اخبار
کد خبر : 12497 ۱۴۰۰/۰۱/۱۸   ۲۰:۳۷:۴۳

پس از ابلاغیه خبرساز درباره عدم عرضه مرغ قطعه شده بسته بندی؛
کارگران در آستانه اخراج در ابتدای سال نو!

 

ابلاغیه قرارگاه ساماندهی مرغ کشور مبنی برعدم عرضه مرغ قطعه شده بسته‌بندی و تعطیلی بسیاری از مراکز معتبر قانونی فروش این محصولات در ابتدای سال ۱۴۰۰، موجبات اخراج و بیکاری هزاران پرسنل شاغل در این صنعت را در پی داشته است.

با تعطیلی شرکت‌های رسمی فعال و مجاز و حذف آن‌ها شاهد رشد کارگاه‌های غیرمجاز زیرزمینی و غیربهداشتی بوده‌ایم که باعث‌عدم کنترل و نظارت توسط ناظران دامپزشکی و بهداشتی به آن‌ها شده است. این اتفاق در شرایطی‌ست که نیاز واحدهای بیمارستانی و خدماتی در شرایط بحرانی کرونا به محصولات قطعه‌بندی و تفکیکی آماده مرغ بهداشتی بیش از پیش شده است و ثبت درخواست‌های آن‌ها افزایشی جدی را در پی داشته است.

با حذف محصولات قطعه‌بندی بسته‌بندی مرغ از بازار وعدم عرضه آن در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و خلا بوجود آمده در این بخش موجبات نارضایتی عمومی و برخی سوء استفاده‌ها مهیا شده که در روزهای اخیر این موضوع در فضای رسانه‌ای کشور نیز بازتاب داشته است. تعدیل نیرو و خبر اخراج کارگران این صنایع در ابتدای سال جدید از دیگر گمانه زنی‌های رسانه‌ای این حوزه است.

تصمیمات مورد بحث به مرور باعث هدایت مشتریان و مصرف کنندگان محصولات قطعه‌بندی و بسته‌بندی به سمت مرغ فروشان فله‌ای و تشدید صفوف و ازدحام در شرایط کرونایی را باعث شده که انتشار تصاویر آن‌ها موجبات سواستفاده رسانه‌های بیگانه علیه کشور را فراهم آورده است.

کارشناسان معتقدند عدم فعالیت شرکت‌های مجاز قطعه‌بندی و بسته‌بندی معتبر که درصدد ارتقای سطح بهداشت و سلامت جامعه بوده‌اند منجر به بروز بحران‌های اقتصادی خواهد گردید و عملاً تناقض آشکار با شعار محوری سال تولید، پشتیبانی‌ها و رفع موانع است و عملاً جز ایجاد موانع وعدم پشتیبانی ماحصلی در پی نخواهد داشت.

تصمیمات مقطعی و غیرکارشناسی پس از تعطیلات نوروزی و مطابق سنوات قبل در شرایطی که بازارِ تقاضا با رکود فصلی مواجه است، هیچ کمکی به ازدیاد تولید و عرضه و ساماندهی مرغ نخواهد کرد.

برخی فعالان محیط زیست بر این باور‌ هستند که تهدید بهداشت عمومی و از بین رفتن زحمات چندین‌ساله نظام توزیع بهداشتی این صنعت با ورود پوست و ضایعات لاشه مرغ به سطح شهر و منازل شهروندان بطوری که حدود 30 درصد از وزن مرغ‌های توزیعی شامل پوست و ضایعات و دور ریز می‌باشد که نهایتاً از منازل به زباله‌های شهری انتقال و موجبات تشدید آلودگی محیط زیست می‌گردد.

سایز درشت و اندازه خارج از استاندارد مرغ‌های عرضه شده در روزهای اخیر و محتویات شکمی که به صورت کامل تخلیه نشده است نشان از سوءاستفاده برخی مرغداران و کشتارگاه‌ها از عدم عرضه آن در شب عید و اسفند ماه است. به نظر می‌رسد این نوع توزیع عجولانه پس از افزایش قیمت توسط قرارگاه ساماندهی مرغ از 204.000 به 249.000 ریال صورت پذیرفته که تا حدود زیادی، هم به عرضه بیشتر و هم به تقاضای کمتر منجر شده است/ ایلنا

کد خبرنگار: 983127

انتهای پیام/


نمایش نظرات
 




ارسال نظرات






 
 
درباره ما تماس با ما
طراحی و اجرا