اخبار
کد خبر : 10594 ۱۳۹۹/۰۵/۱۰   ۰۹:۲۹:۴۳

سرپرست دامپزشکی استان خبر داد؛
نظارت ۶۲ اکیپ دامپزشکی بر ذبح دام‌های قربانی در آذربایجان‌غربی

 

سرپرست دامپزشکی آذربایجان‌غربی گفت: ۱۳۰ نیروی فنی اعم از دامپزشک، بازرس گوشت و ناظر ذبح شرعی در قالب ۲۲ اکیپ ثابت و ۴۰ اکیپ سیار بر ذبح دام‌های قربانی در عید قربان نظارت دارند.

 به گزارش نای قلم، سیدامید خلیل زاده در گفتگویی افزود: این برنامه به منظور حفظ سلامت مصرف‌کنندگان گوشت قربانی و تأمین بهداشت عمومی صورت می گیرد.

وی با بیان اینکه ذبح دام‌ها در روز عید سعیدقربان در کشتارگاه‌های دام در سطح استان به طور رایگان است، ادامه داد: امسال به دلیل شیوع بیماری کرونا و به منظور رعایت دستورالعمل ابلاغی ستاد کرونای استان، ذبح دام های قربانی فقط در کشتارگاههای دام تحت نظارت بهداشتی و شرعی انجام می شود.

سرپرست دامپزشکی آذربایجان غربی گفت: این اداره کل همچون سال های قبل در راستای تامین سلامت عمومی شهروندان و نظارت بهداشتی بر دام های قربانی شهروندان برنامه های خاصی را تدوین کرده‌است.

خلیل زاده اظهار کرد: شهروندان لازم است تا دامهای قربانی خود را در کشتارگاه دامی شهرستان یا در محل های تعیین شده از طرف شهرداری‌ها با حضور ماموران دامپزشکی ذبح کنند.

وی از تمام شهروندان خواست ضمن رعایت موارد اشاره شده جهت به حداقل رساندن احتمال درگیری به عوامل بیماری‌زای مشترک همچون CCHF (تب خونریزی دهنده کریمه کنگو) و همچنین بیماری کووید ۱۹ با اکیپ های دامپزشکی همکاری های لازم را انجام دهند.

ذبح دام در منازل و معابر عمومی علاوه بر به مخاطره انداختن سلامت عمومی سبب ایجاد آلودگی های ثانویه در گوشت استحصالی و نیز ایجاد آلودگی های زیست محیطی در معابر عمومی و انتشار بیماری های مشترک بین انسان و دام می‌شود.

کارشناسان دامپزشکی توصیه می‌کنند به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری های قابل انتقال از دام به انسان، گوشت دام قربانی ۲۴ ساعت و آلایش خوراکی دام (دل، جگر و قلوه) ۴۸ ساعت در دمای یخچال (صفر تا چهار درجه سانتیگراد) نگهداری و سپس نسبت به توزیع و مصرف آن اقدام شود.

انتهای پیام/


نمایش نظرات
 




ارسال نظرات






 
 
درباره ما تماس با ما
طراحی و اجرا