آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه در بیست و سومین سفر استانی خود پنجشنبه ۱۴ اسفند به همراه جمعی از مسئولان عالی قضایی به مرکز استان آذربایجان غربی سفر کرد.
به گزارش نای قلم، رئیس قوه قضائیه در شورای اداری استان آذربایجان غربی با اشاره به توقف صدها کانتینر سوخت در مرز پیرانشهر، از دولت عراق و مسئولین اقلیم کردستان بابت همراهی در ترخیص این کانتنرها، همزمان با سفر استانی هیات عالی قضائی به آذربایجان غربی، تشکر کرد.
در آستانه سفر آیت الله رئیسی به استان آذربایجان غربی و کسب اطلاع رئیس قوه قضائیه از موضوع معطلی صدها کانتینر در پشت مرز پیرانشهر، با پیگیری معاونت بین الملل قوه قضائیه، موضوع از طریق وزارت خارجه به دولت مرکزی و اقلیم کردستان عراق منتقل و همزمان با سفر آیت الله رئیسی و مساعدت طرف عراقی، ترخیص کانتینرها از مرز انجام شد.
بر همین اساس آیت الله رئیسی در شورای اداری استان آذربایجان غربی با اشاره به سفر اخیر خود به عراق و برخی توافقات صورت گرفته با طرف عراقی، از مساعدت دولت عراق و مسولین اقلیم کردستان، تشکر کرد.
وی اظهار کرد: خدمت به مردم در نظام اسلامی برای خداست و همین موضوع تفاوت ماهوی میان خدمت در نظام اسلامی با خدمت در سایر جوامع است.
رئیس دستگاه قضا افزود: بر مبنای فرهنگ دینی و علوی، عشق به مردم و دوست داشتن مردم مرتبه ای از عشق به خداست و رفع مشکلات مردم و حفظ کرامت آنها، یک وظیفه است.
آیت الله رئیسی ادامه داد: دشمنان تلاش داشتند با دمیدن در موضوع فساد بین مدیران جامعه ما، یک فضای بدبینی و ناامیدی در میان مردم ایجاد کنند؛ اما بر مبنای هدایت های مقام معظم رهبری امروز فضای غالب کشور فضای برخورد عملیاتی با فساد و مفاسد و ریشه کن کردن بسترهای فساد است و همین امر، اعتماد مردم به نظام اداری کشور را افزایش داده است.
رئیس قوه قضاییه در ادامه با بیان اینکه بنای دستگاه قضا مبارزه مجدانه با فساد و مفاسد و در جریان قرار دادن مردم در این رابطه است، تاکید کرد: توجه به قانون ارتقاء سلامت نظام اداری از ضروریات است و مدیران دستگاه ها باید هیئت های رسیدگی به تخلفات اداری و بازرسی های درون سازمانی را فعال کنند.
رئیسی با اشاره به جمله مقام معظم رهبری که فرمودند «قاچاق کالا خنجری بر پشت تولید است»، گفت: اولین اقدام در امر مبارزه با قاچاق، اقدام اقتصادی است؛ یعنی باید کاری صورت بگیرد که قاچاق کالا برای قاچاقچی صرفه نداشته باشد و در کنار آن نیز باید اقدامات اطلاعاتی و انتظامی علیه قاچاقچیان انجام شود.
رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه ساماندهی بازارچه های مرزی و وضعیت کوله بری و پیله وری یک ضرورت اجتناب ناپذیر است، گفت: یکی از اقدامات در این راستا تهیه فهرست کالاهای مجاز برای صادرات و واردات و بازنگری در اقدامات صورت گرفته از جمله صدور کارت های الکترونیک برای مرزنشینان فعال در عرصه کوله بری است.
*حادثه سردشت از حیث دادخواهی نباید مشمول مرور زمان شود
رئیسی در دیدار با خانواده شهدای سردشت، با تاکید بر این نکته که حادثه سردشت از حیث دادخواهی نباید مشمول مرور زمان شود، گفت: مسئولان، مردم و بازماندگان حادثه سردشت باید پیوسته دادخواه آن باشند.
رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه عامل حادثه سردشت صدام جنایتکار بود، افزود: با این وجود حامیان صدام و غربی ها و اروپایی ها که بمب های شیمیایی و گاز خردل را در اختیار صدام گذاشتند، نیز باید محاکمه شوند و در وهله اول این محاکمه در نزد وجدان بیدار جهانیان است.
رئیسی ادامه داد: ما امروز در جایگاه مدعی حقوق بشر هستیم و غرب در جایگاه متهم قرار دارد و غربی ها باید پاسخگو باشند که چگونه گاز خردل و مواد شیمیایی را در اختیار فرد جنایتکاری همچون صدام قرار دادند تا اینگونه به مردم در نقاط مختلف از جمله آذربایجان غربی و کردستان ایران و کردستان عراق آسیب برساند.
رئیس دستگاه قضا با تاکید بر این نکته که حادثه هایی نظیر سردشت را باید به نهضتی علیه تولیدکنندگان، توزیع کنندگان و استفاده کنندگان از سلاح شیمیایی تبدیل کرد، گفت: غربی ها که تامین کننده تسلیحات شیمیایی صدام بودند، به واسطه مشارکت خود در جنایات رخ داده، نه تنها برای پرداخت غرامت و خسارت اعلام آمادگی نمی کنند بلکه حتی از عذرخواهی بابت این جنایات نیز خودداری می ورزند؛ از همین رو تمدنی که امروز مغرب زمین مدعی آن است، تمدن نیست بلکه توحش است.
آیت الله رئیسی ضمن تاکید بر لزوم آگاه سازی نسل فعلی و نسل آینده نسبت به توحشی که مغرب زمین به اسم تمدن در جهان عرضه می کند، افزود: امروز سردشت نشانه و گواهی بر وحشیگری هایی است که با مشارکت غربی ها علیه بشریت رخ داده است.
رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه موضوع حادثه سردشت نباید بسردی بگراید و همه بخش ها در کشور با بکارگیری یک دیپلماسی فعال باید از جنایات رخ داده علیه مردم این منطقه پرده برداری کنند، گفت: تسهیل درمان ایثارگران و جانبازان شیمیایی این حادثه یک امر ضروری است و دست اندرکاران بخش های مختلف کشور باید نیازهای درمانی جانبازان شیمیایی را با بکارگیری همه امکانات رفع کنند.
رئیسی با اشاره به اعمال تحریم های دارویی و ایجاد اخلال از سوی غربی ها و آمریکا در زمینه تامین نیازهای درمانی جانبازان شیمیایی گفت: این امر نیز جلوه دیگری از توحش غربی ها و آمریکاست.
پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه «علی باقری کنی»، دبیر ستاد حقوق بشر ایران و معاون امور بین الملل قوه قضاییه اظهار کرد: کشورهایی که دیروز وحشیانه با جنگافزارهای شیمیایی به جان ملت ایران افتادند، امروز گستاخانه با نرمافزارهای قدرت اقتصادی و سیاسی حقوق مردم ایران را پایمال میکنند.
وی افزود: فضاحت سیاسی و رسوایی حقوق بشری آمریکا و همپیمانان غربی آن، زمانی به اوج میرسد که آمریکاییها با تلاش اکثریت اعضای شورای امنیت برای صدور یک بیانیه (و نه قطعنامه) در محکومیت حملات شیمیایی مکرر عراق مخالفت کرده و به آن رأی منفی میدهند و چند کشور غربی دیگر از جمله انگلیس و فرانسه در رأیگیری شرکت نمیکنند.
دبیر ستاد حقوق بشر ایران با بیان اینکه سردشت باید به پیشران نهضت جهانی خلع سلاح کشتارجمعی تبدیل شود، افزود: در این میان آمریکا که دارنده بزرگترین زرادخانه سلاحهای اتمی و شیمیایی در جهان است، باید بهعنوان متهم اصلی تهدید اتمی و شیمیایی جهان به پای میز محاکمه افکار عمومی جهانی کشانده شود.
*درخواست امام جمعه اهل تسنن مهاباد از رئیس قوه قضاییه
امام جمعه اهل تسنن مهاباد، در دیدار با آیت الله رئیسی از ایشان برای سفر به شهر مهاباد دعوت کرد که رئیس قوه قضائیه نیز با ابلاغ سلام به مردم مهاباد، تاکید کرد در اولین فرصت ممکن در جمع مردم این شهر حضور خواهد یافت.
در این دیدار امام جمعه اهل سنت مهاباد درخواست عفو و رافت نسبت به برخی زندانیان کُرد را نیز مطرح کرد که در این مورد نیز رئیس قوه قضائیه موافقت کرد تا پس از بررسی پروندهها، نسبت به آن اقدام شود.
*قضات صدور حکم بازداشت را بر مبنای ادله متقن و قطعی انجام دهند
رئیسی در دیدار با قضات و کارکنان قضایی آذربایجان غربی، این استان را استانی مقاوم در حراست و پاسداری از هزار کیلومتر از مرزهای جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد و گفت: وجود ۱۲ هزار شهید استان آذربایجان غربی، دلیل صدق این مقاومت است.
رئیس قوه قضاییه ماه رجب را ظرفیت زمانی مناسبی برای ظرفیت سازی افراد مختلف دانست و گفت: زمینه این ظرفیت سازی در سحرگاه ایام رجب و رمضان وجود دارد.
آیت الله رئیسی «علم و دانش» و «عدالت و تقوا» را دو شرط اصلی قضاوت عنوان کرد و افزود: هیچ فقیهی در طول تاریخ حیات تشیع از شرط عدالت و تقوا بعنوان شرایط قضاوت، تنزل نکرده است.
رئیس دستگاه قضا ادامه داد: اگر کوچکترین تنزلی در عدالت و تقوای قضات وجود داشته باشد، آن قاضی از مقام قضاوت منعزل است. قاضی باید خود را در همه حال تحت سلطه پروردگار متعال بداند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه گاهی تفاوت نظریات کارشناسی در پروندههای حقوقی بسیار سوال برانگیز است، گفت: کارشناسان دادگستری باید توجه کنند که نظریات آنها زمینه ساز داوری و قضاوت قضات است؛ لذا باید در ارائه نظرات کارشناسی خود، نهایت دقت، مطالعه و تشخیص را به کار برند.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به مشاهده برخی انحرافات در اقدامات صورت گرفته از سوی وکلا گفت: وکیلی که از باطل دفاع میکند، باید بداند هر آنچه در قبال این دفاع دریافت کرده، اکل مال به باطل بوده است.
رئیسی با اشاره به ضرورت روزآمد شدن قضات و کارکنان دستگاه قضایی بیان داشت: موضوع شناسی تخصصی در کنار حکم شناسی از ضروریات کار قضاوت است و این امر با توجه به تخصصی شدن و پیچیدگی برخی موضوعات از اهمیت بیشتری برخوردار شده است. بر همین اساس، قضات باید در آموزش و تشخیص موضوع روزآمد باشند.
پیش از سخنان رئیس دستگاه قضا، علی اکبر گروسی رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی طی سخنانی از افزایش سه درصدی مختومه کردن پروندهها نسبت به سال گذشته و مختومه شدن بیش از ۹۶ درصدی پروندههای معوقه خبر داد.
وی با بیان اینکه در ۱۱ ماهه سال ۹۹ میزان پروندههای ورودی به دادگستری آذربایجان غربی بیش از ۵۴۶ هزار فقره بوده که بیانگر افزایش ۳ درصدی ورودی پروندهها در این سال نسبت به سال ۹۸ است، گفت: عملکرد شوراهای حل اختلاف در ۱۱ ماهه سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ از حیث به صلح و سازش رساندن پروندهها رشد ۲۳ درصدی داشته است.
نمایندگان قضات، کارکنان قضایی، اداری، شورای حل اختلاف و سازمانهای تابعه دستگاه قضایی نیز در این جلسه نظرات خود را بیان کردند.
*هیچ بانکی اجازه ندارد پس از تملک یک واحد تولیدی، موجبات تعطیلی آن را فراهم آورد
آیت الله سید ابراهیم رئیسی در دیدار با نخبگان استان آذربایجان غربی، کمک های مومنانه مردم نسبت به اقشار ضعیف و کم درآمد در دوران شیوع کرونا قابل تقدیر دانست و گفت: کمک های مومنانه جلوه ای از توجه مردم در کشور ما به همنوعان خود است.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به دشمنی های دشمنان علیه مردم و نظام اسلامی ایران گفت: شرارت دشمنان و عناصر ضدانقلاب و گروههای مزدور علیه مردم ما به این سبب است که آنها نمی خواهند دین در جامعه ما جریان داشته باشد.
رئیسی با بیان اینکه نظام اسلامی با هیچگونه فقر و فساد و تبعیضی سازگاری ندارد، در خصوص مقوله روشنفکری گفت: روشنفکری آن نیست که جامعه ما را به سمت فرهنگ غربی هدایت کند بلکه روشنفکری به معنای دیدهبانی و پیشگیری از وقوع ناهنجاری و مشکلات است.
رئیس دستگاه قضا با تاکید بر این نکته که هاضمه نظام اسلامی فسادناپذیر است، تصریح کرد: سازمان ها و ادارات ما باید جلوه کارآمدی و گره گشایی از زندگی مردم باشند و چنانچه این سازمان ها خود گرفتار فساد شوند، در کار مردم گره خواهند انداخت و بدین ترتیب برای آنها مشکل مضاعف ایجاد می شود.
آیت الله رئیسی افزود: همه دستگاه ها و سازمان ها باید نسبت به سلامت اداری حساس باشند و بدانند که کوچکترین ناسلامتی در یک مجموعه به کل سازمان آسیب می رساند.
رئیس قوه قضاییه با اثرگذار دانستن نقش آفرینی مردم در حوزه های مختلف گفت: در بحث پیشگیری از وقوع جرم نیز حضور و نقش مردم و سازمان های مردم نهاد بسیار تعیین کننده است.
آیت الله رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ما به عنوان سرباز نظام، مصمم هستیم که با فساد در هرکجا که باشد مبارزه کنیم و اجازه ندهیم فساد در هیچ کجای نظام اداری لانه کند، گفت: پرچم مبارزه با فساد در دستان رهبر معظم انقلاب اسلامی است و ما به عنوان سربازان ایشان و سربازان این نظام، مبارزه مجدانه با فساد را دنبال می کنیم.
پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه، حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی قریشی طی سخنانی با بیان اینکه مدیریت تحول خواه قوه قضاییه بارقه های امید را در میان مردم ایجاد کرده است، گفت: امیدواریم این بارقه های امید که افزایش اعتماد مردم به نظام را در پی دارد روز به روز بیشتر شود.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی با اشاره به امنیت و آرامش مثال زدنی در جایجای این استان گفت: بصیرت علمای اهل سنت و تشیع آذربایجان غربی، موجب آرامش مثال زدنی در سرتاسر این استان شده است.
ماموستا مامد کلشی نژاد امام جمعه اهل سنت ارومیه نیز در این مراسم با بیان اینکه مردم اهل سنت این استان فارغ از همه مرزبندی های قومی و مذهبی بر سر منافع ملت ایران اسلامی ایستاده اند، گفت: اهل سنت همیشه در خط مقدم دفاع از کشور قرار دارند.
وی همچنین با بیان اینکه فقه اهل سنت در دادگاههای ما توسط متخصصین اهل سنت پاسخگویی می شود تا بر مبنای آن اقامه عدل صورت بگیرد، ابراز امیدواری کرد که سفر رئیس دستگاه قضا به استان آذربایجان غربی، روند خشکاندن ریشه های فساد در این استان را سرعت ببخشد.
*رسیدگی به معیشت مرزنشینان یکی از مولفه های اصلی تامین امنیت مرزهاست
آیت الله سید ابراهیم رئیسی در جلسه شورای توسعه امنیت پایدار غرب و شمال غرب که با حضور استانداران، مسئولان بلندپایه امنیتی استانهای آذربایجان غربی، ایلام، کردستان و کرمانشاه برگزار شد، اظهار داشت: امنیتی که امروز در منطقه غرب و شمالغرب کشور برقرار است، مرهون رشادتهای ۱۲ هزار شهید استان آذربایجان غربی و سایر شهدای این مناطق است.
رئیس دستگاه قضا در ادامه با اشاره به مقوله امنیت پایدار اظهار داشت: تحقق امنیت پایدار در گرو تمهید شرایط و مقدماتی است که سرفصل آن از بین بردن زمینهها و بسترهای ناامنی است.
رئیسی ارتقاء وضعیت معیشتی و اقتصادی مرزنشینان را یکی از راهکارهای اصلی برای از بین بردن زمینهها و بسترهای ناامنی دانست و گفت: گزارشات بیانگر آن است که بخشهای مختلف امنیتی و اطلاعاتی کشور توفیقات گستردهای را در راستای برقراری امنیت در حوزههای مختلف در مناطق غربی و شمالغربی کشور داشته اند و بر همین مبنا باید با تحقق امنیت پایدار، این بهره مندی مردم منطقه از نعمت امنیت دائمی و همه جانبه باشد.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به بازدید خود از مجتمع فولاد ارومیه گفت: مجتمع فولاد ارومیه ظرفیت اشتغالزایی برای قریب به ۳ هزار نفر را دارد و با وجود تجهیز ۸۵ درصدی امکانات، به دلیل وجود مشکلاتی وارد مدار تولید نشده است؛ باید این قبیل مشکلات تولیدی در استانهای غربی کشور سریعا رفع شود تا به رونق و توسعه اقتصادی کشور و نیل به امنیت پایدار در این مناطق کمک کند.
رئیس قوه قضاییه در ادامه به موضوع تبادلات مرزی اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین مقولاتی که میتواند تضمین کننده امنیت این مناطق باشد، رسیدگی به وضعیت معیشت مرزنشینان است. در مقوله تبادلات مرزی، موضوع تجهیز گمرکات به دستگاههای کنترلی الکترونیکی پیشرفته از ضروریات است؛ همچنین تبادل کالاها در مرز نیز باید تابع سیاستهای صادراتی و وارداتی کشور باشد.
آیت الله رئیسی به موضوع بازاراچههای مرزی نیز اشاره کرد و گفت: طرحی که به عنوان جایگزین بازارچههای مرزی بود بنا بر گزارشات مسئولان استانهای مرزی و مسئول محترم قرارگاه حمزه، توفیق نداشته است؛ لذا باید با انجام کار کارشناسی همه جانبه، موانع ایجاد بازارچههای مرزی رفع شده و مرزنشینان برای انجام تبادلات مرزی ساماندهی شوند.
رئیس قوه قضاییه همچنین به موضوع ساماندهی پیله وران اشاره کرد و گفت: پس از سفر استانی به کرمانشاه بنا بر این شد که مسئولان استان کرمانشاه طرحی را در زمینه ساماندهی پیله وری ارائه کنند که ما این طرح را به دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی ارائه داده ایم و تصویب آن را پیگیری خواهیم کرد.
آیت الله رئیسی در ادامه به ضرورت هماهنگی کمیتههای حقوقی، عملیاتی، اقتصادی و فرهنگی شورای توسعه امنیت پایدار غرب و شمال غرب اشاره کرد و ضمن تقدیر از اقدامات کمیته عملیاتی در زمینه استقرار امنیت در مناطق غرب و شمالغرب کشور، از عدم تحرک و پویایی کمیتههای اقتصادی و فرهنگی این شورا انتقاد کرد.
آیت الله سید ابراهیم رئیسی در ابتدای سفر خود به استان آذربایجان غربی، از مجتمع فولاد ارومیه بازدید کرد و از نزدیک در جریان مسائل و مشکلات این واحد تولیدی قرار گرفت.
در جریان این بازدید که مسئولان استانی، سرمایهگذار مجتمع فولاد ارومیه و نماینده بانک عامل نیز حضور داشتند، آیتالله رئیسی با اشاره به ضرورت تعجیل در راهاندازی این مجتمع تولیدی گفت: با عنایت به اینکه در این مجتمع تولیدی ماشین آلات و تجهیزات کامل مستقر شده و تجهیز ۸۵ درصدی امکانات صورت گرفته، تاخیر در راه اندازی آن هیچ گونه توجیهی ندارد و همه مسئولان و دستاندرکاران باید برای در مدار تولید قرار گرفتن این مجتمع، همه ظرفیتها را به کار بگیرند.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به ظرفیت اشتغالزایی مجتمع فولاد ارومیه عنوان کرد: طبق گفته سرمایهگذار، این واحد تولیدی ظرفیت اشتغالزایی برای ۳ هزار نفر را دارد؛ بر همین مبنا با توجه به نیاز مبرم کشور به تمهید امکانات برای جهش تولید، ضروری است هرچه سریعتر با بهرهگیری از نیروهای انسانی موجود در استان، نسبت به راهاندازی این مجتمع اقدامات مقتضی صورت گیرد.
آیتالله رئیسی در ادامه ضمن استماع سخنان سرمایهگذار مجتمع فولاد ارومیه، نماینده بانک و استاندار آذربایجان غربی، برای راهاندازی این واحد تولیدی، ضربالاجل دو ماهه تعیین کرد و گفت: بر مبنای قوانین موجود و دستورالعمل صادره، باید هر چه سریعتر مسائل مابین سرمایهگذار مجتمع فولاد ارومیه و بانک تسهیلاتدهنده مرتفع شده و این واحد صنعتی ظرف دو ماه در مدار تولید و اشتغال قرار گیرد.
رئیس دستگاه قضا در ادامه تصریح کرد: در مسیر رفع مشکلات مجتمع فولاد ارومیه، دستگاه قضایی و دادگستری آذربایجان غربی نهایت مساعدت را به عمل خواهند آورد و رئیس دادگستری استان نیز در جلسات شورای اقتصاد مقاومتی، موضوع راه اندازی این مجتمع تولیدی را با جدیت دنبال خواهد کرد.
آیتالله رئیسی در پایان با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر تمرکز همه دستگاهها برای تحقق جهش تولید گفت: امکانات فراهم آمده در مجتمع فولاد ارومیه یک سرمایه ملی محسوب میشود و هیچگونه تاخیری در راهاندازی این واحد تولیدی جایز نیست.
لازم به ذکر است این سفر با هماهنگی ستاد ملی مبارزه با کرونا و رعایت کامل دستورالعملهای بهداشتی این ستاد صورت پذیرفته است.
کد خبرنگار: 983127
انتهای پیام/ |