اخبار
کد خبر : 10756 ۱۳۹۹/۰۶/۰۵   ۱۷:۴۱:۳۴

استاندار آذربایجان غربی:
دو شهر سالرزبورگ و ارومیه خواهر خوانده شوند

 

استاندار آذربایجان غربی گفت: زندگی زیبای اقوام در این سرزمین این ظرفیت را داراست تا برای تقویت مناسبات فرهنگی با کشور اتریش به عنوان قطب فرهنگی اروپا، دو شهر سالرزبورگ و ارومیه خواهر خوانده شوند.

به گزارش نای قلم، محمدمهدی شهریاری در دیدار با سفیر اتریش به ظرفیت های فرهنگی استان به ویژه در تنوع اقدام و مذاهب اشاره کرد و افزود: فرهنگ این ویژگی برجسته را دارد تا عامل پیشرفت در توسعه روابط باشد.

وی با اشاره ویژگی های مشترک اتریش و آذربایجان غربی در کشاورزی ارگانیک، صنایع تبدیلی و گردشگری خواستاری همکاری مشترک در این زمینه ها شد و گفت: آمادگی داریم تا ضمن صادرات محصولات کشاورزی به اتریش از گردشگران این کشور در جاذبه های تاریخی و طبیعی استان میزبانی کنیم.

شهریاری در ادامه به سیاست های کینه توزانه آمریکا و برخی متحدانش در قبال ایران اشاره کرد و گفت: در شرایط سخت اقتصادی که توسط آمریکا از طریق تحریم بر ایران حاکم شده بطور قطع همکاری کشورهای دوست با ایران همواره در اذهان مردم ایران خواهد ماند.

وی در ادامه با اشاره توانمندی‌های اتریش در حوزه های مختلف خواستار همراهی و سرمایه گذاری مشترک این کشور در توسعه پیست اسکی ارومیه، بازیافت زباله و خط اتوبوس برقی ارومیه شد.

استاندار آذربایجان غربی تصریح کرد: آذربایجان غربی به جهت توانمندی‌های ویژه اقتصادی از جمله محصولات کشاورزی و نیز تنوع فرهنگی می تواند روابط گسترده و هدفمندی را با کشور اتریش برقرار سازد.

شهریاری با اشاره به اینکه از پس از پیروزی انقلاب اسلامی یکی از کشورهایی که ایران بیشترین روابط را با آنها داشته اتریش است، افزود:  بی‌طرفی اتریش و نیز روابط تاریخی با آذربایجان غربی به ویژه شهر ارومیه موجب شده تا نگاه مثبت و قابل احترامی نسبت این کشور وجود داشته باشد.

وی گفت: برخی تاریخدانان و نیز حتی چهارمین دبیرکل سازمان ملل که اتریشی بودند برای بازدید از پناهندگان جنگ ایران و عراق به ارومیه سفر داشتند.

شهریاری با بیان اینکه دیدگاه مردم ایران نسبت به اتریش مثبت بوده است افزود: علاوه بر مراودات علمی و دانشگاهی، تبادلات اقتصادی نیز تحکیم کننده روابط دو کشور ایران و اتریش بوده است.

استاندار آذربایجان غربی به میزبانی اتریش از مذاکرات برجام نیز اشاره کرد و گفت: متاسفانه خروج یکجانبه آمریکا از برجام و نیز عدم اجرای تعهدات از سوی دیگر کشورهای عضو برجام باعث شد تا مشکلات تحریم بر روی دوش مردم ایران سنگینی کند.

شهریاری ادامه داد: مردم ایران بزرگترین پشتوانه حاکمیت هستند و به طور قطع بر سختی های ناشی از تحریم فائق خواهند آمد.

وی به توانمندی‌های استان در بخش کشاورزی، صنعت، گردشگری و فرهنگ هم اشاره کرد و گفت: آذربایجان غربی در بسیاری از شاخص ها از جمله تولید سیب، انگور، عسل و معادن جزو رتبه های برتر کشوری است.سالانه بیش از ۶ میلیون تن محصول کشاورزی تولید می کند.

شهریاری جاذبه های تاریخی استان را مزیت بسیار خوب برای گردشگران اندیشی دانست و افزود: بسیاری از جاذبه های تاریخی و طبیعی استان ثبت جهانی و ملی است و می تواند در تقویت مناسبات فرهنگی بسیار نقش آفرین باشد.

استاندار آذربایجان غربی همجواری با ۳ کشور و وجود بزرگترین منطقه آزاد کشور در ماکو و صنایع تبدیلی را دیگر ظرفیت های استان دانست و افزود: در این زمینه ها آذربایجان غربی می تواند همکاری های خوبی با اتریش داشته باشد.

سفیر اتریش در ایران هم با بیان اینکه ارومیه برای اتریش همواره دروازه ای برای ورود به ایران بوده است، گفت: گسترش روابط با آذربایجان غربی هدف عمده به این استان است. در مباحث کشاورزی، گردشگری و فنی و مهندسی مشتاق همکاری با آذربایجان غربی هستیم.

اشتفان شولتز با قدردانی از استقبال گرم و صمیمی مدیران استانی به پیشینه روابط تاریخی ایران و اتریش اشاره کرد و گفت: دو سال گذشته ۷۰۰ سال ارتباط مستند بین دولت، ۵۰۰ سال مشارکت بین طرفین و ۱۶۰ سال روابط دیپلماتیک بین دو طرف را گرامی داشتیم‌.

وی افزود: کمتر کشوری را می توان یافت که از این پیشینه تاریخی و غنی در روابط بین دو طرف برخودار است.

شولتز از احترام قابل تقدیر ایران نسبت به اتریش قدردانی کرد و گفت: احترام و تعامل و برابری ایران نسبت به اتریش قابل ستایش است.

سفیر ایران در اتریش احترام متقابل و قابل پیش بینی را دو ویژگی اصلی روابط دو کشور دانست و افزود: یکی از افتخارات اتریش مشارکت در تحولات مثبت ایران از جمله تاسیس پست، ایجاد تاسیسات فنی و مهندسی، راه آهن بوده است.

شولتز به ظرفیت های عظیم آذربایجان غربی در کشاورزی، گردشگری و نیروی ماهر اشاره کرد و گفت: از سرمایه گذاری در حوزه های مختلف استان استقبال می کنیم.

وی کشاورزی ارگانیک و گردشگری را دو راهبرد اصلی همکاری های مشترک طبق علاقمندی تجار استان برشمرد و ادامه داد: علاقه داریم تا در حمایت از صنایع و بنگاه های کوچک نیز همکاری داشته باشیم.

سفیر اتریش در ایران تصریح کرد: یکی از الزامات همکاری این است که شرکت ها و مجموعه های علاقمند در اتریش دفتر نمایندگی تاسیس کنند.

شولتز تقویت مناسبات فرهنگی و برگزاری مناسبت های مشترک فرهنگی را مورد تاکید قرار داد و افزود: باعث افتخار است برای نزدیکی هرچه بیشتر چندین فعالیت فرهنگی در آذربایجان غربی برگزار کنیم.

انتهای پیام/


نمایش نظرات
 




ارسال نظرات






 
 
درباره ما تماس با ما
طراحی و اجرا