Warning: mysql_pconnect(): MySQL server has gone away in C:\inetpub\vhosts\nayeghalam.ir\Arshive.nayeghalam.ir\conf\confing.php on line 9
 

اخبار
کد خبر : 12341 ۱۳۹۹/۱۲/۲۶   ۲۲:۰۶:۱۶

اداره دامپزشکی آذربایجان غربی اعلام کرد؛
توصیه‌های بهداشتی برای خرید و نگهداری ماهی قرمز

 

اداره دامپزشکی آذربایجان غربی از شهروندان خواست به منظور پیشگیری از شیوع بیماری کرونا ماهی قرمز را از دستفروشان و دوره‌گردها نخرند.

 به گزارش نای قلم، ویروس کرونا عامل بیماری کووید۱۹ در ماهیان بیماری‌زا نبوده و توصیه‌های بهداشتی فقط به منظور جلوگیری از مخاطره بهداشتی احتمالی ناشی از انتقال مکانیکی ویروس از طریق آب و سطح بدن ماهی است.

توصیه‌های بهداشتی اداره کل دامپزشکی استان آذربایجان غربی به شهروندان در خصوص نحوه تهیه و نگهداری ماهی قرمز با توجه به فرا رسیدن سال جدید و عرضه و خرید ماهی قرمز از سوی فروشندگان و خانواده های عزیز جهت سفره هفت سین، رعایت نکات زیر جهت رعایت بهداشت فردی و امکان ادامه حیات این جانداران زیبا ضروری است:

1- متقاضیان عرضه و فروش جهت انتقال و حمل ونقل بین شهری ماهیان نوروزی در مقادیر بالا می بایست گواهی حمل قرنطینه ای لازم را از شبکه دامپزشکی مبداء تهیه نمائید .

2- تهیه ماهی قرمز از مراکزی که دارای مکان های مسقف و لوازم شستشو و ضدعفونی می باشند انجام دهید این عمل  ضمن حفظ بهداشت فردی، شرایط تداوم عمر آنها را فراهم می کند .

3- اگر می خواهید ماهی قرمز را به مدت طولانی در خانه و یا در کنار سفره هفت سین نگهداری کنید برای هر ماهی یک لیتر آب در نظر بگیرید.

4- از ظروف دهان گشاد برای نگهداری ماهی استفاده کنید.

5- آب ماهی ها را تماماً عوض نکنید و در هر بار تعویض آب تنها 1.4 کل آب را تعویض کنید.

6- اگر از آب شرب شهری استفاده می کنید باید جهت کلرزدایی، آب  مورد استفاده را چند ساعت در هوای آزاد قرار دهید تا کلر موجود در آب از بین برود. سپس این آب کلرزدایی شده را به آب ماهی ها اضافه کنید.

7- مناسب ترین PH آب برای نگهداری ماهی ها 5/7-8/6 و بهترین دمای آب 25-10 درجه سانتیگراد است.

8- جهت تغذیه ماهی ها از غذاهای آماده ای که در فروشگاه  های عرضه ماهی زینتی وجود دارد استفاده کنید.

9 - غذاهای ماهیان زینتی را با رعایت تاریخ مصرف در جاهای خشک، خنک و تاریک و در ظروف کاملاً در بسته نگهداری کنید.

10- از خرید ماهی‌های مریض، بی حال و دارای لکه های سفید روی پوست بدن و باله ها خودداری کنید. در صورت مریض شدن ماهی  و بروز تلفات هر چه سریعتر آنها را از بقیه ماهی ها جدا کنید .

11- کودکان را از دست زدن و بازی کردن با ماهی باز دارید زیرا ممکن است عوامل بیماریزای احتمالی را به چشم و دهان خود منتقل کنند.

12- اگر سابقه ی بیماری پوستی و یا آلرژی دارید برای دست زدن به ماهی ها و ظروف نگهداری آنها از دستکش استفاده کنید .

13- برای ضدعفونی ظروف نگهداری ماهی از نمک طعام، پرمنگنات پتاسیم، پرکلرین و بتادین می توان استفاده کرد.

14- برای جلوگیری ازمخاطرات بهداشتی از رهاسازی ماهیان در منابع آبی طبیعی خودداری کنید. برای این کار به مکان های مشخص شده از سوی شهرداری مراجعه کنید.

15- آب تعویضی ماهی ها را مستقیما در چاه یا فاضلاب تخلیه کنید و از ریختن آن در معابر عمومی و یا باغچه خودداری کنید .

16- از اضافه کردن ماهی جدید پیش از حصول اطمینان از سلامتی آن در کنار سایر ماهی ها خودداری کنید.

17- با رعایت نکات بهداشتی در نگهداری ماهی ها ضمن تداوم عمر آنان، فرزندانمان را با حق حیات جانداران و نحوه  رفتار صحیح با آنها آشنا کنیم .

براساس آخرین مطالعات علمی، ویروس کرونای عامل بیماری کووید 19 در ماهیان بیماری زا نبوده و خود ماهی قرمز عامل انتقال ویروس کرونا نیست ولی به صورت مکانیکی و ثانویه و از طریق تماس ممکن است باعث انتقال بیماری کرونا شود، لذا رعایت موارد بهداشتی و شستشوی دست ها با آب و صابون ضرورتی اجتناب ناپذیر است.

کد خبرنگار: 983125

انتهای پیام/


نمایش نظرات
 




ارسال نظرات






 
 
درباره ما تماس با ما
طراحی و اجرا