معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی به رعایت الزامات بهداشتی نذورات در این ایام تاکید کرد .
به گزارش نای قلم، رسول انتظار مهدی در گفتگویی اظهار کرد: در راستای حفظ سلامت و جلوگیری از شیوع بیماری های واگیر منتقله از آب و غذا و بیماری کرونا و بر اساس بند "ج" آیین نامه اجرایی دستورالعمل ضوابط بهداشتی برگزاری مراسم عزاداری ایام محرم و صفر و با توجه به مخاطرات جدي توزیع نذورات به شکل سنوات گذشته، رعایت الزامات بهداشتی به شرح زیر در تمام محل های پخت و توزیع نذورات الزامی است :
- نذورات خاصی که امکان تغییر نذر به دلیل مسائل شرعی وجود ندارد، باید با نظارت کارشناسان بهداشتی طبخ و بسته بندي شود به همین منظور لازم است:
-نذرکننده به مرکز بهداشت شهرستان مراجعه و نسبت به اظهار طبخ غذای نذری اقدام و مجوز لازم را پس از بازدید محل پخت از مرکز بهداشت شهرستان اخذ کند.
- مرکز بهداشت شهرستان موظف است نسبت به بازدید از محل طبخ و تطبیق با موازین بهداشتی و سپس به صدور مجوز گواهی اقدام کند.
-نذرکننده مکلف است علاوه بر رعایت موازین بهداشتی (بهداشت فردی، بهداشت ابزار کار و بهداشت ساختمان) در طبخ غذا، غذای طبخ شده را بصورت بسته بندی شده تک نفره و در کوتاه ترین زمان پس از طبخ غذا و بصوت گرم (کمتر از 2 ساعت) در درب منازل و یا مراکز خیریه راسا تحویل دهد (تحویل غذای روباز ممنوع است.)
- سرو انواع سبزیجات، سالاد و مواد فاسد شدنی ممنوع بوده و توزیع آب، نوشیدنی، ماست باید بصورت بسته بندی تک نفره انجام گیرد.
- ایجاد هرگونه تجمع و صف در جلوی درب منازل و محل پخت غذا اکیدا ممنوع است.
- در صورت تخلف و عدم رعایت موارد ذکر شده با متخلفین طبق مقررات برخورد می شود.
- هرگونه پذیرایی ( اعم از شربت – شیر – چای و ... ) در جریان برگزاری مراسم عزاداری ممنوع است.
-نذورات باید صرفا در قالب مواد غذایی خشک و یا خام توزیع شود.
-برپایی هر نوع ایستگاه صلواتی و موکب توسط اشخاص حقیقی و حقوقی و توزیع نذورات، چای و شربت ممنوع است.
انتهای پیام/ |