اخبار
کد خبر : 1258 ۱۳۹۴/۰۹/۲۸   

بازار میوه و آجیل در آستانه شب یلدا

باوجود اینکه معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی خبر از اجرای طرح نظارتی ویژه شب یلدا با نظارت مستمر بازرسان سازمان صنعت، معدن و تجارت، مجامع امور صنفی و با همکاری و هماهنگی سایر دستگاه های مرتبط نظیر تعزیرات حکومتی به صورت هماهنگ در استان داد اما گویا شرایط بازار مطالبه دیگری دارد.

به گزارش نای قلم، سلیمان علیزاده اعلام کرده است در اجرای طرح مذکور ضمن اتخاذ تدابیر مناسب در خصوص عرضه کالا با قیمت عادلانه، اقداماتی نظارتی و بازرسی درسطح واحدهای  توزیع کننده به منظور حصول اطمینان از رعایت ضرایب سود مصوب تشدید وعلاوه بر رسیدگی به موقع به شکایات مردمی با متخلفین حسب مورد برابر قوانین و مقررات جاری برخورد قانونی سریع صورت می گیرد.

این در حالیست که یک مغازه‌دار با به کار بردن یک ضرب‌المثل می‌گوید: رکود بر بازار ما حاکم شده است و تنها همین شب یلدا و عید است که می‌توانیم فروش خوبی داشته باشیم و بخشی از زیان سالانه خود را جبران کنیم.

آجیل‌فروش دیگری می‌گوید: تمام محصولات ما اتیکت دارد، من نمی‌دانم ما را به چه دلیل می‌خواهند جریمه کنند؟

وی می افزاید: بخش زیادی از آجیل‌هایی که می‌فروشیم وارداتی بوده و طبیعی است که قیمت بالایی داشته باشد به طوری که حتی این مویزی نیز که در مغازه می‌بینید، خارجی است.

خانم میانسالی نیز که در حال خرید آجیل است با دیدن ما گویا سفره دلش بازش شده است، آه کوتاهی می‌کشد و می‌گوید: قدیم ما برای شب یلدا سعی می‌کردیم به خانه پدربزرگمان برویم اما الان که خودمان بزرگ شده‌ایم، نمی‌توانیم بچه‌های خود و خانواده آنها را برای این شب دعوت کنیم.

وی می‌افزاید: در این شب که نمی‌توانیم فقط آجیل و میوه برای میهمان‌ها مهیا کنیم، با احتساب هزینه شام و پذیرایی یلدا نیم‌میلیون تومانی باید کنار بگذاریم که از توان من و همسرم خارج است.

این خانم میانسال ادامه می‌دهد: این شرایط، تنها باعث شرمندگی ما می‌شود و ترجیح می‌دهیم که شب یلدا را تنها باشیم.

مرد جوانی نیز که در حال خرید میوه است، می‌گوید: ما در این شرایط، میوه‌های یلدا را نمی‌خریم و همان میوه‌های معمول را می‌گیرم.

وی می‌افزاید: برای اینکه بچه‌ام بهانه‌گیری نکند، ترجیح می‌دهم به جای صرف این هزینه برای یلدا، خانواده را به سینما یا محیط مشابهی ببرم.

رئیس اتحادیه میوه و تره بار ارومیه هم که با ایسنا مصاحبه کرده است می گوید: با کمبود هندوانه در شب یلدا مواجهیم.

قاسم عزتی می افزاید: به علت کم آبی در مناطق بندرعباس و دزفول کاشت و برداشت هندوانه کاهش یافته است و کمبود آن در بازار افزایش قیمت را به دنبال دارد.

وی اظهار می دارد: قیمت هندوانه سفید میناب در بازار ارومیه در حال حاضر سه هزار و 500 تومان و قیمت هندوانه خطی دزفول 2 هزار و 500 تومان است  که در صورت افزایش تقاضا، قیمت آن نیز افزایش خواهد یافت.

به گفته عزتی قیمت سایر مرکبات و سبزیجات نسبت به سال گذشته 20 در صد کاهش یافته و از بابت میزان عرضه آن در بازار هیچگونه مشکلی نداریم.

وی تصریح می کند: افزایش نسبی برخی مرکبات نسبت به سال گذشته به دلیل افزایش صادرات به دیگر کشورها ازجمله روسیه است.

رئیس اتحادیه میوه و تره بار ارومیه درباره قیمت انواع میوه در بازار ارومیه نیز می گوید: در حال حاضر هر کیلو انار یک هزار و 500 تا چهار هزار تومان، پرتقال تامسون یک هزار و 800 تا دو هزار تومان، و پرتقال جنوب سه هزار و 500 تا چهار هزار تومان، سیب یک هزار و 300 تا چهار هزار تومان، موز 2 هزار و 700 تا سه هزار تومان، نارنگی یک هزار و 500 تا یک هزار و 800 تومان، انگور یک هزار و 500 تا چهار هزار و خیار از یک هزار تا دو هزار و 500 تومان به فروش می رسد.

بازار آشفته یلدا

عضو هیات رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس نیز با انتقاد از افزایش چندین برابری قیمت آجیل و میوه شب یلدا و با اشاره به برخی اخبار مبنی بر واردات قاچاق خشکبار تاریخ گذشته، گفت: سلامت مردم فدای سوداگری سودجویانی شده که در غفلت مسؤولان هر روز به ثروت‌اندوزی بیشتر می‌اندیشند.

روح‌الله بیگی‌ئیلانلو با انتقاد از افزایش چندین برابری قیمت آجیل، خشکبار و میوه شب یلدا، گفت: عدم مدیریت صحیح بازار و برنامه‌ریزی دقیق برای چنین مقاطعی از سال به افزایش قیمت‌ها منجر شده است.

نماینده مردم تکاب، میاندوآب و شاهین‌‌دژ در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت باید با در نظر گرفتن افزایش تقاضا در برخی از برهه‌های سال از جمله عید نوروز، شب یلدا و ماه رمضان به تنظیم بازار اقدام کند، افزود: در حال حاضر مدیریت بازار و قیمت‌های آن رها شده و سودجویان از آب گل‌آلود ماهی می‌گیرند.

این نماینده مردم با اشاره به قاچاق آجیل و خشکبار به کشور، از شیوه مدیریت دستگاه‌های اجرایی انتقاد کرد و گفت: با توجه به کافی بودن تولید خشکبار در کشور هر نوع وارداتی به کشور باید با محدودیت همراه شود.

وی با بیان اینکه تولید آجیل و خشکبار در کشور بیش از نیاز داخل است، تصریح کرد: مدیریت کارآمد و دقیق در این حوزه می‌تواند صادرات این محصول و ارزآوری را برای کشور به همراه داشته باشد.

بیگی‌ئیلانلو با تاکید بر اینکه قاچاق خشکبار به کشور نتیجه بی‌تدبیری مسؤولان است،گفت: نابودی تولید ملی و بروز مشکلات بسیار برای کشاورز داخلی، نتیجه واردات خشکبار است.

وی با اشاره به برخی اخبار منتشره مبنی بر قاچاق خشکبار تاریخ گذشته به کشور و عرضه آن در بازار، افزود: سلامت مردم فدای سوداگری سودجویانی شده که در غفلت مسؤولان هر روز به ثروت‌اندوزی بیشتر می‌اندیشند. این نماینده مردم در مجلس نهم با تاکید بر ضرورت تشدید نظارت بر مرزها برای جلوگیری از واردات آجیل و خشکبار تاریخ گذشته به کشور، تاکید کرد: مسئولان باید پاسخگوی چرایی حجم بالای کالای قاچاق به کشور باشند.

به نظر می‌رسد هنوز هندوانه به بازار نیامده اما پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که قیمت آن برای هر کیلو به چهار هزار تومان برسد. هر کیلوگرم مغز بادام نیز ۶۰ تا ۶۸، پسته ۴۸ تا ۶۰ هزار تومان، تخمه کدو ۲۴ تا ۳۱ هزار تومان، بادام هندی ۵۵ هزار تومان، فندوق با پوست ۳۵ هزار تومان، فندوق بدون پوست ۶۰ هزار تومان و کشمش ۱۵ تا ۲۵ هزار تومان در سطح شهر به فروش می‌رسد.

بنابر این گزارش، قیمت آجیل چهار مغز ۵۶ هزار تومان و آجیل مخصوص شب یلدا که ترکیبی از خشکبار مصرفی این ایام بوده ۳۶ هزار تومان قیمت‌گذاری شده است. این در حالی است که رئیس اتحادیه خشکبار ایران گفته است: افزایش قیمت دلار در روزهای گذشته بر قیمت خشکبار به ویژه بخشی که از خارج وارد می‌شود تاثیر گذاشته و قیمت آنها را بالا برده است.

انتهای پیام/


نمایش نظرات
 




ارسال نظرات






 
 
درباره ما تماس با ما
طراحی و اجرا