اخبار
کد خبر : 1158 ۱۳۹۴/۰۹/۱۴   

شناسایی 357 بیمارآلوده به ویروس اچ آی وی در استان

بيماري ايدز كماكان جزو بيماري‌هاي مهلك و كشنده‌اي به شمار مي‌رود كه در همه جاي دنيا قرباني مي‌گيرد، اما در جامعه ما مسئله اصلي درباره اين بيماري باورهاي غلطي است كه درباره آن وجود دارد.

به گزارش نای قلم، در درجه اول بايد گفت اطلاع‌رساني و آموزش درباره هر پديده اجتماعي وقتي به درستي صورت نگيرد جاي خالي اين اطلاعات با داده‌هاي نادرست و غيرعلمي پر مي‌شود، در حالي كه هنوز بعد از گذشت سال‌ها از كشف اين ويروس در برخي كشورها مانند كشور ما اطلاع‌رساني درستي درباره خود اين بيماري و راه‌هاي انتقال آن صورت نمي‌گيرد. دو خطر جدي در اين زمينه احساس مي‌شود. در درجه اول چون فرد نمي‌داند بيمار است و راه‌هاي انتقال اين بيماري را نمي‌داند ممكن است با برخي رفتارها آن را به ديگران منتقل كند و در درجه دوم خود فرد بيمار در صورت اطلاع نداشتن از بيماری‌اش بسيار دير در روند درمان قرار مي‌گيرد كه اين هم خودش بسيار آسيب‌رسان است. توجه به اين نكته ضروري است كه بيماري ايدز ديگر مانند گذشته نيست كه به محض ابتلا يا چند سال بعد فرد نابود شود بلكه امروزه به واسطه پيشرفت علم پزشكي با دارو اين بيماري را كنترل كرده‌اند و بنابراين اگر فرد زودتر مراجعه كند به نفع خود اوست و مي‌توان از راه درمان دارويي تعداد سال‌هايي كه او عمر مي‌كند را افزايش داد. دير مراجعه كردن نيز مي‌تواند درباره بيماري ايدز باعث شود فرد ديگر به هيچ‌وجه درمان نشود. از زماني كه اين بيماري وارد كشور ما شد اطلاع‌رساني درستي درباره آن انجام نشد و همين مساله باعث شد ترس عجيب كه ناشي از ناآگاهي است درباره آن ايجاد شود و در درجه دوم به كساني كه اين بيماري را دارند با ديده نادرستي نگاه شود. اطلاع‌رساني درباره بيماري ايدز بايد مداوم و سريع باشد زيرا اين بيماري و يافته‌هاي بشر درباره راه‌هاي درمان آن روز به روز بيشتر مي‌شود و با داده‌هاي به‌روز همگام با كشورهاي پيشرفته مي‌توان افراد را نسبت به اين بيماري پرخطر ايزوله كرد.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی در می گوید: از 12 الی 18 آذرماه به عنوان هفته اطلاع رسانی پیشگیری از ایدز با شعار "بشتابیم به سوی پایان همه گیری ایدز" نامگذاری شده است .

رسول انتظار مهدی می افزاید: بیماری ایدز یا سندرم نقص ایمنی اکتسابی، ناشی از ورود ویروس نقص ایمنی انسان ( ویروس  اچ آی وی) به بدن است.

وی تشریح می کند: از نظر بالینی بیماری دو مرحله دارد یکی آلوده به ویروس ایدز که در این مرحله ويروس ايدز وارد بدن فرد شده ولي علايم بيماري ظاهر نشده است ولی فرد آلوده كننده است  و دوم بیماری ایدز که در این مرحله علايم بيماري ظاهر شده است و در اين مرحله نيز فرد آلوده كننده است.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان افراد دارای رفتارهای پرخطر (معتادان تزریقی به دلیل استفاده از سرنگ مشترک، افراد دارای روابط جنسی محافظت نشده)، پرسنل بهداشتی درمانی به علت احتمال مواجهه شغلی را به عنوان گروه های در معرض خطر این بیماری ذکر می کند.

انتظار مهدی اضافه می کند: بیماری HIV / AIDS یک بیماری رفتاری است لذا داشتن اطلاعات کلی در مورد نحوه انتقال و راه های پیشگیری از ابتلا به این بیماری برای عموم مردم به ویژه نوجوانان و جوانان ضروری است و محدودیتی برای دریافت خدمات مشاوره ای برای افراد جامعه در این زمینه وجود ندارد ولی افراد دارای رفتارهای پرخطر (جنسی، اعتیاد تزریقی، مصرف داروهای روانگردان و مواد مخدر صنعتی نظیر شیشه و غیره ) نیاز اساسی به مشاوره و انجام آزمایش های لازم دارند.

به گفته وی در صورت شک به ابتلاء یا داشتن هرگونه سوال در مورد HIV/AIDSبهترین کار مراجعه به مرکز مشاوره و مراقبت از بیماری های رفتاری است. در این مراکز تمام اطلاعات مراجعان کاملا محرمانه می ماند و ارائه تمام خدمات پیشگیرانه، بهداشتی و درمانی رایگان است.

انتظارمهدی اظهار می دارد: از استراتژی های مهم پیشگیری از ایدز آموزش و اطلاع رسانی است که به این طرق می توان نسبت به تغییر نگرش های منفی و انگ زدایی از این بیماری اقدام کرد.

معاون امور بهداشتی دانشگاه با اشاره به آخرین آمار HIV/AIDS در استان می گوید: تاکنون 357 نفر در استان آلوده به ویروس اچ آی وی هستند که از این تعداد 324 نفر آقایان و مابقی زنان را شامل می شود.

وی تعداد بیماران مبتلا به ایدز را 43 نفر اعلام می کند که 30 نفر آقایان و مابقی زنان هستند.

به گفته انتظارمهدی 192 نفر نیز به علت بیماری ایدز جان خود را از دست داده اند.

وی می گوید: بیشترین تعداد مبتلایان در گروه سنی 25 تا 34 سال هستند که 157 نفر را آقایان و 14 نفر را زنان شامل می شود.

با توجه به این نکته که ایدز درمان مشخصی ندارد و جامعه هم افراد مبتلا را به راحتی نمی‌پذیرد، انجام کار کارشناسی بسیار سخت و در عین حال به دلیل عواقب جبران ناپذیر آن برای فرد، خانواده و جامعه ضروری است.

 بهترین راه برای آگاهی افراد از ابتلا به این آسیب اجتماعی مانند هر آسیب دیگری آموزش است. اشتباهی که در مورد اعتیاد به جامعه صورت گرفت، نباید دوباره تکرار شود.

جامعه باید از راه‌های انتقال ویروس ایدز آگاه شود و آموزش‌هایی درباره روابط جنسی سالم، مصرف سرنگ‌های آلوده از سوی نهادهای رسمی و قانونی داده شود. آموزش بیماری از سوی گروه‌های همتا در سنین پایین به طور مثال دانش‌آموزان در کنار باشگاه‌های مثبت مربوط به بهداری‌ها می‌توانند در این زمینه بسیار موثر و کارا باشند. علاوه بر این، باید بستر‌های لازم برای پذیرش افراد مبتلا به این ویروس شکل بگیرد. ضروری است فضایی برای بازگشت این افراد به جامعه در نظر بگیریم و از قرنطینه کردن این افراد به شدت خودداری کنیم.

مسلماً منزوی کردن این افراد از سوی جامعه همراه با آسیب‌های جبران ناپذیری برای افراد مبتلا و سایر مردم است.

انتهای پیام/


نمایش نظرات
 




ارسال نظرات






 
 
درباره ما تماس با ما
طراحی و اجرا