژه «رجل سیاسی»،  بار دیگر از این شورا می خواهد که تفسیر شفّاف خود را از عبارت «رجل سیاسی» هر چه سریع‌تر به صورت رسمی اعلام کند. از رئیس جمهور انتظار می رود طی مکاتبه‌ای سریعا و صریحاً خواستار تعریف شورای نگهبان از «رجل سیاسی» شوند، و نتیجه را به اطلاع عموم برسانند.

در بخش دیگری از این بیانیه با اشاره به تصویب لایحه "حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت"، آمده است:  این لایحه بعد از گذشت ماه ها از ارسال آن، از طرف مجلس اعلام وصول نشده است؛ این در حالی است که این لایحه، مشخصاً فرا جناحی و در راستای دفاع از حقوق انسانی و اجتماعی زنان است و می تواند در کاهش بخش مهمی از آلام ناشی از ستم ها و بی عدالتی های تاریخی در مورد زنان و دختران این مرز و بوم نقش ایفا کند. جمعیت زنان مسلمان نواندیش از مجلس، به ویژه نمایندگان زن و فراکسیون زنان، انتظار دارد که در جهت پیشبرد مراحل اعلام وصول لایحه، طرح آن در کمیسیون تخصصی و نهایتاً رأی آوردن آن در صحن علنی مجلس اهتمام لازم را داشته باشند.

در این بیانیه همچنین آمده است: جمعیت ضمن اظهار خوش‌وقتی از تشکیل "جبهه ‌اصلاحات ایران"، این نهاد با تکیه بر قانون اساسی، می‌تواند قوی‌ترین تکیه‌گاه مردم در جهت پرسشگری و پاسخ‌گو قراردادن نهادها و مسئولین قانونی در برابر فساد باشد.

کد خبرنگار: 983127

انتهای پیام/


نمایش نظرات
 




ارسال نظرات






 
 
درباره ما تماس با ما
طراحی و اجرا