مدیر برنامه ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه گفت: تا پایان سال 1406 دریاچه ارومیه به صورت کامل احیا و به تراز اکولوژیک میرسد.
به گزارش نای قلم، مسعود تجریشی در بازدید از روند اجرای پروژه های بخش کشاورزی استان در حوضه آبریز دریاچه ارومیه اظهار کرد: عملیاتی شدن برنامههای ستاد احیای دریاچه ارومیه در بخش کشاورزی به توسعه کشاورزی مدرن و افزایش درآمد کشاورزان منطقه منجر شده است.
وی با تاکید بر اینکه باید به سمت استفاده از تکنولوژی و آبیاری نوین در بخش کشاورزی حرکت کنیم، اظهار کرد: با استفاده از تکنولوژی روز نه تنها هزینههای تولید کاهش و کیفیت افزایش مییابد بلکه درآمد و معیشت کشاورزان نیز تضمین میشود.
تجریشی، کمک به اقتصاد کشاورزی، جلوگیری از ضرردهی این بخش، کمک به معیشت کشاورزان را از مهمترین دغدغههای دولت و ستاد احیای دریاچه ارومیه برشمرد و افزود: تمام دغدغه ما در ستاد و نیز دولت این است که صرفه جویی آب در بخش کشاورزی به معیشت کشاورزان آسیب نرساند که در این زمینه با توجه به پیشرفت طرحهای بخش کشاورزی شاهد هستیم نه تنها تولید در بخش کشاورزی افزایش یافته بلکه کیفیت محصولات نیز ارتقا پیدا کرده است.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه کشاورزی اقدامات بسیار خوبی انجام شده است و با توجه به لایروبی رودخانه علی رغم بارش های شدید طی سه سال گذشته کشاورزان هیچ خسارتی متحمل نشدند که نشان دهنده به ثمر رسیدن طرحهای ستاد از سه الی چهار سال گذشته است.
تجریشی با تاکید بر اینکه با کاهش ۴۰ درصدی آب در بخش کشاورزی در نظر داریم به اقتصاد کشاورزی استان، منطقه و حتی سایر استانهای کشور کمک کنیم، افزود: احیای دریاچه ارومیه و فرآیندهای انجام شده برای احیا طرح ملی است و باید دستاوردهای آن نیز به کل کشور منعکس و منتقل شود تا سایر استانها نیز بتوانند از این دستاوردها به عنوان الگو بهره مند شوند.
مدیر دفتر برنامه ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه تصریح کرد: بزرگترین پروژه سازه ای برای احیای دریاچه ارومیه، پروژه بازگرداندن آب از سد کانیسیب به دریاچه ارومیه، دی ماه امسال به پایان می رسد.
تجریشی با اشاره به اینکه احیای دریاچه ارومیه در کنار بهبود آب دریاچه خلاقیت و نوآوری و نیز استفاده از فناوری در حوزههای مختلف به خصوص کشاورزی در کشور را موجب شد، بیان کرد: با احیای دریاچه ارومیه ظرفیتهای ملی احیا و زمینه بروز و ظهور توانمندی صنعتگران نیز فراهم شد و با احیای کامل دریاچه ارومیه در سال ۱۴۰۶ به مدل موفقی در این حوزه در کشور و حتی بین الملل تبدیل میشویم.
این مسئول با اشاره به بسته پروژههای بخش کشاورزی ستاد احیای دریاچه ارومیه عنوان کرد: در قالب این پروژهها شاهد هستیم با وجود صرفه جویی ۳۰ درصدی آب میزان تولید ۵۰ تا ۱۰۰ درصد افزایش یافته و ضمن کاهش هزینههای تولید کیفیت محصولات نیز افزایش یافته است.
تجریشی از اتمام طرحهای سخت افزاری ستاد احیای دریاچه ارومیه دیماه امسال خبر داد و اضافه کرد: با وجود کاهش ۲۷ درصدی نزولات آسمانی طی سال جاری تراز دریاچه ارومیه کاهش پیدا نکرده و با اتمام طرحهای سازهای که ۷۵ درصد اعتبارات را به خود اختصاص دادند آب صرفه جویی شده حاصل از بخش کشاورزی امسال به سمت دریاچه ارومیه وارد میشود.
در جریان سفر یکروزه مدیر برنامه ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه و هیئت همراه برای بازدید از روند اجرای پروژه های بخش کشاورزی استان در حوضه آبریز دریاچه ارومیه، فرخ مسجدي رييس امور آب، كشاورزي و محيط زيست سازمان برنامه و بودجه كشور و رییس سازمان جهاد کشاورزی استان نیز وی را همراهی می کردند.
انتهای پیام/ |